Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Consistori de Sabadell actua per a la millora de la qualitat acústica de la ciutat

6 Octubre 2021 Redacció: Puntvallès

Població: SabadellEl ple municipal de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat de manera inicial la creació del pla d'acció per a la millora de la qualitat acústica de Sabadell 2021-2025, que ha de permetre reduir el soroll que es genera a la ciutat.

Entre els aspectes que preveu combatre s'hi troba l'impacte acústic derivat del trànsit, especialment la Gran Via i que es vol transformar de dalt a baix, i els establiments de restauració.

El pla també buscarà generar accions de sensibilització entre la ciutadania, així com entre els sectors professionals vinculats.

Aquesta és la tercera fase de les actuacions previstes des de 2008, i que incorpora fins a 25 actuacions, la majoria orientades a reduir l'impacte dela contaminació atmosfèrica a la població.

Part de les accions dirigides estan destinades a la reducció de la mobilitat motoritzada, com ara la promoció de la mobilitat sostenible, eficient i segura, l'Impuls de la bicicleta, la renovació de la flota d'autobusos per vehicles menys sorollosos o el foment de l'ús del vehicle elèctric d’ús privat.

També la reordenació de l'espai públic ha de permetre millorar la qualitat acústica en l'entorn urbà, com ara la pacificació del trànsit, implantant zones 30 i carrers de prioritat invertida, així com itineraris devianants.

Una de les artèries on es preveu actuar és la Gran Via, que es vol transformar perquè deixi d'arrossegar un volum tan alt de vehicles, donat que es tracta d'una de les principals vies d'accés a la carretera de Castellar del Vallès.

A banda, també es vol crear entorns escolars segurs i sostenibles i definir i aplicar les directrius per a la implantació de les zones de càrrega i descàrrega.

També es buscarà una millora dels controls de les fonts sonores més destacades del teixit productiu, com ara terrasses dels bars i restaurants o activitats d'oci nocturn.

Per aquest motiu es preveu instal·lar una xarxa de sensors acústics, integrada amb sensorsambientals de qualitat de l'aire i amb fons EDUSI.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès