Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El partit polític Podem, ha expulsat a la seva única regidora de Sabadell

14 Juliol 2021 Redacció: puntvalles

Població: SabadellPodem ha expulsat del partit Marta Morell, la seva única regidora a Sabadell (Vallès Occidental) i actualment segona tinenta d'alcaldessa. Segons ha avançat el diari digital iSabadell i han confirmat fonts del partit a l'ACN, la decisió s'ha pres després de rebre una denúncia per presumptes irregularitats.

Un cop estudiades, el Consell de Garanties Ciutadanes a nivell estatal va notificar a Morell la decisió d'expulsar-la, i en no recórrer, aquesta s'ha fet efectiva. En declaracions a l'ACN, Morell ha assegurat no tenir constància de cap notificació, un extrem que des del partit neguen, donat que se li va traslladar ara fa dues setmanes. Ara s'estudiarà si se li reclama l'acta de regidora, així com el futur del grup municipal.

El Consell de garanties Ciutadanes del partit a Catalunya va rebre la denúncia, de la qual no se n'ha detallat el contingut, i que va estudiar-la detalladament, segons assenyalen fonts de Podem.

Un cop analitzat, es va elevar al mateix òrgan però d'àmbit estatal, que va fer-ne l'estudi final i va incoar un expedient que se li va enviar, amb possibilitat de presentar al·legacions en un termini de quinze dies.Passat aquest temps, i sense haver rebut resposta per part de Morell, el partit va consolidar la decisió amb caràcter ferm, fent efectiva la seva expulsió de manera immediata. Fonts del partit han explicat que ara per ara no s'ha demanat el retorn de l'acta, si bé s'estudiarà en els propers dies aquesta possibilitat, així com el futur del grup municipal."A mi no se m'ha comunicat l'expulsió de Podem, i em sembla sorprenent que sigui la premsa qui me n'informi", ha explicat Morell en declaracions a l'ACN. En aquesta mateixa línia, ha demanat "les màximes garanties de defensa".Morell va ser la única regidora electa de Podem a les eleccions de 2019 a Sabadell.

El seu vot va ser determinant per donar l'alcaldia a la socialista Marta Farrés (10 regidors), que es va convertir en la primera alcaldessa de la ciutat, en detriment de qui va ser batlle entre 2015 i 2017, Juli Fernàndez (ERC, va obtenir 7 regidors).Amb el seu vot, Morell va integrar-se com a única representant de Podem a l'executiu de Farrés, qui la va nomenar segona tinenta d'alcaldessa.

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès