Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'home acusat de matar la Vianca, la dona assassinada a Granollers el 2018, nega els fets i treu a la llum una nova versió

28 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides - ACN

Població: GranollersLa fiscalia manté la teoria inicial i demana 26 anys de presó per matar-la i amagar-la al riu després d'una discussió per l'embaràs

Joel R.P.A., l'home jutjat per matar la seva parella a Granollers el juliol de 2018 i amagar-la al riu Congost, ha negat els fets assegura que ell no va la va agredir mai.

L'acusat ha estat jutjat aquest dimarts per un jurat popular a l'Audiència de Barcelona. En el seu discurs ha explicat que l'exparella de la Vianca l'havia amenaçat més d'un cop, que poques setmanes abans del crim ell i la víctima van ser agredits en una discoteca i que fins i tot algun testimoni va veure un altre home amb la dona la nit dels fets. La fiscalia li demana 26 anys de presó i més de 500.000 euros d'indemnització als familiars de la víctima per assassinat amb traïdoria i maltractament habitual amb els agreujants de parentiu i discriminació de gènere

Per la seva banda, la fiscalia manté la teoria inicial i creu que la nit del 16 de juliol de 2018 Joel R.P.A. era amb la Vianca a l'habitació en la qual convivien, van discutir i l'acusat va marxar del pis. Passada una estona també va fer-ho la víctima, van estar parlant per telèfon i a les 2 de la matinada es van trobar en algun punt proper al passeig fluvial de Granollers, el lloc on es va trobar el cadàver. Allà, l'home va matar la dona i va amagar el cos en un col·lector proper a la riba del riu Congost.

La dona, de 25 anys i origen bolivià, estava embarassada de dos mesos, i va ser localitzada prop de dos mesos després de la seva desaparició, el 9 de setembre, en avançat estat de descomposició i amb el cap separat dins d'una bossa de plàstic. L'home va ser arrestat gairebé un any després, a principis de juliol del 2019.

Segons el ministeri públic i diversos testimonis, Joel R.P.A. agredia sovint la seva esposa i la maltractava psicològicament, i consten diverses converses de telèfon mòbil en aquest sentit.

La versió de Joel R.P.A.

L'acusat només ha respost a les preguntes del seu advocat i del jurat. En la primera pregunta, ha estat al voltant d'una hora explicant tota la seva versió dels fets, començant des de la seva infantesa a la República Dominicana, la seva arribada a Espanya el 2015 i l'inici de la relació amb la Vianca a principis del 2016. Segons relata, van viure a diversos pisos i habitacions rellogades a parents llunyans o coneguts entre Barcelona i Granollers, el 2017 es van casar i la dona va tenir un primer embaràs, del qual va avortar. En el segon embaràs, l'home li va demanar que no avortés i que deixés la beguda i altres mals hàbits que, segons ell, tenia.

Segons informa l'ACN, l'acusat ha detallat que la dona bevia molt i transportava cocaïna a la vagina d'un país a un altre, món al qual va arribar a través de la seva exparella, amb qui havia tingut un fill, i que l'amenaçava per telèfon. A més, era molt gelosa i la seva família no acceptava la relació amb l'acusat per racisme, que fins i tot va ser agredit pels parents de la dona ha dit. De fet, ha assegurat que part de la família de la dona estava relacionada amb el narcotràfic i que tampoc es portaven gairebé entre ells.

Joel R.P.A. ha explicat que el dia de la desaparició ell i la Vianca que van discutir per l'embaràs, que van sortir per separat i van parlar per telèfon, però després ja no li va respondre a les trucades. Quan va tornar a casa ella no hi era, però no li va estranyar perquè no era el primer cop que desapareixia i tallava les converses amb ell.

L'acusat ha assegurat que ell sempre ha respectat els drets de les dones. De fet, ha assegurat que el seu pare el va expulsar de casa quan ell va voler defensar la seva mare dels maltractaments del seu progenitor.

Versió contradictòria de la germana de la víctima

Els propietaris del pis on vivien l'acusat i la víctima han assegurat que mai van sentir crits o discussions ni va sospitar d'una possible mala relació. En canvi, la germana de la víctima ha relatat que la noia li havia explicat que l'acusat era molt gelós i controlador. Tanmateix, també ha admès que la seva germana també tenia "el caràcter fort i dominant". A més, segons li va detallar la víctima, l'acusat mantenia una relació sentimental amb la seva anterior parella i mare dels seus 5 fills, que vivia a la República Dominicana.

Segons la germana de la Vianca, la matinada dels fets la víctima va enviar un missatge de veu a la seva mare on li deia que estava embarassada i marxava. La mare va sentir el missatge al matí i va trucar-li, però la jove ja no va contestar. Va trucar a l'acusat i aquest va anar al pis de la dona al migdia, després de treballar. Va entrar plorant i dient que havien discutit i la víctima havia marxat de casa per anar a avortar. La germana ha relatat que els dies posteriors a la desaparició l'home estava "molt tranquil", i va ser la seva mare la que el forcés a presentar una denúncia per desaparició.

Mesos després, un cop localitzat el cadàver, l'acusat no va acudir ni al funeral ni a l'enterrament de la víctima, ha explicat la dona.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès