Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Comença el judici contra l'acusat de matar la seva germana a Terrassa el 2020: "Era la meva germana, l'estimava, no la volia matar"

15 Novembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: ACN

Població: TerrassaLa Fiscalia demana la pena per assassinat amb traïdoria i acarnissament. L'acusat ha assegurat que és addicte a les drogues, que pateix un "trastorn límit de personalitat" i que la seva mare patia maltractaments familiars de la seva germana

L'home acusat de matar la seva germana l'agost de 2020 a Terrassa ha declarat davant del jutjat a l'Audiència de Barcelona aquest dilluns i ha manifestat que, quan els fets van transcórrer, es trobava sota els efectes de l'alcohol i ha remarcat que en cap moment va tenir intenció de posar fi a la vida de la seva germana. També ha reconegut que era addicte a la cocaïna i l'alcohol, i ha assegurat que no recorda haver agafat els ganivets amb els quals presumptament va cometre el crim. A més, a la seva declaració ha afegit que ha estat ingressat en centres per desintoxicar-se en reiterades ocasions, que pateix "un trastorn límit de personalitat" i que la seva mare va ser víctima de violència masclista per part del seu pare quan ell era petit i que continuava patint maltractaments verbals de la seva germana.

Segons l'escrit que ha presentat la fiscalia en relació amb el cas, es demana una pena de 22 anys de presó per assassinat amb traïdoria i acarnissament.

Discussió amb la seva germana

Els fets van tenir lloc la nit del 22 d'agost quan l'acusat va mantenir una discussió amb la seva germana i, aparentment, la va agredir clavant-li nombroses punyalades amb dos ganivets. Segons l'informe presentat, la fiscal apunta que la víctima va rebre fins a tretze lesions al tòrax i l'abdomen, unes ferides que van acabar provocant-li la mort.

Segons el testimoni de l'acusat, ha explicat que el dia en què van tenir lloc els fets vivia a casa de la seva mare perquè ella mateixa li havia demanat que no la deixés sola amb la seva germana: "Jo havia estat ingressat nou mesos en un centre de desintoxicació a Vilanova del Vallès i en aquell moment estava pendent de traslladar-me a un pis tutelat a Reus". En aquest sentit, ha afegit que no va seguir les indicacions dels metges que el tractaven i que implicaven allunyar-se de la seva família. Tot i les paraules, també ha afegit que sempre ha tingut un sentiment "protector" envers la seva progenitora perquè quan ell era petit el seu pare la maltractava.

En aquest sentit, ha relatat que la seva germana també patia una "forta addicció a l'alcohol" i que aquesta era la causa de la majoria de les discussions que es produïen al domicili familiar.

Segons ha manifestat, el dia dels fets va sortir a comprar al supermercat i quan va tornar va sentir crits des del carrer. "En aquell moment jo ja havia recaigut i havia tornat a consumir cocaïna i alcohol", ha afirmat. En arribar al domicili va intentar calmar la seva germana, que estava "insultant" la seva mare, però com que no ho va aconseguir, va marxar de casa. Poques hores després, hauria tornat al pis i va començar una nova baralla. L'home ha reconegut que, durant la discussió, la va agredir, però no ha estat capaç de descriure com va clavar-li les ganivetades que van causar la mort de la seva germana ni d'on va treure els ganivets que els Mossos d'Esquadra van trobar a l'escenari del crim.

Declaració dels fets

"Jo l'agredeixo, però en cap moment tinc la imatge d'haver anat a buscar el ganivet o haver-li clavat", ha explicat l'home. També ha assegurat que en cap cas la seva intenció va ser la de matar-la: "Era la meva germana, jo l'estimava, en cap moment la vaig voler matar, i tot i que ens barallàvem no la volia matar, estem parlant de la meva germana per déu!".

Durant la seva intervenció, l'acusat també ha declarat que pateix un "trastorn límit de personalitat" i que pren medicació. A banda, també ha dit que pren d'altres fàrmacs per combatre els efectes de l'abstinència i que, en el moment en què van ocórrer els fets, no estava prenent els medicaments adequadament perquè havia recaigut en les seves addiccions.

Així mateix, ha dit que la seva infància havia estat marcada pels maltractaments que el seu pare exercia sobre la seva mare i que a casa seva sempre hi havia hagut "baralles" i "discussions". De fet, es dona el cas que l'acusat havia estat denunciat en diverses ocasions per agressions al seu pare i la seva germana.

Testimonis

Aquest dilluns també han declarat a l'Audiència els altres dos germans de la víctima a banda de l'agressor, que han confirmat que en aquell habitatge hi havia molts problemes de convivència.

Els mossos d'esquadra que van intervenir han assegurat que van desplaçar-se al domicili perquè la mateixa víctima va ser la que es va posar en contacte telefònicament amb les autoritats policials perquè estava sent agredida. Els policies han coincidit que quan van trobar l'agressor a la porteria de l'edifici, presentava una actitud "tranquil·la" i "semblava conscient del que havia fet". De fet, alguns dels agents han assenyalat que hores després l'home va declarar que "en sentir l'olor de sang ja no havia pogut parar".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès