Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Esquerra Republicana de Sabadell promou l'instal·lació de models d'autoconsum energètic sostenibles

1 Octubre 2021 Redacció: Puntvallès

Imatges: Grup municipal d'Esquerra Republicana de Sabadell

Població: SabadellLa Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat per unanimitat una moció del grup municipal d’Esquerra Republicana, el principal de l’oposició, que insta el govern espanyol a frenar l’encariment de l’electricitat amb la reestructuració de l’actual model energètic.

El text exigeix a l’executiu central que el nou model defineixi «nous mecanismes de control públic», que sigui «lliure d’oligopolis» i, també, que incorpori «un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent».

L’aprovació de la moció republicana implicarà, entre altres coses, que totes les llars de la ciutat rebin una tramesa en què
s’informarà els veïns de l’existència del bo social i de les gestions per acollir-s’hi.

A més, la moció aprovada insta el govern espanyol a ampliar la cobertura del bo social per reduir la càrrega a les famílies més vulnerables en episodis d’escalada de preus com l’actual, i demana a Madrid «un fons extraordinari en favor dels ajuntaments per tal de cobrir l’increment de sol·licituds que estan rebent els serveis socials».

Als acords proposats pels republicans i adoptats per unanimitat, l’Ajuntament de Sabadell es compromet a «promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum energètic basat en energies renovables» amb bonificacions a famílies i empreses que disposin de les instal·lacions adients.

A banda d’això, la institució també s’hi declara disposada a «continuar executant i desenvolupant noves actuacions d’estalvi energètic als equipaments municipals», a «facilitar els projectes d’autosuficiència energètica a empreses i ciutadania» i a «promoure la sobirania energètica» amb una comunitat energètica local.

El llum verd unànime de la Junta de Portaveus a la proposta d’Esquerra Republicana inclou que l’Ajuntament insti les elèctriques a aplicar la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobres energètica, i que el consistori insti el govern espanyol a «destinar els recursos provinents del fons Next Generation EU a projectes que contribueixin a fer efectiva la transició energètica i alhora permetin diversificar el sistema, acabant amb l’actual funcionament oligopolístic».

Finalment, i també arran de la moció d’Esquerra Republicana, l’Ajuntament de Sabadell dóna suport explícit i se suma a la convocatòria Desconnecta de les elèctriques!, apagada massiva contra l’increment del preu de la llum convocada el 8 d’octubre de 22 a 22.30 h convocada per ERC, Bildu, Junts, la CUP, el BNG, Més Mallorca i Més Menorca.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès