Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Empreses turístiques mediambientalment responsables al vallès oriental

25 Octubre 2019 Redacció: puntvalles.comUna trentena d’entitats públiques i privades del sector turístic participen en un taller per aprendre a posar en valor el reciclatge i la reducció dels residus. Es tracta d’un taller per adquirir el Compromís Biosphere, que a la comarca gestiona el Conse

Al voltant de trenta participants, entre entitats públiques i empreses privades vinculades al sector turístic, van participar en un taller celebrat ahir al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

Els participants van fer una visita a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge on se’ls va explicar el funcionament de les plantes per posar en valor la matèria orgànica de les deixalles. També van poder participar en el taller Som molt especials, una activitat per aprendre a identificar els productes perillosos segons el seu etiquetatge i on s’explica el significat de cada símbol i es suggereixen algunes alternatives als residus que tenen un impacte més gran. Totes les entitats participants estan treballant actualment per adherir-se al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, un compromís que voluntàriament adquireixen els establiments, les empreses o entitats del sector turístic per treballar la sostenibilitat turística de la destinació. El Consell Comarcal del Vallès Oriental és l’ens gestor per la implantació d’aquest compromís a la comarca.

La metodologia que es proposa a les empreses i entitats inclou formació, tallers de destinació, assessorament personalitzat, verificació del compliment d’aquest Pla d’acció i un pla de millora. El Compromís Biosphere està sota el paraigües de la Certificació Biosphere que la Diputació de Barcelona va rebre al 2017 com a destinació turística sostenible i responsable, per part de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR). Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès