Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Àlex Huertas fundador de Northweek, parla de la seva trajectòria amb la marca

2 Novembre 2021 Redacció: Sergi Gomez



UNA STARTUP D’ÈXIT AMB 19 ANYS

Àlex Huertas és un jove emprenedor fundador de Northweek, una empresa nascuda el 2013 a Cabrera de Mar (Barcelona). Amb el seu soci Hèctor Rey van explorar la possibilitat de crear una marca d'ulleres de sol amb un senyal d'identitat pròpia: els colors, un preu assequible i de venda en línia. Així va ser com va néixer Northweek, actualment reconeguda a tot món. Aquesta trajectòria ha servit a Huertas per a ser escollit per Forbes com un dels emprenedors menors de 30 anys més influents d'Europa.


Com va començar tot?
L'Hèctor i jo teníem una forma de ser molt diferent de la resta dels nostres companys perquè teníem una inquietud de buscar productes, vendre'ls, investigar mercats… A partir d'aquí vam començar a investigar el món de les vendes per internet i ens en vàrem adonar que podríem treure bastant rendibilitat dins d'aquests espai. Ens dedicàvem a comprar i vendre productes per internet, cosa que ens permetia no haver de treballar en aquesta època. Quan ja teníem força experiència en aquest sector ens vam plantejar crear algun tipus de negoci que fos molt més estable en un futur i vàrem optar per les ulleres de sol amb identitat pròpia.


Recomanes començar un negoci amb un soci?
Quan ets jove i comences des de zero recomanaria tenir un soci. La meva experiència amb l’Hèctor ha estat molt positiva, ja que des de sempre hem tingut el mateix objectiu i hem triat el mateix camí. Però no sempre és així, ja que moltes empreses que han començat amb diferents socis han acabat malament pel fet de no tenir els mateixos pensaments o objectius, o directament pel tema econòmic. És bastant contradictori, però si de veritat els dos socis teniu la mateixa mentalitat és molt més recomanable començar amb un altra persona que sol.


Quins factors creus que van fer que l'empresa creixés tan ràpidament?
No és normal que una empresa evolucioni de forma tan ràpida. El moment de sortida va marcar la diferència perquè al 2013 no hi havia ningú emprenent i tot el que es feia fora del normal s'amplificava molt més. El boca-orella també ens va ajudar molt, ja que vam donar a conèixer la marca entre la gent de la universitat, familiars... i tothom estava molt encuriosit per saber com serien les ulleres. L’acollida del producte va ser impressionant i vam arribar a vendre 1000 ulleres en 30 dies. La gent no sap molts cops el que necessita i nosaltres vam aconseguir crear una petita necessitat de les ulleres.


Com vàreu portar el fet de ser tan joves i tenir èxit tan ràpid?
Al final nosaltres no fèiem res extraordinari, ens aixecàvem pel matí I anàvem a fer ulleres. Al començament, durant un any i mig, no cobràvem res de Northweek, és a dir, econòmicament no vam tenir un canvi molt gran a les nostres vides d'un dia per l'altre.
Tot ho reinvertíem per poder-nos dedicar a una cosa que realment ens agrada en un   futur. No ens ha canviat com a persones, seguim sent els mateixos que vam començar en el seu moment.


Tot és tan bonic com sembla quan emprens un negoci?
Emprendre té molt de risc i, si et surt malament, pots perdre temps, diners, etc. Però si tu estàs preparat per ser emprenedor i realment ho vols ser, no seràs feliç treballant per a un altra persona.


Creus que la gent actualment té molta por a emprendre?
No i, de fet és tot el contrari. Avui en dia hi ha moltes facilitats a l'hora de crear pàgines web, molta gent ven cursos de com ser emprenedor, com crear una empresa... i es pensa que és molt fàcil tot. Realment això perjudica el joves des d'un principi, ja que creuen que fent el mínim i necessari aconseguiran tenir tot el que volen. Recomano molt més un projecte a llarg termini que a curt, tot i que avui en dia la gent no te paciència i si les coses no surten en dos dies canvien de projecte en comptes de seguir lluitant per un objectiu en concret. Crec que actualment hi ha un excés d'informació i això fa que els joves canviïn d'objectiu cada dos per tres en comptes de
centrar-se en un sol tema.


Quin consell donaries a una persona que actualment vulgui emprendre des de zero?

És molt important centrar-se en un projecte en concret i dedicar-li el màxim de temps possible. La gent que vol emprendre hauria de buscar alguna cosa que els motivés, ja que, si et motiva, el teu projecte té més possibilitats de funcionar i, si funciona, dedicaràs molt més temps.


Molts no emprenen perquè diuen que no té diners. Que opines?
Crec que tot són excuses que es posa la gent a l'hora d'emprendre un negoci. Si vols començar pots començar per on sigui, hi ha moltes vies per aconseguir tirar endavant un projecte. Si així ho vols has de buscar-te la vida de la manera que sigui i ja torbaràs la manera de aconseguir diners. Quan ets jove, la gent no té diners per emprendre, per tant si la gent empren és perquè es busca la vida. Si ho vols fer, ho pots fer. En el nostre cas vam començar des de zero i, amb ganes i motivació, vam tirar el projecte endavant.

 

Com veus el sistema educatiu actual?
En la meva opinió crec que encara no està preparat per la preparació del tema de l'emprenedoria. Si es fomentés molt més emprendre i crear negocis des de l'escola, institut... sortirien molts més empresaris, molts més emprenedors i crec que el país aniria molt millor. En el meu cas vaig anar a la Universitat I em va servir com una experiència que em va ajudar com a persona.

 

Per què creus que està tan mal vist el fet de no anar a la universitat?
La societat està mentalitzada d'aquesta manera: que has de seguir un camí exacte i, si no el segueixes, "no arribaràs a res a la vida". Penso que avui dia hi ha moltes maneres de guanyar-se la vida i també veig que molta gent s'excusa en això i, al final, no fa res de les dues coses. Al final depèn de cada persona, dels seus pensaments, les seves motivacions... jutjar a la societat d'aquesta manera no crec que sigui una bona opció, cadascú té els seus motius i s'haurien de respectar.
Què opines de l'ús de les xarxes socials? Creus que estan fent mal a la societat?
Les xarxes socials no fan mal, tu hi entres quan vols, veus el que vols i depèn de cada persona l'ús que els hi vulgui donar. Ningú està obligat a utilitzar-les.

Canviaries alguna cosa del teu passat?
Crec que no. Tot el que he fet m'ha portat a estar on estic ara i si hagués canviat alguna cosa... potser no estaria avui aquí. Si no hagués repetit segon d'ESO no hagués conegut l'Hèctor... no canviaria ni les coses bones ni les dolentes.


Et consideres una persona feliç?
Sí, crec que sempre et falten petites coses, però en general em considero una persona feliç.


Com definiries la paraula felicitat?
Per mi vol dir que estic a gust amb el que tinc i que no necessito res més. No em pressiono amb les coses que no tinc. Òbviament, intento aconseguir coses que no tinc, corregir els meus errors... les coses que passen, passen i ja està. La clau per mi és no estressar-me massa, no donar-li voltes a les coses i acceptar les coses com són.


Els diners donen la felicitat?
No negaré que els diners donen força felicitat i faciliten les coses. Però no vol dir que siguis 100% feliç per molts diners que tinguis perquè hi ha moltíssimes coses més que no tenen res ha veure amb el que tinguis al banc. Els diners donen una tranquil·litat,
però la felicitat màxima no.

 

Quina és la teva rutina actual?
Amb la Covid ha canviat bastant, però tinc una rutina bastant normal: vaig al gimnàs, a l'oficina i alguns dies treballo des de casa.


Creus que és important desconnectar de la feina?
Sí que és fonamental. Potser jo no sóc el millor exemple, ja que Northweek és la meva vida, el que m'agrada fer i difícilment desconnecto.


De cara al futur tens algun projecte o objectiu que vulguis assolir?
Tinc projectes amb diferents socis, però el principal és que les companyies siguin el més grans possible a base de feina i bones decisions. També la meva intenció principal és que Northweek segueixi funcionant durant molts anys. 

 

Ens podries explicar el teu nou projecte de 0 a 1 milió?
És un projecte que sorgeix en el confinament. Vaig començar a redactar tota la meva experiència del que he viscut fins avui. Molta gent em demanava consells, opinions, etc. No podia atendre a tothom i vaig decidir crear un curs al que pugui accedir tota persona que necessiti saber més sobre el món de l'emprenedor. A aquest curs explico tot el que sé sobre el tema d'emprendre un negoci i els permet també estalviar temps I diners. Responc amb detalls les 100 preguntes que tot emprenedor es fa a l'hora d'iniciar un negoci.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès