Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ: Terrassa vol implantar una una nova manera de fer turisme de forma sostenible des de la seva capital industrial

21 Setembre 2021 Redacció: puntvalles

Població: TerrassaL'Ajuntament de Terrassa vol impulsar un nou model de turisme sostenible a partir dels seus actius industrials. Ho farà a través del projecte Vapor.0, a través del qual preveu reformar espais fabrils i d'altres vinculats a la indústria local, com ho és la Masia Freixa. Per aquest motiu, la ciutat optarà a rebre un impuls econòmic de 6,9 MEUR a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol, amb el compromís que els treballs previstos estiguin executats a finals de 2023.

Precisament, la Masia Freixa ha de ser un dels puntals de la iniciativa, convertint-la en un espai cultural i d'exposició per a recrear-hi l'àmbit domèstic original de l'època, tot posant en valor l'art modernista local.

"Volem transformar el model turístic de la ciutat, donar-li una volta perquè el turisme sigui motor de tracció de l'economia", explica el regidor de Turisme, Pep Forn. Així, l'objectiu del pla passa per transformar el model turístic de la ciutat com una alternativa i una aposta per la qualitat, a la vegada que descentralitzant l'interès que poden oferir a dia d'avui destins com la ciutat de Barcelona.

Per fer-ho, es proposa reformar antics espais i actius vinculats a la fàbrica industrial que va marcar el passat de Terrassa i museïtzar l'espai urbà, incorporant les noves tecnologies. "Tenim més de cent actius patrimonials protegits a la ciutat", recorda Forn.

L'aposta preveu actuacions en l'àmbit de la transició verda i sostenible, restaurant la Masia Freixa per museïtzar-la, així com la Casa Alegre de Sagrera, condicionant-la per crear nous espais per acollir exposicions. També s'opta per rehabilitar la Sala Muncunill per dinamitzar-hi l'activitat cultural, amb tecnologia que li doni un impuls, o l'antic Ajuntament de Sant Pere, on s'hi preveu instal·lar un alberg municipal i diversificar, així, l'oferta d'allotjament turístic.Pel que fa a la millora de l'eficiència energètica, es preveu urbanitzar i remodelar les places de Josep Freixa i Argemí i de Mossèn Cinto Verdaguer, mentre que en l'àmbit de la transició digital es vol dotar a ciutat d'experiències turístiques immersives, amb senyalitzacions digitals per al visitant, entre d'altres. El projecte vol que també es puguin crear noves rutes associades al patrimoni industrial modernista i potenciar tot allò que té a veure amb l'atenció i la informació que s'aporti.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès