Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Cecot veu un error tractar els confinaments per covid com una baixa laboral

13 Gener 2022 Redacció: ACN - Terrassa

Imatges: pixabay

Població: TerrassaLa patronal vallesana planteja eliminar el cost per les empreses dels primers dies de baixa dels empleats

La patronal vallesana Cecot considera erroni tractar els confinaments per covid-19 com una baixa laboral, quan la malaltia "no incapacita per desenvolupar les tasques del lloc de treball". En un comunicat, l'organització empresarial adherida a Foment, assegura que l'increment de les baixes registrades a conseqüència de la nova onada de contagis està suposant "un gran problema administratiu" per les dificultats a l'hora de tenir l'alta mèdica, a causa de la congestió que pateix l'atenció primària. La patronal afegeix que la decisió de concedir baixes telefòniques basant-se en autotest d'antígens ha suposat "un problema afegit de gestió de les altes, que sí que s'han d'obtenir de manera presencial als centres de salut".

"Una cosa és que la persona treballadora, per evitar un contagi, s'hagi d'estar a casa, i una altra de molt diferent, és que aquesta persona estigui incapacitada (mèdicament) per exercir les funcions del seu lloc de treball", argumenta Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot.Per la patronal, l'empresa hauria de tenir el dret de comprovar que les baixes mèdiques s'ajusten als criteris de justificació de l'absència al treball. "Les incapacitats temporals suposen a l'empresa tant un cost econòmic com organitzatiu i necessita disposar d'informació per poder programar i planificar l'activitat", afegeix.Per comprovar que la baixa mèdica s'ajusta als criteris de justificació d'absència al treball, l'empresa hauria de poder comptar amb diferents vies o mecanismes de gestió més enllà de la Seguretat Social com ho poden ser les mútues d'accidents o la sanitat privada, segons la Cecot. La patronal creu que en la situació actual "no és admissible" que els empresaris no tinguin la possibilitat de controlar o de fer seguiment de les baixes, que han d'assumir elles "i no les mútues o la Seguretat Social, el finançament dels primers dies de baixa".És per això que la Cecot planteja que la prestació per incapacitat temporal es realitzi íntegrament a càrrec de l'asseguradora, eliminant el cost a càrrec de l'empresa dels primers dies de la baixa, així com permetre que l'empresa deixi de cotitzar a la Seguretat Social en aquests períodes de suspensió del contracte de treball.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès