Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La instal·lació de plaques fotovoltaiques al Ginebró s’ha presentat al Robotseny 2019

25 Juny 2019 Redacció: RedaccioAlumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Ginebró han participat al Robotseny 2019, la fira científica i tecnològica de les escoles del Baix Montseny, on els alumnes participen amb l’objectiu de potenciar les seves competències científiques i creatives.

El repte del Robotseny d’enguany ha estat presentar propostes per millorar la sostenibilitat d’un equipament del Baix Montseny, i els alumnes del Ginebró han presentat el projecte de la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’escola.

Durant el mes de maig, s’han instal·lat 200 plaques solars a la teulada de l’edifici d’ESO 3 i 4 del Ginebró, en una superfície de 325 m2 orientada al sud, que permet optimitzar les hores de sol al màxim i així contribuir a l’estalvi energètic i econòmic de l’escola.

Els alumnes de 5è i 6è s’han centrat en aquest projecte, i des de ja fa setmanes l’han estat preparant en els ambients d’aprenentatge.

A l’ambient de laboratori han analitzat dades referents a l’ús de les energies renovables. Gràcies a les 200 plaques instal·lades, cada any es generaran 84.510 KW d’energia solar. Per tant, l’escola generarà gairebé el 50% de l’electricitat que consumeix, i l’estalvi econòmic en la factura de l’electricitat compensarà la inversió en les plaques en un termini de 10 anys aproximadament.  A més, les plaques evitaran que cada any s’enviïn a l’atmosfera 21.600.000 kg de CO2, que s’emetrien amb l’energia elèctrica.

A l’ambient de tecnologia, els alumnes han fet una maqueta a escala de les plaques; i a l’ambient d’expressió, han desenvolupat materials de comunicació com un tríptic i una web, a més de fer fotos i gravar vídeos amb un dron. Mitjançant tots aquests materials, els representants del Ginebró han presentat el projecte al jurat del Robotseny, que li ha concedit les 4 insignies de la firala certificació a l’anàlisi cientística, a la solució innovadora, a la solució tecnològica i a la comunicació i  màrqueting.

El Ginebró té el segell d’escola verda, i la instal·lació de les plaques fotovoltaiques forma part del programa d’estalvi energètic i sostenibilitat de l’escola, que en l’últim curs escolar ha realitzat d’altres accions, com la substitució de fluorescents per enllumenat LED, que permet reduir el consum i també els punts de llum necessaris, i la instal·lació d’una electrocompostadora, entre d’altres. Aquest curs el Ginebró ha creat també un comitè ambiental format per alumnes de diferents etapes de l’escola, que fa propostes i seguiment de les mesures mediambientals que s’implementen a l’escola.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès