Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Vacarisses restringeix el servei d'aigua potable perquè els aqüífers del municipi no en garanteixen el subministrament

10 Maig 2022 Redacció: ACN - Vacarisses

Imatges: Cedides

Població: VacarissesEls talls es produeixen entre les 22.00 h i les 6.00 h i no afecten quatre urbanitzacions

L'Ajuntament de Vacarisses (Vallès Occidental) ha posat en marxa un pla de restricció del servei d'aigua potable després que els aqüífers que abasteixen d'aigua els pous de la localitat no en garanteixen el subministrament durant 24 hores. Per aquest motiu, des d'aquest dilluns hi ha restriccions en el subministrament entre les 22.00 h i les 6.00 h. Les urbanitzacions de La Creu, Els Caus, El Ventayol i El Palà no es veuran afectades per aquesta mesura, ja que no s'abasteixen d'aigua municipal. El municipi fa anys va demanar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) una connexió d'aigua en alta amb els sistemes Ter-Llobregat o Taigua de Terrassa per evitar problemes en èpoques de sequera, que trigaria 5 anys en materialitzar-se.

Davant dels possibles problemes d'abastiment d'aigua, l'Ajuntament de Vacarisses va construir fa 4 anys un pou a la urbanització de Torreblanca II, que s'abasteix d'un altre aqüífer. Aquest, però, encara no s’ha pogut utilitzar per la manca de connexió elèctrica que permeti el bombeig de l’aigua.

En un comunicat, l'Ajuntament assegura que porta 3 anys reclamant la instal·lació a Endesa, de la qual ja s'ha abonat més de la meitat del seu cost. A més, i ha alertat l'empresa de la situació d'emergència que el municipi viu cada cop que s'agreuja la sequera. 

El consistori ha demanat responsabilitat a la població després que la columna d'aigua del pou principal que abasteix Vacarisses mesura poc més de 2 metres, molt lluny dels 40 metres habituals. Una de les decisions prèvies que ha pres l'Ajuntament és tancar les fonts del municipi.

A més, llogarà un generador per posar en marxa el pou de Torreblanca II, que suposarà una despesa addicional de 5.000 euros mensuals.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

vacarisses


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès