Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Baena admet que no va ordenar intervenir a Economia el 20-S perquè 'no es va arribar a accedir a la conselleria'

26 Març 2019Redacció:

El guàrdia civil diu que tenir l'ordre del jutge d'actuar si la "integritat física" de la comitiva es veia "greument en perill"
 
ACN Madrid .- El tinent coronel Daniel Baena ha assegurat que el 20 de setembre del 2017 tenia l'ordre del jutge d'instrucció número 13 de Barcelona d'actuar en cas que la "integritat física" dels membres de la comitiva judicial que estaven dins del Departament d'Economia estava "greument en perill". A preguntes de la fiscal, ha explicat que va valorar el perill, però que no va prendre la decisió d'intervenir "perquè no es va arribar a accedir a dins de la conselleria". Baena ha relatat un escenari de "polvorí" a Catalunya a partir dels registres del 20 de setembre, en què "qualsevol incident petit podia derivar en una escalada incontrolable". El tinent coronel, però, ha admès que "afortunadament no va ser així" i, de fet, en referència concreta a la concentració davant d'Economia del 20-S, ha reconegut que no es va produir una situació que l'obligués a ordenar una intervenció d'ordre públic per part de la Guàrdia Civil. De fet, ha dit que l'ordre judicial es va poder complir.
 
Per a Baena, la sensació que Catalunya era un "polvorí" en aquelles dates era "inqüestionable" tant per part de la Guàrdia Civil com també per part de Mossos i la Policia Nacional.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


El tinent coronel Daniel Baena parla de "clima d'insurrecció" a partir del 20-S i diu que Catalunya era un "polvorí"

26 Març

Especial Judici

Més info
El tinent responsable de la seguretat del 20-S: "La comitiva no podia donar ni un pas, ens insultaven i tiraven coses"

25 Març

Especial Judici

Més info
El tinent de seguretat del 20-S diu que portaven armes llargues per l'alerta terrorista i també de 'control de masses'

25 Març

Especial Judici

Més info
Sant Cugat i la Fundació Vicki Bernadet impulsen un programa de prevenció dels abusos sexuals entre la població infantil

25 Març

Societat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès