Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Departament d'Educació acusa les AFA de ser entitats amb "un funcionament irregular" i cedeix les tardes dels centres públics a les empreses

13 Maig 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: CedidesLes direccions dels centres públics seran les encarregades de contractar les empreses per la gestió del temps no lectiu durant la jornada intensiva

clinica dental artis-sabadell

En una reunió entre el Departament d'Educació i les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC), representants del d'apartament van afirmar que les AFA són entitats amb "un funcionament irregular", un argument que la conselleria ha fet servir per justificar la cessió de les activitats de lleure durant les tardes de setembre a les empreses. Per tant, aquesta decisió deixa fora a totes les AFA i la seva responsabilitat en apropar i organitzar les activitats extraescolars als centres educatius sense ànim de lucre.

Tot va començar el dijous 5 de maig en una trobada amb la qual les aFFaC volien garantir la seva presència per prestar serveis més enllà del migdia durant el setembre. Davant la petició, el Departament es va negar a oferir-les subvencions amb el pretext que no es podia aplicar a conseqüència del "funcionament irregular" de les AFA. D'aquesta manera, el Departament d'Educació ha limitat la gestió dels serveis per part de les associacions i el cedeix a les empreses privades de lleure educatiu, que seran contractades directament per les direccions dels centres.

Amb aquesta maniobra, el Departament confirma l'avançament del curs escolar al setembre o, en conseqüència, l'aplicació de la jornada intensiva. Des de les aFFaC, asseguren que "aquesta modificació de l'horari escolar no només té un impacte negatiu en l'àmbit pedagògic", sinó que al mateix temps "fomenta la privatització de l'educació amb la cessió del temps de lleure a empreses privades" i que "acaben copsant els espais no lectius per obtenir benefici econòmic".

Centres privats concertats

En el cas dels centres privats i concertats, tot i que també són entitats privades com les AFA, el Departament d'Educació sí que oferirà subvencions perquè les associacions puguin gestionar les activitats de lleure al setembre. Per tant, els centres privats tenen el permís per fer activitats lectives durant aquest horari, mentre que els centres públics només podran exercir activitats extraescolars.

Els centres privats ja tenen aplicada la coneguda "sisena hora de temps lectiu", i l'aFFaC denuncia que les subvencions a aquests centres podrien acabar suposant el finançament amb fons públics d'aquesta hora lectiva addicional.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès