Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ara Parets reclama la dimissió de la regidora d’urbanisme després que Antifrau detecti irregularitats en la gestió del mirador de la Tipel

2 Juny 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Parets del Vallès



clinica dental artis-sabadell

El Grup Municipal d'Ara Parets Esquerra Republicana ha demanat, en roda de premsa, el cessament o la dimissió de la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, un cop s'ha sabut que l'Oficina Antifrau de Catalunya ha detectat irregularitats en l'adjudicació de dos contractes relacionats amb la redacció del projecte del mirador-passera de les pintures de l'antiga Tipel.

En l'informe, Antifrau assenyala que ha quedat acreditada l'existència d'un fraccionament irregular dels contractes, prohibit per l'art. 99.2 de la LCSP, atès que existeix un vincle funcional i operatiu entre les prestacions contractades per l'Ajuntament de Parets del Vallès mitjançant la figura de la contractació menor.

Que l'administració concernida no ha donat compliment a allò que disposa l'art. 62 de les Bases d'execució del seu pressupost municipal per a l'exercici 2021, que estableix l'obligació de demanar tres pressupostos comparatius en els contractes menors iguals o superiors a 3.000 euros ni ha justificat el motiu.

Que no existeix cap informe de secretaria sobre la legalitat dels contractes adjudicats, ni en tot cas, cap nota de conformitat que validi dits expedients, en contra del que disposa la disposició addicional tercera de la LCSP i les mateixes Bases d'execució del pressupost en l'art. 62.9.

En la roda de premsa, la regidora-portaveu Kènia Domènech, que va portar la denúncia a Antifrau, ha dit que Domènech ha destacat que "avui, tenim la constatació que la moció de censura que se'ns va fer al Govern Plural era per mantenir els mateixos interessos de les regidores de Sumem Esquerres a Parets. I avui, tenim la certesa que ens van voler apartar del govern perquè Ara Parets ERC no permetria a cap regidor o regidora del seu govern una actuació irregular. Per això ha de dimitir o bé l'alcalde Juzgado l'ha de cessar".


Uns fets que arrenquen l'abril de 2021

L'abril de l'any passat, la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, va anunciar en roda de premsa que havia aparaulat amb RCR Arquitectes –guardonats amb el prestigiós premi Pritzker– l'encàrrec del projecte de construcció d'una passera perquè la ciutadania pogués contemplar els murals de pop art situats a la fàbrica Tipel.

El juliol de 2021, la Junta de Govern Local va adjudicar el contracte de l'avantprojecte a l'empresa RCR Arquitectes per un import de 15.000 € més IVA i el contracte de la maqueta a Joan Puigcorbé i Pizano per un import de 10.000 € més IVA. A través de la figura del contracte menor.

En aquell moment, la situació ja donava pas a un supòsit de fraccionament de contractes, ja que es tractava d'una prestació única que consisteix a fer un projecte per tal de visitar les pintures de pop art d'Arranz Bravo i Bartolozzi, però es divideix en dos contractes (projecte en si i maqueta) per tal de disminuir-ne el valor i poder ser adjudicats mitjançant la contractació menor que suposa un nivell d'exigència menor i així es vulneren els principis de la contractació pública i es pot adjudicar a l'empresa a qui s'havia aparaulat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

parets del vallès

Guia comercial del Vallès