Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Les Franqueses, un dels primers municipis que comptarà amb un Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire

2 Agost 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Les Franqueses del VallèsEn col·laboració amb la Diputació de Barcelona, el municipi serà dels primers a tenir un pla adaptat a les directrius de la Taula per la Qualitat de l'Aire a Catalunya

Les Franqueses comença a treballar en les tasques per elaborar el Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire al Municipi. Aquest pla s'està realitzant amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i amb el seguiment de la Generalitat de Catalunya, ja que som un dels primers municipis catalans que tindrà un pla adaptat a les directrius de la Taula per la Qualitat de l'Aire a Catalunya.

Tot i que tots els mesuraments i estudis fets fins ara sobre la qualitat de l'aire al municipi són positius, les Franqueses del Vallès és un dels municipis de Catalunya afectats directament per l'alta contaminació de l'àrea urbana de Barcelona. El corredor del Besòs per les seves condicions atmosfèriques i orogràfiques és receptor de la concentració de CO2 que es genera riu avall i que l'atmosfera no pot absorbir. Això fa del municipi un bon candidat per tenir un protocol d'actuació de millora de la qualitat de l'aire i per treballar en mesures que afavoreixin conductes i accions més sostenibles i netes.

El Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire planificarà accions a 5 anys vista i treballarà a partir d'una diagnosi sobre les emissions dels polígons industrials; el nivell i el tipus de mobilitat; el planejament urbanístic i les actuacions previstes i, l'activitat agrícola. A partir d'aquestes dades s'estructuren les línies estratègiques i les accions que han de permetre mantenir o millorar la qualitat de l'aire de les Franqueses.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

les franqueses del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès