Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat i la Fundació Vicki Bernadet impulsen un programa de prevenció dels abusos sexuals entre la població infantil

25 Març 2019 Redacció:La iniciativa es començarà a aplicar a les escoles bressol municipals i als equipaments esportius

Sant Cugat del Vallès i la Fundació Vicki Bernadet han arribat a un acord per implantar un programa de prevenció dels abusos sexuals a la localitat. La iniciativa està especialment enfocada a la població infantil i permetrà establir una atenció a les víctimes estable des d'un servei expert, treballar polítiques de prevenció i elaborar un recull de dades per dimensionar aquest problema. Els primers llocs on es començaran a intervenir és a les escoles bressol municipals i als equipaments esportius, tant els públics com aquells que estan gestionats per entitats. La voluntat de l'Ajuntament és que aquesta ciutat pugui declarar-se "lliure d'abusos sexuals".L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, ha explicat que aquesta actuació s'emmarca en el context actual en què ens trobem, on "hi ha un degoteig constant de persones adultes que manifesten que han experimentat abusos en la seva infància" i alhora existeixen estudis de la Fundació Vicky Bernadet que revelen que un de cada cinc nens i nenes pateixen abusos sexuals abans dels disset anys."A Sant Cugat tenim un 25% de població que té menys de 18 anys", recorda Fortuny que indica que tot i que la ciutat ja disposa d'un protocol per atendre els casos de maltractaments o abusos, vol oferir una "mirada integral" que permeti recollir dades per saber "quin és l'abast d'aquesta problemàtica". Tot plegat per posar en marxa els mecanismes necessaris perquè els entorns on han de créixer aquests infants siguin "segurs". Les iniciatives que es posaran en marxa es concretaran a través d'una nova taula interinstitucional que ja ha celebrat la primera reunió aquest dilluns. Aquest ens tindrà l'encàrrec de definir els eixos d'aquest programa, així com anar revisant aquest protocol de forma periòdica i adaptar-lo a les entitats, i a tots els serveis que treballin amb infants, com el Centre Obert o les escoles bressol. També es crearà un pla per atendre les persones adultes que van ser víctimes quan eren infants i es col·laborarà amb altres institucions o organismes per tal optimitzar recursos i sumar esforços a nivell nacional.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Fresc Festival Sabadell 2019 Més info

Fresc Festival Sabadell 2019

Al Juny arriba el Fresc Festival 2019, el Festival de música, ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res! Temps ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès