Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Masia i la Finca de la Torre Negra de Sant Cugat del Vallès ja es pot adquirir per 2'8 milions d'euros

23 Desembre 2021 Redacció: puntvalles

Població: Sant Cugat del VallèsEl ple de Sant Cugat del Vallès ha aprovat aquest dijous l'adquisició de la masia i la finca de la Torre Negra per 2,8 milions d'euros. Tots els grups municipals hi han votat a favor excepte Ciutadans, que s'ha abstingut.

La finca se situa al límit del Parc Natural de Collserola i consta d'unes 88’2 hectàrees de terrenys agrícoles i forestals amb un edifici fortificat del segle XV. L'Ajuntament i els propietaris de la finca –la família Rabadà- ja van presentar públicament el novembre del 2020 la intenció de les dues parts d'arribar a un acord per a la compra-venda de la finca. El consistori abonarà la quantitat ja que disposa dels recursos suficients a la partida 'Compra de patrimoni' reservada al pressupost 2021 d'inversions municipals.

L'edifici de la Torre Negra, que inicialment es va erigir com un castell, va ser propietat del Monestir de Sant Cugat fins al 1842, quan es va subhastar i vendre a la família Rabadà per més de dos milions de rals en el marc de la desamortització de béns eclesiàstics. Des de llavors la finca sempre ha estat propietat dels descendents d'aquesta família.La finca conserva unes 2'7 hectàrees d'antics conreus que es conserven com a prats i zones enjardinades (on està situat l'edifici de la Torre Negra) i aproximadament 85’5 hectàrees forestals dominades per pins i alzines situades dins del Parc Natural de la Serra de Collserola.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès