Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers incorpora un nou servei de neteja i recollida de residus per millorar la qualitat i la sostenibilitat al municipi

13 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: GranollersAquest nou contracte inclou nous serveis de recollida de residus per barris, la renovació de la flota de vehicles i una nova millora en la recollida de mobles i objectes voluminosos

L'Ajuntament de Granollers ha iniciat el desplegament d'un nou contracte de recollida de residus i neteja viària amb l'empresa unió temporal d'empreses de FCG i Arema. Aquest nou conveni va entrar en vigor el passat 1 de setembre i tindrà un cost aproximat de 52 milions d'euros i una durada de deu anys.

L'alcaldessa, Alba Barnusell, i la regidora de Serveis i Via Pública, Andrea Canelo, han presentat aquest dilluns les novetats dels serveis a un acte organitzat als jardins del Museu de Ciències Naturals. Segons han detallat, aquest nou conveni pretén millorar la cobertura de l'horari de neteja viària en un 16% i posar en marxa dos nous serveis relatius al mobiliari urbà i el servei de retirada de grafits, usant productes respectuosos amb el medi ambient i aplicant sistemes antigrafit.

Nous serveis de recollida de residus

A més, s'implantaran dos nous serveis de recollida de residus, un per l'oli domèstic utilitzat, en contenidors específics que hi haurà en diferents equipaments municipals com a les associacions de veïns i centres cívics, i un altre de voluminosos, que passarà de ser una recollida concertada amb una cita prèvia, a ser una recollida diària per barris amb la col·laboració de la policia local per evitar l'incivisme. Amb el nou sistema es pretén simplificar el procés i ser més accessible per la ciutadania gràcies a la zonificació del servei, amb un dia de recollida assignat a cada barri.

En aquest sentit, Canelo ha explicat que amb el nou sistema de recollida d'oli ja no caldrà portar aquest residu a les deixalleries, tot i que, qui ho vulgui, ho podrà continuar fent.

Renovació de vehicles

La regidora ha informat, també, que el nou contracte de recollida inclou la renovació de la flota de vehicles. Amb això, un 65% del total dels que s'utilitzen avui en dia, seran elèctrics, incloent-hi netejadores, escombradores i vehicles de recollida de mobles.

Recollida de mobles i objectes voluminosos

Canelo ha declarat que una de les novetats del servei inclou la recollida de mobles i objectes voluminosos. Fins ara, el ciutadà era l'encarregat de concertar aquest servei amb una trucada. Ara, a partir del 2023, la recollida d'aquest tipus d'immoble es farà cada dia de la setmana en un barri diferent. Les persones que hagin de fer ús del servei, hauran de dipositar els objectes en punts propers als contenidors de residus durant el dia abans del que es marqui per a la recollida en cada barri i sense cap gestió prèvia.

L'any 2024 també es preveu implantar la recollida porta a porta de totes les fraccions de residus comercials.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès