Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Salut inicia la vacunació als centres educatius contra el papil·loma humà, que enguany també s'administra a nois

20 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides



La inclusió d'aquesta vacuna garanteix la protecció, també en nens, davant la infecció pels genotips de VPH

Coincidint amb l'inici del curs escolar, el Departament de Salut ha iniciat la campanya de vacunació en centres educatius contra el virus del papil·loma humà (VPH) a tot l'alumnat de 6è de primària, noies i nois d'11 i 12 anys.
Centre i CAP pacten prèviament el dia idoni per a poder administrar les vacunes, un fet que se sol dur a terme a partir de la segona o la tercera setmana de curs, un cop ja les classes estan rodades.

Abans de posar les vacunes, les infermeres realitzen a cada infant una sèrie de preguntes protocol·làries per assegurar que el procés es fa amb total seguretat. Els pares i les mares dels infants han hagut d'autoritzar la vacunació prèviament i els infants van a l'escola amb el llibre de vacunes on, les infermeres, registren la vacuna que els hi posen. Al cap d'uns mesos d'haver rebut la primera dosi de la vacuna, les infermeres tornaran a l'escola a posar les segones dosis.

A l'escola Roser Capdevila de Polinyà s'han administrat les vacunes contra el VPH i contra l'Hepatitis A 43 infants de 6è de primària.

Fins a 67.000 dosis

Amb la incorporació dels nois en aquest curs escolar en la campanya del virus del papil•loma humà, se sumen a les noies, que ja es vacunen des del 2008. Catalunya és la primera comunitat autònoma que vacuna els nois contra aquest virus, i ha adquirit 67.000 dosis per un import de 3.135.600 euros.

Importància de la vacunació contra el VPH

El VPH és una infecció de transmissió sexual (ITS) que s'estima que el 85-90% de les dones i dels homes sexualment actius adquiriran en algun moment de la seva vida. Fins ara, el calendari de vacunacions de Catalunya només recomanava la vacunació contra el VPH en noies als 11-12 anys i en persones amb condicions de risc.

La vacunació en les adolescents als 11-12 anys ha reduït en més d'un 60% la incidència de les berrugues anogenitals en noies entre 16 i 19 anys a Catalunya una dècada després. A més, les vacunes han donat una protecció indirecta als nois, amb una disminució d'entre el 4 i el 6% de les berrugues genitals, i també a les noies no vacunades.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès