Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Caldes de Montbui posa en marxa una campanya d'identificació genètica dels excrements de gossos als carrers del municipi

20 Octubre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Caldes de MontbuiLa iniciativa va sorgir el 2020 amb la pretensió d'identificar els excrements dels gossos que hi ha als carrers per sancionar els propietaris que incompleixen la normativa

L'Ajuntament de Caldes de Montbui ha posat en marxa la campanya d'identificació genètica dels excrements que es troben als carrers del municipi vallesà.

El treball de recerca el duen a terme els agents de la policia municipal, els quals han recorregut diversos carrers per recollir les mostres genètiques. En aquesta primera fase, han recollit una desena de mostres. A partir d'aquí, es procedeix a identificar a l'animal i al seu propietari per sancionar-lo per incompliment de la normativa municipal que obliga a recollir les defecacions dels animals de companyia dels carrers.

La campanya d'identificació genètica va començar el 2020 i des de llavors, s'han enviat al laboratori més d'un centenar de mostres recollides als espais públics de Caldes de Montbui. Les mostres han permès identificar 36 infractors, un fet que ha permès a l'Ajuntament obrir un expedient per sancionar als propietaris dels gossos.

Actualment, el consistori disposa de les dades genètiques de més de 1900 animals (1993 per ser exactes).

La campanya té com a objectiu conscienciar els propietaris de gossos de l'obligatorietat de recollir les defecacions que facin els animals a la via pública. Però, a la vegada, també serveix per detectar els animals que no estan censats, tal com estableix la llei, i informar els propietaris. En aquest sentit, gràcies a les successives campanyes que s'han fet els últims anys han permès duplicar el nombre de gossos censats al municipi.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès