Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Cinc restaurants de la comarca competiran en el “Joc de mongetes” de les Franqueses

15 Novembre 2018 Redacció:



El cuiner Marc Ribas serà l’encarregat de liderar el concurs on hi participaran dos restaurants del municipi.

Arriba el moment de la batuda, la garbellada i la tria de la mongeta del ganxet, llegum amb denominació d’origen de Llerona. Aquest matí, a les Antigues Escoles de Llerona s’ha presentat la 8a Festa de la Mongeta del Ganxet i el 7è Concurs de cuina, un esdeveniment que combina la feina al camp amb la cultura popular com els gegants, els castells i les sardanes.

El primer tast de les mongetes del ganxet de Llerona d’aquesta temporada es farà durant la festa, una festa que enguany compta amb algunes novetats, segons ha explicat la regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa Pruna. El convidat especial d’aquesta edició serà el cuiner Marc Ribas, qui ens portarà “Joc de mongetes”, la versió franquesina del popular concurs de TV3 que reunirà a cinc restaurants de la comarca per demostrar les seves habilitats fent el millor plat de mongetes del ganxet. El guanyador rebrà 100 kg de mongetes del ganxet.

 D’entre els cinc participants, n’hi haurà dos de les Franqueses:

  • CASA LA MESTRA de les Franqueses del Vallès
  • EL CAU de les Franqueses
  • EL TRABUC de Granollers
  • O. de Granollers
  • EL PORTAL VELL – LA CRUÏLLA de Lliçà d’Amunt

 

La nostra cuinera estrella, l’Ada Parellada, porta com a novetat la realització d’un show cooking d’aprofitament de mongetes.

L’alcalde, Francesc Colomé, ha destacat la importància de la Festa de la Mongeta del Ganxet on “es podran provar els plats més típics de Catalunya, botifarra amb mongetes i pa amb tomàquet. Esperem que torni a ser un èxit.”

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès