Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els alcaldes del Vallès Occidental, units contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica

12 Maig 2016 Redacció:El president el Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que “la voluntat dels ajuntaments és continuar buscant fórmules per poder continuar aplicant la llei amb cobertura legal. No serem passius en aquest tema, serem actius. I de fet, hem anat avançant en temes de pobresa energètica treballa a la Taula comarcal. És en el marc d’aquesta taula que el Consell Comarcal demana a les subministradores d’aigua i energia que operen al Vallès Occidental destinin el 2% del percentatge de la seva facturació a la creació del fons solidari, per tal que els municipis puguin abordar situacions de pobresa energètica i fer front als deutes que s’acumulen per els impagaments de les famílies vulnerables”.

Aquest dimecres el Consell d’alcaldes i alcaldesses ha aprovat adherir-se a la Campanya d’adhesions en defensa de la llei 24/2015 contra l’emergència habitacional, promoguda per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC. Així mateix, també s’insta el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els ajuntaments de la comarca a adherir-s’hi.

Els alcaldes i alcaldesses també han demanat que de l’Observatori Comarcal s’elabori un estudi específic sobre desigualtat i exclusió social al Vallès Occidental que es centri, entre d’altres, en l’anàlisi de les causes i conseqüències de l’emergència habitacional i la pobresa energètica.

En l’acord aprovat els municipis recorden que són una peça clau en el compliment dels drets dels ciutadans i en l'aplicació de mesures que puguin millorar la situació de les persones més vulnerables. També asseguren que la llei 24/2015 ha donat eines per a evitar desnonaments, donar una alternativa habitacional adequada, mobilitzar pisos buits i evitar talls de subministraments bàsics i afirmen que els municipis estan fent grans esforços per portar-la a la pràctica i obtenir millores per a la vostra ciutadania.

Treball de la Taula comarcal

Des del Consell s’ha sol.licitat, a petició de les empreses de l’aigua, a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que les empreses de l’aigua no hagin de fer efectiu el pagament del cànon de l’aigua dels rebuts impagats de les famílies vulnerables que pateixen situació de pobresa energètica. També s’ha mantingut  una reunió sectorial amb les companyies subministradores d’aigua atès que aquestes han fet l’esforç d’adaptar-se al compliment de la Llei i han establert convenis bilaterals amb molts ajuntaments. En la que s’acorda estudiar quin tipus de convenis són per poder-los fer extensius a la resta de municipis de la comarca on no els tinguin. I també es garanteix que tots els convenis contemplen un fons de solidaritat que han cobert les necessitats que han manifestat els ajuntaments.

En relació a la recollida de dades sobre el parc d’habitatges, s’ha contactat amb els referents d’habitatge de tots els municipis de la comarca demanant-los si disposen d’informació sobre els pisos buits i les seves condicions d’habitabilitat i situació d’ocupació. En cas afirmatiu, si estan en disposició de facilitar-la al Consell Comarcal i en quin format.

En relació a la creació d’una Comissió Tècnica Mixta Habitatge-Serveis Socials, integrada pel propi Consell Comarcal i pels ajuntaments de la comarca, per articular el treball de regularització d’ocupacions i el seguiment de les famílies més vulnerables en relació a l’habitatge, s’ha treballat en les reunions de coordinació de l’àrea bàsica de serveis socials, circuits i protocols juntament amb els serveis tècnics d’habitatge i de serveis socials del consell comarcal.

També s’ha demanat un estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona per a la interpretació de tot el marc normatiu relacionat de l’aplicació de les lleis 1/2015 i 24/2015 i que garanteixi als ajuntaments de la comarca un punt de partida per als seus serveis jurídics.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

NUTRIMED. El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i saludable Més info

NUTRIMED. El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i saludable

NUTRIMED El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i ...

Què fer el dia dels enamorats Més info

Què fer el dia dels enamorats

Tot el que has de saber del dia de Sant Valentí S'acosta ...

De REBAIXES al Vallès Més info

De REBAIXES al Vallès

%REBAIXES! Vols anar de Rebaixes al Vallès? Sovint pensem que les millors ...

Invisalign: La ortodoncia del futuro Més info

Invisalign: La ortodoncia del futuro

La ortodoncia ha experimentado importantes avances en los últimos años. Una muestra ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès