Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Article d'opinió: Masclisme...encara?


Autor/a: Núria Morón

Imatges: pixabay

Centre: Institut Giola2019 o 1920?

El masclisme és la idea que l’home és superior a la dona. Sovint, es pensa que el feminisme és el contrari del masclisme, però no és així. Feminisme vol dir igualtat de la dona davant de l’home. Jo em considero feminista, estic en contra del masclisme. Hi haurà molta gent que pensarà que el masclisme no desapareixerà mai, però jo espero que la gent obri els ulls i s’adoni que les dones no som el sexe dèbil i que tampoc valem menys que cap home.

 

Hi ha molta gent que diu que exagerem una mica, que no n’hi ha per tant. Però en el que portem d’any ja han mort 4 dones per violència masclista. Hi ha molts homes que pensen que les dones som feministes perquè odiem els homes o, en comptes de dir-nos feministes, ens diuen “feminazis”. Però, qui mereix veritablement aquest nom? Les dones que van a manifestacions i lluiten pel seu dret o els homes masclistes que denigren a les dones?

 

La majoria de la gent pensa que les floretes que rebem les noies en haurien d’alegrar. Perquè un home digui bonica a una dona no passa res. I jo em pregunto: quan un home diu a una dona coses com “aquest vestit et queda perfecte” o “em perdria en les teves corbes”, de veritat es pensen que ens agrada? Com reaccionaria un home si una dona li digues això? S’hauria d’alegrar? I després trobem els homes que juguen amb els micromasclismes. Per exemple, quan diuen que si les dones estem de mal humor és que estem amb la regla, que no podem fer alguna cosa perquè som dones o, fins i tot, expressions com “si no portessis aquest escot, no et miraríem”.

 

Sincerament, no sé si després de llegir això, t’hauré convençut que el masclisme és horrible. Si ets home, pots pensar que això no a tu no t’afecta, però pot afectar a la teva mare, a la teva germana o a les teves filles. Saps que un jutge va deixar en llibertat uns homes que van violar una dona perquè deien que no s’havia negat prou? Vols que això segueixi passant? Perquè jo crec que amb dir no un cop és suficient.


Més continguts de Institut Giola


Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Arnau Pérez Sánchez

Manifestació “les marxes per la llibertat”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Roc Galera

Mercè García

“El que a mi m’agradava era estar darrera del taló maquillant”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Efran Rojas Delpuy

França, campió del mundial 2018

"França 4 - 2 Croàcia"

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Izan Garcia

Arnau Guardi

“M'apassiona la cultura popular”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Carla González Cruces

Santi Montagud

“Perquè la gent llegeixi, necessites provocar-la”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Judit Molina

Ona Carbonell

“M’estic preparant per les Olimpíades del 2020”

Llegir

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès