Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Bassa diu que va assumir la gestió directa dels centres cívics per evitar "problemes" als directors

20 Febrer 2019 Redacció:Bassa diu que va assumir la gestió directa dels centres cívics per evitar "problemes" als directors

La consellera de Treball i Afers Socials recorda que hi havia "malestar i inquietud" perquè les entitats volien fer moltes activitats coincidint amb el referèndum
ACN Madrid .- L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa ha explicat aquest dimecres a la tarda davant del Tribunal Suprem que el cap de setmana de l'1 d'octubre el departament va assumir la gestió directa dels centres cívics de la Generalitat per tal d'evitar "problemes" als directors. Per aquell cap de setmana moltes entitats van presentar sol·licituds d'activitats com "balls per a gent gran o cursos d'escacs", i això generava "inquietud i malestar" en els directors per si podia anar contra la prohibició del referèndum, o fins i tot generava "problemes de responsabilitat civil" si algun usuari es feia mal o algun material es feia malbé. "No hi va haver cap incident", ha afegit.
((S'afegeix informació sobre l'aturada de país i el registre de voluntariat))

En resposta al fiscal, Bassa ha explicat que no va destituir cap director ni va fer cap decret. Simplement, ha explicat, va enviar un correu electrònic als directors dient-los que podien "abocar" les seves competències al departament fins el següent dilluns, dia 2, a les 7 del matí. "Es va fer per la seva tranquil·litat", ha reblat. No podien dir que no a les entitats, perquè "un centre cívic serveix per a la participació, perquè és la màxima expressió de ciutadania i participació".

Aturada país

Sobre l'aturada de país del 3 d'octubre, Bassa ha especificat que va ser una "protesta" organitzada per la Taula per la Democràcia, de la qual formaven part unes 40 entitats, i a la qual es van adherir algunes patronals, els sindicats principals, ajuntaments i la Generalitat, davant l'actuació policial de dos dies abans. Aquesta 'aturada de país' ha explicat que no tenia "res a veure" amb la vaga general convocada dies abans per quatre sindicats minoritaris, CGT, IAC, COS i Intersindical-CSC, del 2 al 13 d'octubre. Per això, el 29 de setembre va emetre una ordre de garantia de serveis essencials, com en qualsevol vaga, ha explicat, sense que l'odre fos per "donar publicitat", ha dit.

Registre de voluntaris

Sobre el registre de voluntaris, que les acusacions conclouen que servia per buscar voluntaris per al referèndum, Bassa ha dit que era un registre d'entitats sense afany de lucre que buscaven voluntaris, però no pas un registre de persones. Les entitats i la Generalitat volien adequar millor el perfil de voluntaris de cada entitat i per això el Govern va encarregar al CTTI una plataforma tecnològica de 'matching' que fes més automàtic el procediment de les anomenades 'crides', quan les entitats necessiten voluntaris per a determinades campanyes.

"La independència sempre es planteja com una cosa pactada, la prova és que estem aquí i no som independents"

L'exconsellera assegura que el referèndum no era "res concloent" sinó una eina de "pacte" amb l'Estat
ACN Madrid .- L'exconsellera de Treball i Afers Socials ha dit que el referèndum no era "res concloent" per arribar a la independència. A preguntes del fiscal, ha defensat que la independència es concebia com "una cosa pactada o un acord durant el temps que fos necessari". "La prova és que estem aquí i que no som independents", ha manifestat. Bassa ha circumscrit l'organització del referèndum al "problemes" que va tenir JxSi amb la CUP per mantenir l'acord per garantir la majoria absoluta al Parlamen. "Calia decidir si anàvem a eleccions o es buscava el consens, i es va fer un referèndum com una forma de compromís entre les institucions i els ciutadans", ha explicat.

L'exconsellera ha dit que si el referèndum tenia un suport massiu "ajudava en la negociació" amb l'Estat però assegura que "mai es pretenia que s'arribés a una insurrecció"

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès