Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Seu brigada municipal de Cerdanyola【EN RISC D'EXPOSICIÓ】L'Ajuntament ha aïllat la zona del magatzem amb més risc d'exposició i busca un nou emplaçament pels treballadors

La seu de la brigada municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès està afectada per amiant. L'equipament municipal és en una nau industrial del carrer Camp, a l'extrem oest de la ciutat, que te una coberta de fibrociment que s'ha començat a degradar per la zona del magatzem.

Preventivament, el consistori ha aïllat aquest espai per minimitzar els riscos i ja treballa en la recerca d'un nou emplaçament per poder-hi traslladar el servei. A la brigada municipal hi treballen una seixantena de persones, però segons han explicat fonts municipals, la seu del carrer Camp funciona principalment com a base d'operacions, ja que la feina diària dels empleats es desenvolupa als carrers del municipi.

Des del sindicat CGT denuncien que la situació de l'edifici de la brigada s'arrossega des de fa anys i lamenten que es "perllongui l'exposició a un material cancerigen". Exigeixen que es reubiqui a la plantilla al més aviat possible "en un lloc on anar a treballar no suposo jugar-se la vida ni la salut".

Des del consistori, el Comitè de Seguretat reconeix la "situació greu d'exposició" a l'amiant per part dels treballadors i asseguren que la prioritat per resoldre aquesta situació és absoluta. És per això que ja s'ha aïllat l'espai més deteriorat de manera preventiva, tal com es va acordar en la darrera reunió del Comitè de Seguretat del mes de desembre.

Així mateix, es treballa en la recerca d'un altre espai "més adequat" que reuneixi les mínimes condicions de treball, seguretat i salut perquè "cap treballador continuï exposat als materials de fibrociment".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Sumem Parets entrega 600 € a associacions amb projectes solidaris

  Sumem Parets premia amb 600 euros les entitats del municipi que realitzin projectes altruistes. Ho fan a trav&eacut...

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

Es tracta d'un "legal representant" de l'empresa pública i un treballador "sense responsabilitats directives" El Ju...

Desarticulada una organització que cultivava marihuana a València i Rubí per distribuir-la a Holanda i Dinamarca

La Policia Nacional deté tretze persones i intervé unes 3.000 plantes amb un pes superior als 200 quilos La ...

La secretària general de Cerdanyola es querella contra l'alcalde després que l'executiu local l'hagi expedientat

Escolà acusa la funcionaria de l'Estat de "manca de professionalitat i ètica" i afirma que "ha abusat de la seva posició...

Granollers crea un itinerari ciclable que connectarà el nord de la ciutat amb l’estació de Granollers Centr

A finals d'aquest mes s'obre l’itinerari per a bicicletes que comença al carrer Girona i arriba fins a la pla&...