Weather Icon
( - )

Kiptum guanya la 33ª Mitja Marató de Granollers baixant de l’hora

25 Febrer 2019 Redacció:

El kenià Abraham Kiptum, actual plusmarquista mundial de la distància, no va defraudar i va aconseguir la primera posició a la Mitja Marató Internacional de Granollers amb un temps de 59:58. Una marca que suposa la segona millor de la història de la prova granollerina. Per la seva banda, Miriam Ortiz va ser la primera dona amb un temps d’1h.14:14.

Una prova consolidada

L’edició 2019 de la Mitja ha comptat amb la participació de 10.000 corredors dividits entre les diferents distàncies de la prova, que van córrer en unes condicions extraordinàries amb una temperatura de 12 graus i un clima molt assolellat sense quasi vent.

Darrera de Kiptum van entrar Edwin Soi (1h.00:24) i l’etíop Teshome Mekonen amb un temps d’1h.01:38.

Castillejo, el primer espanyol

El veterà corredor olímpic Carles Castillejo, que va guanyar la prova l’any 2012, va entrar en la cinquena posició amb 1h.04:48 i es va convertir així en el primer espanyol classificat de la prova granollerina.

Miriam Ortiz, primera dona

Cal destacar la victòria de Miriam Ortiz en categoria femenina amb un crono d’1h.14:14, la seva millor marca personal, superant així en més d’un minut el seu anterior registre de 2018 (1h.15:36).

Darrera d’Ortiz van entrar Jennifer Spink, campiona catalana de Mitja Marató (1h.15:24) i  Georgina Schwening (1h.15:35).

10 i 5 km

Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres, van vèncer el portugès Johan Vaz (31:49) i l’equatoriana Alexandra Guade Toapanta Siza (40:39).

Al quart de la Mitja, per la seva banda, els guanyadors van ser Eloi Cabezas (17:27) i Jakeline Gómez (21:11). Per la seva banda, la victòria en la categoria de cadira de rodes va ser per a l’atleta paralímpic barceloní Jordi Madera.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental