Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El CoNCA reclama més "múscul" jurídic i financer per al mNACTEC

13 Febrer 2019 Redacció:L'organisme veu una "disfunció" entre els recursos del museu i el seu rol com referent nacional de la ciència i la tècnica

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) reclama al Govern que doti d'una major autonomia i més "múscul" jurídic i financer el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNATEC). Segons un informe d'avaluació que ha dut a terme l'organisme, el mNATEC no compta amb els recursos necessaris per poder desenvolupar el seu rol com a referent nacional de la ciència, la tècnica, la tecnologia i el patrimoni cultural, un paper que "ultrapassa" la tasca museística pròpia. Actualment, el mNATEC, amb seu central a Terrassa, assumeix l'articulació de 26 espais patrimonials i la divulgació del passat industrial català.En concret, el CoNCA reclama per a l'ens una nova forma jurídica d'entitat del sector públic, segons li reconeix la legislació, i "que li permeti desenvolupar les funcions encomanades". També recorda la necessitat de reactivar el Consell Rector com a òrgan màxim de govern del museu i d'augmentar l'aportació pública per fer factible el suport a la xarxa territorial.Segons l'avaluació del CoNCA, la gestió del patrimoni industrial del país "esdevé una funció central que està lligada a un diàleg de tots els actors vinculats, de la societat i dels diferents poders públics". En aquest sentit, el mNACTEC "necessita els recursos suficients per participar en la conservació del coneixement i del patrimoni del territori".El president del CoNCA, Carles Duarte, explica a l'ACN que el mNATEC necessita un "tracte adequat" com a infraestructura "central" del país: "Té una responsabilitat i unes funcions que no es corresponen amb la forma jurídica i els recursos que necessitaria per desenvolupar-los adequadament", insisteix. D'altra banda, l'informe també apunta altres aspectes, com diferents possibilitats de millora. Es considera "primordial" la renovació d'infraestructures i recursos museogràfics de les seus territorials, especialment de la Colònia Sedó d'Esparreguera (Baix Llobregat), amb problemes estructurals i afectada també per una manca important de visitants.Pel que fa als reptes de futur que es plantegen per al mNATEC, el CoNCA posa sobre la taula el creixement dels recursos propis mitjançant la captació de patrocinis, la continuïtat en l'explotació comercial dels espais i l'increment de les col·laboracions amb tercers, així com l'establiment d'una estratègia per a la captació de turisme exterior.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Fresc Festival Sabadell 2019 Més info

Fresc Festival Sabadell 2019

Al Juny arriba el Fresc Festival 2019, el Festival de música, ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res! Temps ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès