Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Torna una nova edició de la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà a Bigues i Riells

13 Març 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament de Bigues i Riells

Població: Bigues i RiellsDel 14 al 20 de març, Bigues i Riells del Fai acollirà diverses activitats relacionades amb l'oli

La Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà torna a Bigues i Riells del Fai entre el 14 i el 20 de març, amb nombroses activitats organitzades pel Consell Comarcal i l'Ajuntament.

El 18 de març, la plaça de Miquel Bosch, entre les 10 i les 14 h, serà l'escenari de la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà, on es podrà gaudir de parades d'oli de la varietat vera i d'altres varietats, de pa artesà amb farines antigues, d'un 'show cooking', d'un tast d'olis, d'una exposició retrospectiva sobre la celebració de la fira de l'oli al municipi, de xerrades i de tallers.

A més, coincidint amb la fira, es farà la presentació de l'Associació de Productors i Elaboradors d'Oli d'Oliva del Vallès, a les 10.30 h. Enguany, l'associació tindrà la seva pròpia parada i es presentarà com a plataforma per impulsar els productors i elaboradors d'oli de la varietat vera.

Enguany s'incorpora un nou al·licient a la fira: una exposició fotogràfica. Ofici, esforç i tradició. Una retrospectiva de la fira de l'oli i el mercat del pa artesà a Bigues i Riells del Fai, que es podrà visitar durant tot el dia a la plaça de Miquel Bosch i del 13 al 26 de març al Centre Cívic i Cultural el Rieral.

Show cooking, tast d'olis, scapebox i xerrades

A banda de les parades, la fira es dinamitzarà amb tallers i xerrades.

  • De 10.30 a 11:30 h: show cooking a càrrec del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental
  • D'11.00 a 13:00: taller de pintar cares.
  • D'11.30 a 12.30 h: xerrada sobre l'elaboració de pa a càrrec de la productora Núria Morera.
  • De 12.30 a 13.30 h: taller familiar de tast d'olis a càrrec de l'Associació de Productors i Elaboradors d'Oli d'Oliva del Vallès.

Durant tot el dia es podrà participar en l'scapebox: un joc de l'oli per descobrir-ne les propietats a càrrec del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Divulgació, formació tècnica i jornada gastronòmica per a professionals

Dimarts 14 de març, en el marc del cicle de xerrades locals Enraonem, es farà una ponència monogràfica sobre l'oli a Bigues i Riells del Fai, a les 20.00 hores, al Teatre Auditori Polivalent.

Divendres 17 de març, a les 10.00 hores, al Teatre Auditori Polivalent, es farà la jornada tècnica fins a les 15.00 hores. Enguany, tractarà dels factors que afecten la collita i la qualitat, a càrrec d'Agustí Romero Aroca, investigador especialista en olivicultura, heliotècnia i fruits secs de l'IRTA Mas Bové i de Juan Francisco Hermoso León, especialista en olivicultura i tecnologia de molins.

Dilluns 20 de març se celebrarà la jornada gastronòmica sobre l'oli d'oliva del Vallès, dirigida a professionals del sector, a les 19.00 hores, a l'Hotel Molí de la Torre.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

bigues i riells


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès