Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Temps de terrassetes

26 Abril 2018


Esvair-nos de la rutina diària, xerrar amb amics o fer poble. El fenomen de les terrasses no és tan sols una tendència gastronòmica, sinó que ha esdevingut un element fonamental de la cultura social catalana. Per tradició, per plaer i per clima.

Ens trobem en la zona privilegiada del Mediterrani. Un entorn de platja on el sol i la calor són els principals protagonistes. Suficientment càlid com per a sentir la necessitat de fer vida al carrer, però sense arribar a l’extrem de sufocar-nos i fer-nos anhelar bojament l’aire condicionat.

Amb l’arribada de l’estiu, els bars i cafeteries surten a l’exterior, canviant així els hàbits de vida de tothom. Els dies comencen fent un cafè en alguna terrassa, excusa ideal per a esvair-nos durant uns instants del ritme frenètic a la feina.

Al migdia és l’hora del vermut. El sol cau amb una intensitat perfecta com per assolir dos objectius al preu d’un. Fer boca per dinar tot prenent el sol, començant així a agafar el color tant desitjat en temps d’anar curts de roba.

I després de la calor diürna, és necessària una vesprada refrescant. És moment de fer un sopar en alguna terrassa o prendre una copa a la fresca, amb bona companyia abans d’anar a dormir.

El fenomen social no ho és tot i la gastronomia també hi ajuda. Vivim a la terra de les tapes, on les patates braves o al caliu, el pop a la gallega, la truita o les croquetes casolanes, són el millor acompanyant. Tots són motius favorables per a gaudir d’un festí en alguna terrassa.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès