Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La nova exposició de l’Arxiu mostra els inicis de l’esport femení a Granollers

29 Desembre 2021 Redacció: Puntvallès

Població: GranollersEsport femení a Granollers: els inicis” és el títol de la nova exposició de l’Arxiu Municipal que, coincidint amb la celebració del Mundial d’Handbol Femení, mostra imatges d’algunes de les seccions femenines creades al si dels clubs granollerins, al llarg del segle passat.

Els primers anys, la majoria de clubs van apostar només pels equips masculins, un fet que reflectia la realitat social del mo-
ment, en què el paper de la dona es limitava, sobretot, a la cura dels fills i de la llar.

L’exposició està formada per 15 plafons amb imatges dels anys 30 als anys 80 del segle passat, amb esportistes practicant bàsquet, atletisme, handbol, voleibol, natació, natació sincronitzada i gimnàstica artística.

Van ser les primeres integrants dels equips femenins impulsats per uns clubs que van néixer, quasi sempre, amb equips exclusivament masculins.

El bàsquet va ser el primer esport que va tenir equip femení, sorgit com una secció de l’Sport Club Granollers, l’any 1932.

El següent va ser l’handbol, l’any 1967, amb l’equip femení creat al Club Balonmano Granollers, constituït l’any 1944.

A final de la dècada dels anys seixanta es formava l’equip inicial del Club Natació Granollers, format per nois i noies escollits entre els primers banyistes del club.

Dins el mateix CNG, l’any 1968 naixia la secció de voleibol, amb equips ja d’entrada femenins i masculins; el 1970 es creava la secció de natació sincronitzada i el 1972, la de gimnàstica.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès