Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La declaració d'un nou testimoni desmantella la versió de l'únic investigat per la mort d'Helena Jubany

19 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: CedidesS'han reprès les proves d'ADN a la recerca de coincidències amb el material genètic de terceres persones i, a més, l'Institut Nacional de Toxicologia ha recuperat mostres vaginals de la víctima i farà un nou examen de la prova

La declaració d'un nou testimoni sobre el cas de la mort d'Helena Jubany el 2011 desmantella la darrera versió dels fets que es va donar i tanca el cercle al voltant de Xavi Jiménez, l'únic investigat pel crim.

El testimoni, amic comú de les persones de l'entorn de la víctima, ha detallat que la nit de la desaparició d'Helena Jubany estava sopant a Barcelona amb uns amics, entre els quals hi havia Jaume Sanllehí, qui també era membre de la Unió Excursionista de Sabadell. Sanllehí va decretar en la seva darrera declaració que aquella nit havia estat amb Jiménez preparant una excursió. Amb aquesta nova versió, Xavi Jiménez s'hauria quedat sense coartada que l'encobrís.

Benet Salellas, advocat de la família Jubany, ha afirmat que "el testimoni tenia molt clar el relat" i hauria explicat que "la colla d'amics es trobava cada divendres a Barcelona per sopar" i que, a més, "aquella setmana celebraven també el seu aniversari".

Es reprenen les proves d'ADN

A banda dels testimonis, un element clau i determinant en aquest cas serà el resultat obtingut de les proves d'ADN que s'estan realitzant a la roba d'Helena Jubany que es va recuperar del lloc del crim, on s'ha detectat material genètic de terceres persones.

En aquest sentit, el jutge ha ordenat examinar totes les restes per aconseguir mostres genètiques de terceres persones. En cas d'un resultat positiu, les mostres es podrien creuar amb l'ADN de Xavi Jiménez per veure si hi ha coincidències.

A més, l'Institut Nacional de Toxicologia ha recuperat les mostres vaginals que es van prendre a la víctima quan se li va practicar l'autòpsia -fa més de vint anys-, perquè asseguren que, amb les tècniques forenses actuals, seria possible obtenir més informació de la que es va aconseguir l'any 2001.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès