Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Notícia: Els alumnes de l’Institut Giola van de colònies a Cardona


13 Gener 2020 Autor/a: David Fernández

Imatges: pixabay

Centre: Institut Giola


Els alumnes de primer d’ESO fan un camp d’aprenentatge 
23 de novembre de 2019 

L’alumnat de primer d’ ESO va anar al camp d’ aprenentatge de Cardona el tretze, catorze i el quinze de novembre. En aquell petit període de temps els alumnes es van dividir en dos grups. Un grup va visitar la mina i l’altre el castell.Lamina de sal és la major atracció turística del poble i la més gran de món. El castell és especialment antic,però està ben conservat.

A la mina els van explicar que van morir més de vuitanta persones en accidents terribles. Un dels pitjors va ser quan a l’ascensor dels treballador es va trencar el cable amb cinc treballadors dins. La caiguda va ser de dos mil metres d’alçada i van quedar tots esclafats. També els van explicar quela part més profunda de la mina, en el temps que encara s’hi treballava, va arribar a ser una ciutat amb camions, semàfors, asfalt, mecànics, gasolineres, menjadors, etc... la pena es que va quedar inundada sota terra.

En el castell els van mostrar l’antiga església, la presó, el pati del castell i la torre de vigilància. A la torre del vigilant els van explicar que aquesta va ser reduïda vint-i-cinc metres perquè quan van arribar els primers canons de pólvora van descobrir que el vigilant de la torre i la presó eren un“blanc fàcil”per l’alçada. L’ església antiga era de dos estils: romànic i catòlic. També es conservava en molt bon estat. Els van explicar que les úniques persones que sabien escriure i llegir solien ser els monjos i, de vegades, alguna persona privilegiada.

Es van allotjar a La Carral, una casa de colònies per a grups escolars, on van aprendre multitud de cançons compostes pel cap de la Carrall i els coordinadors. A la casa de colònies els van preparar gimcanes molt divertides. També hi havia un parell de sales amb futbolins on els alumnes passaven el temps fen competicions.
 


Més continguts de Institut Giola


Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Arnau Pérez Sánchez

Manifestació “les marxes per la llibertat”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Oriol Rodríguez

Arnau Figueras

”No m’està costant gaire adaptar-me”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Roc Galera

Mercè García

“El que a mi m’agradava era estar darrera del taló maquillant”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Tània Gómez Altimira

L’únic perill a les xarxes

És el ciberassetjament?

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Efran Rojas Delpuy

França, campió del mundial 2018

"França 4 - 2 Croàcia"

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Anna Rodríguez

Els porcs senglars baixen a Llinars del Vallès

"Animals salvatges al poble"

Llegir

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès