Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Entrevista: Maria Ángeles Sanchez


25 Abril 2019 Autor/a: Patricia Cachazo i Paula Galán

Centre: Institut Giola"Una llibretera és algú que estima la seva feina"

Maria Ángeles Sánchez ha estat llibretera els últims 42 anys a Canovelles. Propietària de la llibreria Ikastola i una gran aficionada a la literatura. Ens explica com és ser llibretera.


Quan vas començar a treballar en aquesta llibreria?
En aquesta, a l’any 2000 però jo venia de l’altra Ikastola, que vam inaugurar l’any 1977.


Per què et vas fer llibretera?
Bé...em vaig fer llibretera perquè en aquest poble no tenéem res. Llavors, a mi sempre m’ha agradat molt la literatura i vam pensar que una llibreria era una cosa que feia falta al poble. Érem joves i aleshores vam decidir posar una llibreria.


Ja volies ser llibretera de jove?
No, jo quan era joveneta volia ser metgessa. Això ha estat perquè m’agrada, m’agrada molt i la veritat és que ho feia bé. Penso que he fet millor la feina de llibretera que no pas de metgessa.


Què vas estudiar?
Vaig estudiar fins a batxillerat superior, però ho vaig deixar al sisè, que jo volia fer medicina. Treballava perquè en la meva època era diferent i havíem de treballar, o sigui estudiaves a la nit. Era molt complicat per a mi llavors, per coses de la vida, i ho vaig deixar. Per fer medicina necessitava diners, era una carrera llarga.


Feu alguna activitat pública relacionada amb la lectura?
A la llibreria estem fent ara mateix un club de lectura que fem cada 15 dies; hi venen escriptors del poble i fem cosetes. També tenim un grup de gent que fa poesia.


Com definiries ser llibretera?
Definiria un llibreter com una persona a qui li agrada molt llegir, té una mica de cultura de la lectura, s'interessa per la lectura i estima la seva feina.


Tens algun llibre preferit? Per què el recomanaries?Aquesta pregunta és més difícil perquè en tinc molt de preferits. Ara estic pensant en català, per exemple, Laura a la ciutat dels sants de Miquel Llor, un llibre que em va impresionar perquè era quan es trencava la novela i es començava a fer-se novel·la i es deixava enrere altres tipus de literatura. Quan era joveneta el Mecanoscrit del segon origen i M’enterro en els fonaments del Manuel de Pedrolo; m'agradava el Pedrolo, no sé si ara m'agradaria tant, és molt bon escriptor. Després en castellà, La voz dormida, un llibre que he recomanat moltíssim perquè per a les dones és preciós, és de la Dulce Chacon que és una
escriptora extremenya, que explica la guerra civil des del punt de vista de les dona i està escrit amb una sensibilitat especial que a mi m’agrada molt. I també he recomanat molts llibres, fins i tot novel·les per a nens, cosa que m'agrada molt .


Més continguts de Institut Giola


Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: David López

Escalfament global

Un perill mundial

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Efran Rojas Delpuy

França, campió del mundial 2018

"França 4 - 2 Croàcia"

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Anna Rodríguez

Els porcs senglars baixen a Llinars del Vallès

"Animals salvatges al poble"

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Izan Garcia

Arnau Guardi

“M'apassiona la cultura popular”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Judit Molina

Ona Carbonell

“M’estic preparant per les Olimpíades del 2020”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Paula Lorite

MªÀngels Buitrago

“Ens deien que havíem d’anar amb tranquil·litat a un lloc descobert”

Llegir

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès