Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Terrassa guanya una altra sentència contra una entitat financera per les multes dels habitatges buits

28 Desembre 2015 Redacció:


El Jutjat Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona ha notificat una nova sentència per la imposició de multes coercitives a entitats bancàries amb habitatges buits durant més de dos anys. La sentència és favorable a l'Ajuntament i desestima el recurs contenciós-administratiu interposat per Criteria CaixaHolding SA davant l'expedient sancionador que el consistori va interposar-li el 23 de gener de 2015 per forçar que ocupés un dels habitatges buits de la seva propietat a la ciutat.

Es tracta de la setena sentència favorable a l'Ajuntament des de que el passat mes de juliol el Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona notifiqués la primera sentència que donava la raó al consistori de forma inequívoca en un àmbit que no tenia precedents fins aleshores. De les deu sentències en total notificades fins ara, doncs, 7 són favorables a l'Ajuntament, dues d'estimació parcial, i només una de desfavorable.

La nova resolució referma el procediment seguit per l'administració local per fonamentar la seva actuació i, a més, imposa el cost del recurs a l'entitat bancària. Aquesta resolució judicial exposa que la incoació de l'expedient per part de l'Ajuntament s'ajusta a dret en haver-se comprovat per l'administració que l'habitatge es trobava en situació anòmala, havent estat desocupat durant més de dos anys, constant així que l'entitat financera propietària de l'habitatge havia desatès els requeriments anteriorment realitzats per a l'ocupació de l'habitatge i els oferiments fets per l'Ajuntament de cedir-lo al seu favor per tal de gestionar-lo en règim de lloguer social, emparant-se en l'aplicació de la Llei de l'Habitatge de Catalunya.

Aquestes victòries legals li donen la raó a l'Ajuntament i reconeixen el que sempre ha defensat, que la desocupació injustificada dels habitatges constitueix un clar incompliment de la finalitat de l'immoble i, per tant, de la seva funció social. A la vegada, suposen un pas endavant molt important per a les persones que reclamen el dret a un habitatge digne i esperona a tots aquells ajuntaments que decideixin seguir l'exemple de Terrassa i emprendre aquestes accions legals.

L'Ajuntament de Terrassa ha estat el primer a tot l'Estat a interposar expedients als bancs amb habitatges buits i a imposar multes coercitives (la primera, el desembre de 2013) per a forçar-los a ocupar-los o a cedir-los com a habitatge social. Actualment, el consistori té 802 expedients oberts a diverses entitats en aplicació de la Llei de l'Habitatge de Catalunya. A més del contenciós al que fa referència la darrera sentència, n'hi ha 56 més en curs per part de les entitats bancàries sancionades. S'espera que les respectives resolucions d'aquests, que estan en mans de diversos jutjats de Barcelona, arribin al llarg dels propers mesos.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès