Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els centres comercials tornaran a la normalitat a partir de gener

29 Octubre 2021 Redacció: puntvalles



MVGM, companyia referent europea en Property Management, publica el seu informe de mercat en el qual destaca que gairebé el 100% dels centres comercials tornen a funcionar amb normalitat i la seva afluència registra un índex acumulat de +14,4% respecte a 2020, segons dades de ShoppertrackL'informe, a octubre de 2021, reflecteix la consolidació del model híbrid de teletreball, l'augment de preu de compravenda d'habitatges enfront de l'estabilització dels lloguers i el 'boom' del turisme nacional. 

MVGM, companyia referent europea en Property Management, ha publicat l'informe corresponent al tercer trimestre de 2021, marcat per l'arribada de l'anhelada vacuna contra la COVID-19 i, amb ella, l'inici de la recuperació econòmica, que llancen una visió optimista sobre el sector.L'informe destaca, entre altres dades, que gairebé el 100% dels centres comercials tornen a funcionar amb normalitat i han obert tots els seus locals.

També, la tendència alcista de la seva afluència durant l'estiu, amb un índex acumulat de +14,4% -segons dades de Shoppertrack- respecte a setembre de 2020, que anticipa el seu retorn a nivells prepandèmia el gener de 2022. El tiquet mitjà, d'altra banda, continua sent superior que en 2019, la qual cosa reflecteix un canvi en l'actitud del consumidor, que acudeix al local amb intenció de compra. 

"Després d'aquests mesos de continus canvis en el sector, ara més que mai apreciem la capacitat que ha tingut el retail per a reinventar-se i adaptar-se. Veiem com moltes marques han hagut de restablir el seu model de negoci i fins i tot diversificar-ho per a donar als seus clients més opcions en el lloc de compra", explica Elisa Navarro, directora general de MVGM a Espanya.Oficines: el model híbrid de teletreball es consolida, però les oficines no redueixen espai.

Durant l'últim trimestre, s'han consolidat els models flexibles d'assistència a l'oficina. Un 75% de les empreses en la cartera de MVGM han optat per aquest format híbrid. No obstant això, no per acudir menys a l'oficina s'està prescindint d'espai. De tots els inquilins que han establert alguna manera de teletreball, només un 6% ha optat per reduir els metres quadrats llogats per a les seves oficines, segons es desprèn de l'informe."Aquesta disminució d'ocupació, ajudarà a generar nous espais dins de les oficines per a fer-les més saludables, i posicionar a les empreses per a oferir millors condicions de treball", apunta Elisa Navarro. 

Residencial: apugen els preus de compravenda d'habitatge, mentre els de lloguer s'estabilitzenEl mercat de compravenda d'habitatges ha estat el menys afectat per la pandèmia. El nombre d'operacions en els últims trimestres ha augmentat fins a un 25% en el total i un 40% en habitatge nou respecte al mateix període de 2020. Els preus s'han mantingut forts i en el tercer trimestre s'aprecia una pujada interanual a nivell Espanya de prop del 10%.Respecte al mercat de lloguer, durant el segon i tercer trimestre de l'any hem vist com els preus de lloguer han tendit a estabilitzar-se després de la caiguda inicial de final del 2020 i primer trimestre del 2021.

Hotels: el 'boom' del turisme nacional durant l'estiu lidera ressorgir de l'ocupacióEls hotels espanyols van rebre 26,4 milions de pernoctacions al juliol, més del doble que en el mateix mes de 2020 (11,5 milions), però encara molt per sota dels nivells precrisis (43,2 milions el juliol de 2019). El primer gran canvi és l'explosió del turisme nacional que ha servit per a compensar el declivi de l'estranger. Si tradicionalment el primer representava un terç de les pernoctacions, el percentatge s'ha disparat al 56,5% del total.D'altra banda, el sector està encarant el segon semestre amb una reactivació de la inversió en actius hotelers, que podria situar-se per damunt 2.000 milions d'euros.

Industrial: Logística urbana, magatzems d'última milla i 'big-boxs' als afores: producte de l'auge del comerç electrònic.El comerç electrònic ha continuat impulsant la demanda logística durant el segon trimestre de 2021. Les vendes en línia han impactat directament en la contractació de nou sòl batent rècords d'inversió.Es preveu que la logística urbana, els magatzems d'última milla o els big-box fora de les ciutats, siguin els principals productes que impulsaran la demanda logística en el curt i mitjà termini. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès