Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Seu brigada municipal de Cerdanyola【EN RISC D'EXPOSICIÓ】L'Ajuntament ha aïllat la zona del magatzem amb més risc d'exposició i busca un nou emplaçament pels treballadors

La seu de la brigada municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès està afectada per amiant. L'equipament municipal és en una nau industrial del carrer Camp, a l'extrem oest de la ciutat, que te una coberta de fibrociment que s'ha començat a degradar per la zona del magatzem.

Preventivament, el consistori ha aïllat aquest espai per minimitzar els riscos i ja treballa en la recerca d'un nou emplaçament per poder-hi traslladar el servei. A la brigada municipal hi treballen una seixantena de persones, però segons han explicat fonts municipals, la seu del carrer Camp funciona principalment com a base d'operacions, ja que la feina diària dels empleats es desenvolupa als carrers del municipi.

Des del sindicat CGT denuncien que la situació de l'edifici de la brigada s'arrossega des de fa anys i lamenten que es "perllongui l'exposició a un material cancerigen". Exigeixen que es reubiqui a la plantilla al més aviat possible "en un lloc on anar a treballar no suposo jugar-se la vida ni la salut".

Des del consistori, el Comitè de Seguretat reconeix la "situació greu d'exposició" a l'amiant per part dels treballadors i asseguren que la prioritat per resoldre aquesta situació és absoluta. És per això que ja s'ha aïllat l'espai més deteriorat de manera preventiva, tal com es va acordar en la darrera reunió del Comitè de Seguretat del mes de desembre.

Així mateix, es treballa en la recerca d'un altre espai "més adequat" que reuneixi les mínimes condicions de treball, seguretat i salut perquè "cap treballador continuï exposat als materials de fibrociment".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al pagament del lloguer 2019

Fins el 7 de juny es poden presentar sol·licituds a l'Agència d'Habitatge de Catalunya   Des del 16 d'...

El LECXIT celebra la seva quarta cloenda Una cinquantena de persones van assistir al final de curs del programa dissabte 13 d'abril al Teatre Auditori Polivalent

El LECXIT 2018-2019 va tancar la seva quarta edició amb l'habitual cloenda però aquest cop al Teatre Auditori...

El proper divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves

El divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves per tal d'escoltar les ...

Inici d'obres de construcció d'una vorera a la BV-5103 a Llinars del Vallès

Avuí dimarts, 23 d’abril, la Diputació de Barcelona iniciarà les bres de construcci&oacu...

Substitueixen la Senyera del Racó del Campanar de Sabadell per una estelada

Cap col·lectiu ha reivindicat l'acció i l'executiu local ha anunciat que la retirarà en les properes h...

Empreses i comerços