Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Jordi 2022 ▶ Quins llibres comprar per St Jordi

17 Març 2022 Redacció: redacció puntvalles.com

Població: Vallès


Vols saber quins són els llibres més recomanats per regalar aquest Sant Jordi 2022?

Best Sellers recomanats per Sant Jordi 2022

Novel·les recomanades per Sant Jordi 2022 

Novel·les Intriga/Misteri recomanades per Sant Jordi 2022 

Novel·les eròtiques recomanades per Sant Jordi 2022 

Llibres d'autoajuda recomanats per Sant Jordi 2022. Coneixement personal 

Recomanacions de Novel·la gràfica per Sant Jordi 2022

Llibres juvenils recomanats per a Sant Jordi 2022

Llibres infantils recomanats per a Sant Jordi 2022

La Llegenda de Sant Jordi diferent! _ Contes de Sant Jordi diferents i originals

Ja arriba el Sant Jordi 2022!

Com ja sabeu, a Catalunya existeix una tradició fruit d’una llegenda anomenada Sant Jordi i el drac, on el cavaller Sant Jordi rescata a una princesa atrapada en una cova sota la custòdia d‘un drac terrorífic al qual Sant Jordi lleva la vida, per tal de salvar la princesa. De la sang que vessa del drac en sorgeixen enormes rosers, un del qual el cavaller Sant Jordi n’agafa la més bonica i l’ofereix a la princesa.

D’aquesta llegenda sorgeix una de les tradicions més boniques, romàntiques i antigues de la història de Catalunya. Així doncs, en terra catalana se celebra, cada dia 23 d’Abril, la diada de Sant Jordi, juntament amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor.

La tradició ha establert el dia 23 d’abril com el dia en què les parelles es demostren el seu amor a Catalunya. Es podria interpretar com un “Sant Valentí català”, però sense tenir res a veure amb el context històric d’ambdues tradicions.

Per què el dia del llibre?

El 15 de novembre de 1995, la Conferència General de la UNESCO va decretar el 23 d'abril com a Dia Internacional del Llibre i del Dret d'Autor. Aquest dia, els lectors aprofiten per intercanviar impressions de lectura a peu de carrer amb els seus escriptors predilectes. Els darrers anys, aquest ritual de la diada del llibre ha anat guanyant molta força, tant pels autors com per l'interès de la festa, que en confirma la incidència i l'èxit més enllà de les fronteres catalanes.

Així doncs, durant tot el dia 23 d’abril de cada any, a Catalunya existeixen una sèrie de celebracions que s’ajunten en una sola: la diada de Sant Jordi.

La gràcia de la celebració d’aquesta diada és que els homes regalin una rosa a la seva dona estimada i, des de l’any 1995 es va llançar la tradició que les dones regalin un llibre als homes, confeccionant així un dia perfecte amb diverses celebracions que s’amaguen darrere una llegenda de dracs, cavallers i princeses.

Des de puntvalles.com volem animar-vos a seguir les tradicions, però també a modificar-les en funció dels vostres valors... en aquest sentit, animem a regalar roses com a símbol d'amor i amistat a homes i dones i a regalar cultura i diversió en format llibre, a qui vulgueu! 

  Best Sellers recomanats per Sant Jordi 2022

 

llibres-recomanats-2022_bestssellers2022Si a los tres años no he vuelto_Ana R. Cañil _ Ed.Espasa

(Novel·la Contemporànea)

Una emotiva novel·la sobre els nens robats a les presons durant la Guerra Civil.

Fa ja un temps, la periodista Ana R. Cañil va començar a seguir-li la pista a una terrible història: la de les presoneres de la postguerra els fills de la qual els van ser arrabatats pels seus carcellers per a internar-los en seminaris i convents o donar-los en adopció.

Una pràctica cruel que trobava la seva justificació?, en teories pseudocientífiques, pròpies dels règims totalitaris i defensades sense fissures per metges, religiosos i legisladors de renom de l'època. Aquí hi havia matèria per a un magnífic assaig. Però l'autora no va poder evitar un acostament emocional, com el que ja va emprendre en La dona del maqui, encara que, en aquest cas, amb molta més ambició narrativa. El resultat del seu esforç és una novel·la impossible de deixar anar, no sols pel fet terrible que denuncia, sinó per la manera en què aquest fet s'encarna en dos antagonistes inoblidables: Jimena Bartolomé, la jove dona d'un comunista, i María Topete, la directora de la presó de dones de Vendes.

Una novela imposible de deixar por el terrible fet que denuncia i per l'enfrentamiento entre Jimena i María, dos dones inolvidables.

 

llibres-recomanats-2022_elbailemarionetaasEl baile de las marionetas_Mercedes Guerrero_ Ed.De Bols!llo

(Novel·la Romàntica)

L'Afganistan, 2004. La doctora Edith Lombard, de Metges Sense Fronteres, fa guàrdia en un hospital de Kabul. En atendre una jove en quiròfan adverteix en el seu coll alguna cosa que atreu la seva atenció: un collaret del qual penja una perla d'ambre. Una perla que Edith reconeix de seguida, perquè va ser robada a la seva casa de Quebec divuit anys abans, en un atracament en el qual la seva mare va morir d'un tret. Una perla de la qual el seu pare, Édouard Lombard, havia contat que va pertànyer a la famosa Cambra d'Ambre de Sant Petersburg, desapareguda durant la II Guerra Mundial.Bilbao, 1937. Del port de Santurce està a punt de salpar l'Havana, que portarà a més de quatre mil nens fins a la Unió Soviètica, fugint de la guerra civil que ofegava el país. Allí, la seva història, la història d'uns exiliats utilitzats com a marionetes pel govern de Stalin, s'embastarà amb la de la perla d'ambre en un viatge de setanta anys que desempolsarà records que ningú volia que veiessin la llum.

 

llibres-recomanats-2022_elbrillodelasluciernagasEl brillo de las luciérnagas_Paul Pen_ Ed.Plaza Janes

(Trhiller)

Viu en la foscor amb els meus pares, la meva àvia, la meva germana i el meu germà. Tots estan desfigurats pel foc.

La meva germana porta una màscara blanca per a tapar les seves cremades, perquè el pare diu que la seva cara podria espantar-me.
M'agrada el meu cactus. M'agrada llegir el meu llibre sobre insectes. I tocar durant hores l'únic raig de sol que es filtra per una escletxa del sostre. Però des que la meva germana va tenir al bebè, tots actuen de manera estranya. Crec que esmentin sobre qui és el pare, sobre l'home grill que aguaita a les nits, sobre el que va succeir abans de que jo naixés, sobre per què som aquí tancats.
Almenys tinc les cuques de llum. Van arribar fa uns dies al soterrani i les he guardat en un pot. Com diu la meva àvia, no existeix criatura més fascinant que aquella que és capaç de crear llum per si mateixa. Aquesta llum m'anima a conèixer el món exterior, a escapar, a descobrir què va succeir. El mal és que aquí totes les portes estan tancades. I no sé on trobaré una sortida...

 

llibres-recomanats-2022_labestiaLa bestia_Carmen Mola_ Ed.Plaza Janes

(Trhiller)

*Premio Planeta 2022

Ambientada a Madrid l'any 1834, durant la terrible còlera que s'enduïa a milers de persones, estan apareixent nenes assassinades a les afores de les muralles de la ciutat.

Tot apunta al fet que darrere d'aquests homicidis es troba La Bèstia. Per això quan Clara desapareix, Lucía la seva germana s'uneix a la recerca que estan duent a terme el policia borni Donoso i el periodista Diego.

 

llibres-recomanats-2022_mujeresquecompranfloresMujeres que compran flores_Vanessa Montfort_ Ed.Plaza Janes

(Novel·la Romàntica)

En un petit i cèntric barri de la ciutat hi ha cinc dones que compren flors. Al principi cap ho fa per a si mateixa: una les compra per al seu amor secret, una altra per al seu despatx, la tercera per a pintar-les, una altra per a les seves clientes, l'última... per a un mort. L'última sóc jo i aquesta és la meva història.Després de la pèrdua de la seva parella, Marina s'adona que està totalment perduda: havia ocupat el seient del copilot durant massa temps. Buscant començar de zero accepta un treball provisional en una curiosa floristeria anomenada El Jardí de l'Àngel. Allí coneixerà a altres dones molt diferents entre si, però que, com ella, es troben en una cruïlla vital respecte al seu treball, els seus amants, els seus desitjos o la seva família. De la relació entre elles i Olívia, l'excèntrica i sàvia propietària del local, sorgirà una estreta amistat de la qual dependrà el nou rumb que prendran les seves vides.Les dones que compren flors són:


Marina
Pateix la síndrome del copilot: sempre ha depès del fet que la seva parella li marqui el rumb de la seva vida. La seva flor és la violeta, que simbolitza la humilitat i la timidesa, però també la confiança en si mateixa que ha de guanyar-se.
Casandra
Pateix la síndrome de la superwoman: abans que dependre de ningú s'aplicaria l'eutanàsia activa. Prioritza el seu èxit professional sobre la seva vida personal, en el cas de tenir-la. La seva flor és l'orquídia blava, símbol del relax que li falta.
Gala
Representa la síndrome de Galatea: creu fermament que la dona té avui tots els drets. Tots excepte el d'envellir. La seva flor és el lliri blanc, símbol d'una coqueteria que no es marceix fins a morir.
Aurora
Encarna la síndrome de la bella patidora: confon l'amor amb l'obsessió. És a dir, com més dolor més enamorada se sent. La seva flor és la calèndula, la flor de la pena. Però també és símbol de la crueltat que no s'atreveix a retornar, ni tan sols en petites dosis, per a defensar-se.
Victoria
Una d'aquestes dones que han decidit poder amb tot -la millor mare, la millor treballadora, la millor filla-, o dit d'una altra manera, les que tenen la síndrome de l'omnipotent. La seva flor és la del codony, la flor de la temptació. La temptació de trencar amb tot i alliberar-se.

 Novel·les recomanades per Sant Jordi 2022 

 

llibres-recomanats-2022_canto-jo-i-la-muntanya-ballaCanto jo i la muntanya balla_Irene Sola Sáez _ Ed.Llibres Anagrama

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida.
Canto jo i la muntanya balla és una novel·la en què prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.
 

La crítica diu:
De l’obra d’Irene Solà se n’ha dit: «El que triomfa arreu del relat és l’alegria de narrar» (Ponç Puigdevall,El País); «L’ofici narratiu entès com un esforç de construcció, d’anar-hi anant i tornant, de no deixar res per vàlid a la primera, de jugar amb la fina línia del que és realitat o ficció» (Esteve Plantada,Nació Digital).

 

El dia que vaig marxar_Albert Om_ Ed.Univers 

A prop de fer 50 anys, un dia l'autor decideix que vol «desaparèixer d'ell mateix», deixar-ho tot i marxar un temps a França, a aprendre francès, la llengua que quan era petit significava per als seus pares la del país de la llibertat i que ara havia estat arraconada per l'omnipresent anglès. I se'n va uns mesos a Aix-en-Provence, on es troba amb ell mateix i amb el plaer de viure amb calma. Compleix així un somni que molts tenim: el de fer un canvi de vida.
 
«(...) volia asseure'm a la terrassa d'un bar, demanar un Pastís, treure la llibreta i transcriure lletres de cançons en francès de Serge Gainsbourg, de La Grande Sophie, de Benjamin Biolay o de Dominique A, i fer el que fem tots, subratllar aquelles frases que sembla que ens donin la raó en les decisions que acabem de prendre: marxar un temps a França quan tens els 50 anys a tocar, quan veus que els teus pares comencen el camí d'anar-se'n i tu, que no tens fills, decideixes anar-te'n abans, per lleugeresa, per por o potser per reunir una mica de coratge pels anys que vindran: «la vie n'est pas finie, la vie n'est pas passé». Ho cantava Dominique A i ho subratllava jo: la vida no s'havia acabat. Aquell temps, a França, ho volia fer tot cada dia i no sabia per on començar.

 

 llibres-recomanats-2022_lasformasdelquererLas formas del querer_de Inés Martín Rodrigo_ Ed.Destino  (Colección: Áncora & Delfín)

*Premio Nadal de Novela 2022

Quan la vida s'atura de cop, és el moment de fer memòria. És això el que sent Noray davant la inesperada mort dels seus avis Carmen i Tomás. Després del seu funeral, incapaç d'afrontar l'absència de les persones que li van ensenyar les moltes formes que té l'estimar, es tanca a la casa familiar del poble, on va créixer i va ser feliç. Allà es refugia en les paraules i decideix enfrontar-se a la novel·la que porta anys postergant: la història de la seva família, lligada a la d'un país amb massa temor a conjugar el pretèrit, des de la guerra civil fins a la consolidació de la democràcia. A través de l'escriptura, Noray evocarà les vides d'aquells que van fer possible la seva i lidiarà amb les seves pitjors pors i fantasmes per a tractar de descobrir qui és.

Aquesta història arribarà sense que ella ho sàpiga a les mans d'Ismael, l'amor de la seva vida, que anirà llegint, a l'habitació d'un hospital, les pàgines d'aquest relat el final del qual marcarà per sempre el destí de tots dos.

* A una entrevista que va concedir a El Periódico, l'autora explica què va significar per a ella l'exercici d'introspecció que li va suposar l'escriptura de la seva obra.

 

 

La Vall de la llum_Toni Cruanyes_Ed Destinollibres-recomanats-2022_lavalldelallum*Premi Josep Pla 2022

«Aquest llibre recorda la vida del meu avi, que és la història d’un temps, d’un país. És un homenatge a una generació sencera d’homes i dones que van sobreviure a una guerra quan eren nens i que ara han hagut de fer front a la pandèmia des de la residència geriàtrica. La compilació d’una vida que abraça gairebé la totalitat del segle xx m’ha portat per viaranys insòlits. He descobert secrets del meu avi, i també he entès millor algunes de les decisions que va prendre al llarg de la seva vida».
 
Toni Cruanyes s’allunya de la seva faceta més periodística per oferir-nos un retrat íntim, lúcid i precís. La Vall de la Llum, un poble de canyes, vent i fang, es desperta a la modernitat a través de les vivències amb què una família pagesa s’obre pas en un món que es transforma molt de pressa. Un relat verídic però escrit com una novel·la, amb un alt contingut dramàtic i evocador.


 La crítica diu:
«Cinquanta-dos anys després que Teresa Pàmies guanyés el Premi Josep Pla amb Testament a Praga, tornem a gaudir amb una crònica destinada a ser la memòria viva d’uns fets extraordinaris». Montse Barderi, escriptora i filòsofa

 

llibres-recomanats-2022_morirnedissetMorir-ne disset_Sergi Belbel _ Ed.Proa

*Premi Sant Jordi 2022

Ernest Calvo, fill d’una família immigrant vinguda del sud d’Espanya, neix i creix en una ciutat industrial del Vallès Occidental, en la qual s’integra com el més català dels catalans. Mentre va relatant, amb nostàlgia i humor, la seva infantesa i la seva joventut —en què descobreix una cultura i una llengua que el fascinen i l’inquieten alhora—, es confessa autor d’una sèrie d’assassinats comesos entre el període que va del cop d’estat de febrer de 1981 fins als Jocs Olímpics de Barcelona del 92. A partir de la relació amb el seu millor amic, fill d’una família catalana de classe treballadora, humil i honesta, el protagonista s’enfronta a les contradiccions d’una societat en procés de canvi, que es busca a ella mateixa, com el mateix personatge, i que veu amenaçada la seva supervivència. Un relat confessional divertidíssim, audaç i ple de talent narratiu que ens posa davant d’un mirall.

 

llibres-recomanats-2022_elmonestornasenzillEl món es torna senzill_ Laura Gost _ Ed.Empuries

El món es torna senzill és la crònica d’una erupció emocional. A través de la mirada neta de la seva protagonista, assistim a una retransmissió en primera persona d’un procés de combustió interior; d’un viatge que parteix de la fase inicial d’emotivitat d’una noia de catorze anys fins a arribar al llindar de la seva primera maduresa. L'evolució personal, l’exploració dels desitjos i la gestió de les contradiccions conflueixen en un testimoni coherent que és també, i sobretot, un manifest a favor de la llibertat d’elecció com a única manera de viure. Tot plegat amb una prosa audaç i impregnada d’ironia.


 

La crítica diu:
«Laura Gost ha vingut per quedar-se.» Libros de arena, RTVE
«De Laura Gost en sentirem a parlar molt més. I bé.» Lluís Llort, El Punt Avui
«L'èxit aclaparador de Gost sembla no haver tocat sostre, i és imparable» Nacho Jiménez, Última Hora
«Laura Gost eixampla la seva carrera com escriptora transversal amb una serenitat adulta.» Clàudia Darder, Diario de Mallorca

 

 Otra vez, Rachel (FAMILIA WALSH 5)_Marian Keyes _  Ed. PLAZA & JANÉSllibresrecomanats2022_mariankeyes

Fa vint anys que Rachel se'n va de viatge, la novel·la de la qual s'han venut un milió i mig d'exemplars a tot el món, es va creuar en el nostre camí. I ara, per fi, Rachel ha tornat!


En els noranta, Rachel Walsh era un desastre.
Però després de passar per una clínica de desintoxicació, tot va canviar i a millor. En aquests moments té una vida plena d'amor, una família i una bona feina com a consellera en addiccions. A més, és capaç de mantenir viu el seu propi jardí i el seu únic vici són les sabatilles cares.
No obstant això, el món de Rachel es trontolla quan un antic gran amor reapareix de manera sobtada. Creia que ja tenia el seu final feliç, que la seva vida estava per fi sota control, però i si no és així? I si està a punt de descobrir que, sense importar l'edat que tinguis, tot pot canviar?
 

La crítica diu:
«Las horas que paso entre las páginas de cualquier libro de Marian Keyes son un regalo». Elísabet Benavent
«Magnífica. Conmovedora, sabia y muy entretenida».Observer
«Unos personajes profundos y tan humanos que nos recuerdan que poca gente tiene su vida realmente bajo control». Jojo Moyes
«Puro placer. Leerlo es como devorar el pastelito de crema y de palabras más rico y más inteligente del mundo». Caitlin Moran

 

llibresrecomanats2022_ballaramblaigua Ballar amb l'aigua_Ta-Nehisi Coates _ Ed.Amsterdam

L'última novel·la del gran referent internacional de les nostres lletres.


L'Ismael no ha tingut una infantesa gens fàcil, però ha aconseguit estudiar i es guanya la vida com a professor de llengua i literatura. Un dia, per atzar, es retroba amb una antiga veïna i a poc a poc comencen a intimar, fins que una altra trobada aparentment casual, ara amb el conserge de l’institut on treballa, porta l'Ismael a una situació límit, de conseqüències traumàtiques. Recuperar la memòria i aconseguir treure l'entrellat dels fets en què es troba atrapat serà una tasca difícil, que la traça de Jaume Cabré combina magistralment amb la peripècia d'un petit senglar que té tirada a distreure's i a pensar més del compte.

A Consumits pel focels ingredients indispensables de la narrativa de Cabré s'hi troben administrats amb mà mestra: una història subjugadora, uns personatges amb clarobscurs inquietants i sorpreses d'alt voltatge literari que fan de la lectura un plaer irresistible.

  

llibresrecomanats2022_mamutMamut_Eva BaltasarEd.Club editor

La protagonista de 'Mamut' és una dona arcaica atrapada en la vida moderna. El seu medi és la ciutat, on signa contractes per viure. Vol tenir un fill i això l’obliga a fer-se amb homes. ¿Com resistir el formiguer humà quan tens instint de caçador solitari?
Se’n va. Canvia d’hàbitat i esdevé la mestressa d’un mas aïllat. Hi ha un pastor, la solitud i les bèsties que t’alimenten o t’amenacen. L’instint treballa, la consciència s’esvera. Comet coses que esquincen el pacte del nou mil·leni: aprèn a viure sense intermediaris.
'Mamut' és la tercera ala d’un tríptic que inclou 'Permagel' i 'Boulder'. ¿De què tracta? La resposta és polièdrica i això explica la multitud de lectors concernits per aquesta obra. Si sou capaços d’imaginar un Houellebecq que sapigués escriure sense ressentiment les llagues de la societat contemporània, aquesta quimera existeix i es diu Eva Baltasar.
 

llibresrecomanats2022_homemesfelicdelmonL'home més feliç del món _ Eddie Jaku_ Ed.Univers

(biografia)

*Premi australià d'Australian Book Industry a la biografia de l'any.

Un supervivent de l'Holocaust ens explica com va saber trobar l'esperança i la gratitud en els moments més foscos i tristos de la seva vida.

L'Eddie va néixer a Leipzig, Alemanya, en el si d'una família jueva. Només tenia dinou anys quan va veure que el món que sempre havia conegut i en el qual havia crescut desapareixia de la nit al dia. El 9 de novembre va ser apallissat, detingut i portat a un camp de concentració.

El destí va voler que l'Eddie visqués més enllà d'aquests anys de gran foscor i tristesa. Ara ret homenatge a aquells que van perdre la seva part d'història, compartint la seva experiència i vivint la seva vida el millor possible. Malgrat tot el que va arribar a patir, ara se sap l'home més afortunat i feliç de la Terra.

Amb 100 anys, el seu és un testimoni atemporal, un bri d'esperança i llum en el món actual.

La crítica diu:

«Un llibre preciós d'un home realment increïble.» Daily Telegraph

«Unes memòries que exalten la força de l'esperança, l'amor i la solidaritat.» The Times

«Un recordatori del poder de l'amor, la bondat i l'esperança... Una història que afirma la vida.» Sydney Morning Herald

 

  Novel·les Intriga/Misteri recomanades per Sant Jordi 2022 

 

llibresrecomanats2022_escacaldesti Escac al destí_Lluís Llach_ Ed.Univers

Un thriller que t'arrossegarà a un passat ple d'intrigues pel poder.

Un crit en la foscor passa desapercebut al castell. L'endemà es descobreix un cadàver, la identitat del qual pot fer trontollar la dinastia del regne de Magens.

El jove prevere Orenç és l'encarregat d'investigar el crim. La seva condició de bastard del rei Ebrard d'Albir el situa a prop de les esferes de poder. Però l'encàrrec és enverinat: un pas en fals i pot quedar atrapat en la teranyina de lluites soterrades, passions i ambicions sense mesura. La traïció assetja la casa dels Albir. Les aspiracions de Roma de mantenir l'estatus religiós de la zona contra l'heretgia albicar enterboleixen encara més l'entramat polític. I la guerra sembla inevitable. L'Orenç només rebrà l'ajuda de la Brilhèta, una serventa de palau que li mostrarà un món que el jove i inexpert capellà desconeix. Però cada pas en la investigació és un esglaó més que l'acosta perillosament a una veritat incòmoda.

 

llibresrecomanats2022_lafarmaceutica-carlesportaLa farmacèutica: 492 dies segrestada_Carles Porta_Ed.La Campana

Carles Porta reconstrueix el periple que va viure la farmacèutica d'Olot. Un relat rigorós que mostra fins a quin punt pot arribar la crueltat humana.

"El 20 de novembre de 1992 va ser segrestada Maria Àngels Feliu Bassols, farmacèutica d'Olot. Aquella dona, mare de tres fills, va passar setze mesos sota terra, enterrada viva en un forat de la mida d'un armari. Va compartir captiveri amb aranyes, formigues, rates, serps i humitat."

Així comença la història real però increïble d'un dels casos més impactants de la crònica negra del nostre país: la investigació del segrest de la farmacèutica, que es va transformar en un drama humà, va estar plena d'errors policials i judicials, i tampoc no hi van faltar diversos exemples vergonyosos de periodisme escombraria.

Per si no fos prou, els segrestadors de la Maria Àngels eren uns ineptes absoluts. L'única cosa que van aconseguir va ser eternitzar el suplici d'una dona que, miraculosament, va sobreviure a unes circumstàncies infrahumanes. La seva fortalesa psíquica i la seva determinació la converteixen en una heroïna.

Després de revisar a fons la informació generada pel cas, Carles Porta ha reconstruït la història de dalt a baix en un sol fil narratiu que, com sempre, combina magistralment la vivacitat, el drama i la ironia, fent evident la grandesa i, alhora, la misèria humana. Carles Porta aconsegueix, com en tots els seus llibres, que llegeixis àvidament, amb l'ànima en suspens i alhora et fa riure de tanta ineptitud dels uns i dels altres. Sens dubte, amb aquesta crònica, Porta es consagra com el mestre del periodisme narratiu.

llibresrecomanats2022_elcastillobarbazulEl castillo de Barbazul_Javier Cercas_Ed.Tusquets (Colección: Andanzas) Terra Alta III

*Premi Planeta 2019 en la primera novel·la de la trilogia 'Terra Alta' que completa amb la seva última obra

Torna Melchor Marín per a enfrontar-se al pitjor de les seves pors: la desaparició de la seva filla. I per a comprovar que un home sol no és prou per a defensar-se de l'abús dels poderosos.

Anys després del que va succeïr a Independència, Melchor Marín ja no és policia: treballa com a bibliotecari i viu amb la seva filla Cosette, convertida en una adolescent. Un dia, Cosette descobreix que el seu pare li ha ocultat com va morir la seva mare, i aquest fet la confon i la revolta. Poc després part de vacances a Mallorca, però no torna; tampoc contesta els missatges ni les crides de Melchor, qui, convençut que una cosa dolenta ha passat, decideix plantar-se a l'illa a la recerca d'ella. A partir d'aquí la novel·la s'endinsa en un laberint absorbent, alhora sinistre i lluminós, on Melchor descobreix que els éssers humans som capaços del pitjor, però també del millor: que vivim envoltats de violència, mentides, abusos de poder i covardia, però que també hi ha gent capaç de jugar-li-ho tot per una causa justa.

Astuta i feliçment disfressada de novel·la d'aventures, El castell de Barbazul acaba de desemmascarar les novel·les de la Terra Alta com el que són: el projecte literari més ambiciós de Javier Cercas.

 

llibresrecomanats2022_ellibronegrodelashorasEl libro negro de las horas_Eva Garcia Saenz de Urturi_Ed.Planeta

Algú que porta mort quaranta anys no pot ser segrestat i, per descomptat, no pot sagnar.

Vitòria, 2022. L' exinspector Unai López d'Ayala — àlies Kraken— rep una trucada anònima que canviarà el que creu saber del seu passat familiar: té una setmana per a trobar el llegendari Llibre Negre de les Hores, una joia bibliogràfica exclusiva, sinò, la seva mare, qui descansa en el cementiri des de fa dècades, morirà.

Com és això possible? Una carrera contrarellotge entre Vitòria i el Madrid dels bibliòfils per a descobrir el perfil criminal més important de la seva vida, un capaç de modificar el passat, per sempre.

Em dic Unai. Em diuen Kraken. Aquí acaba la teva caça, aquí comença la meva. I si la teva mare fos la millor falsificadora de llibres antics de la història?

 

llibresrecomanats2022_afuegolentoA fuego lento_Paula Hawkins_Ed.Planeta

27 millones de lectores la conocieron con La chica del tren.

Vuelve Paula Hawkins.

El descobriment del cos d'un jove, assassinat brutalment en una casa flotant de Londres, desencadena sospites sobre tres dones.

Laura és la noia conflictiva que va quedar amb la víctima la nit en què va morir; Carla, encara de dol per la mort d'un familiar, és la tia del jove; i Miriam és la indiscreta veïna que oculta informació sobre el cas a la policia. Tres dones que no es coneixen, però que tenen diferents connexions amb la víctima. Tres dones que, per diferents raons, viuen amb ressentiment i que, conscient o inconscientment, esperen el moment de reparar el mal que se'ls ha fet.

La crítica diu:

«Nunca se había vendido un libro tan rápido. Es el fenómeno editorial del siglo.» El Mundo

 

  Novel·les eròtiques recomanades per Sant Jordi 2022 

Zorras_Noemí Casquet_ Ediciones B llibresrecomanats2022_novelaerotica-zorras

* feminista

La trilogía erótica de les dones lliures (primera part)

¿Estás preparada per unir-te al Club de las Zorras?

#OrgasmoLiterarioGarantizado

Mai has llegit una novel·la eròtica com aquesta. Una novel·la en la qual tres dones -Alicia, Diana i Emily: queda't amb els seus noms perquè no podràs oblidar-les- decideixen formar un club per a complir totes les seves fantasies sexuals, més enllà de qualsevol límit preestablert.

«Somos zorras, malas, libres. Somos la tentación. Somos las dueñas de nuestro cuerpo y nuestras alas. La que nos tocamos dónde y cuándo queremos. Somos las que gritamos en las calles y gemimos en las almohadas. Nos pintamos los labios de rojo y dejamos los de abajo abiertos para explotar de placer. Aquellas a las que llamabas zorras ahora follan con la liberación.»

Tens a les teves mans una novel·la que empodera i allibera; una novel·la per a lectores valentes disposades a descobrir qui són realment i no els qui els altres volen que siguin.

¿A qué estás esperando?_Megan Maxwell_ Ed.Esencia (Planeta)llibresrecomanats2022_aqueestasesperando-meganmaxwell

Vuelve a soñar con la nueva novela de la autora nacional más vendida.

Can Drogo, pilot i fill de l'amo de l'empresa aeronàutica High Drogo, és un home alt, maco, adinerat, simpàtic… Pot triar a la dona que desitgi, i encara que gaudeix d'aquesta «màgia especial» amb la qual la vida l'ha dotat, en el seu interior sent que totes l'avorreixen.

Per part seva, Sonia Becher és la gran de quatre germanes i la propietària d'una empresa d'esdeveniments i d'una agència de models.

Can veu en ella a una noia divertida, atrevida, sense tabús, amb la qual es pot parlar de tot, inclòs de sexe, però poc més, perquè considera que no és el seu tipus. Fins que un dia els somriures i les mirades de la jove no van dirigides a ell, i això, sense saber per què, comença a molestar-ho.

De debò Sonia somriurà a altres homes estant ell davant?

Sexe. Família. Diversió. Bogeria. Tot això és el que trobaràs en A què estàs esperant?, una novel·la que et farà veure que, a vegades, el teu cor es desboca per qui menys esperes sense que puguis frenar-ho.

'Sex-¡oh!: Mi revolución sexual'_Lyona Ivanova_ Ed.Random Cómicsllibresrecomanats2022_SEXOHMiRevoluciónSexual

* feminista

(Cómic)

Educació sexual, drets, feminisme, reivindicacions, situacions massa quotidianes que cal començar a desterrar molt lluny de les nostres vides...

Les vinyetes de Lyona ja són aquí i han arribat per a dir PROU.

A través de les seves vinyetes, Lyona posa negre sobre blanc a situacions de la nostra vida sexual que totes hem aguantat com si fossin normals... i no, ja no cola!

Sense complexes ni pors als estereotips.


Sucamulla_Magí Camps_ Ed. Universllibresrecomanats2022_sucamulla-magicamps

Mai no s'acaben de saber els gustos dels que tenim més a prop.

Magí Camps ens relata les aventures i desventures ­amoroses algunes, eròtiques les altres i descaradament sexuals la majoria­ d'un grapat de personatges d'allò més divers. Diversos, però reals com la vida mateixa, i és que molts podrien ser coneguts nostres, amics íntims o, fins i tot, família. Mai no s'acaben de saber els gustos dels que tenim més a prop. En aquest aplec de relats hi tindrem des d'esgarips imprevistos, però plaents, a cossos de campionat passejant-se i exhibint-se a la platja. També des de tradicions ancestrals, que tenen a veure amb pits i copes de xampany, a recitals de poesia culta en ple acte sexual.

 

llibresrecomanats2022_feminidadsalvaje-soniaencinasFeminidad salvaje: Manifiesto de una sexualidad propia_Sonia Encinas_ Ed. B de Bolsillo

T'has preguntat per què vius la sexualitat com ho fas? Què significa per a tu gaudir? Amb Feminidad salvaje, la sexòloga Sonia Encinas ens convida a obrir una caixa de Pandora que porta massa temps ensorrada i a unir-nos a una revolució que no necessita ni pancartes ni barricades.
Aquesta té lloc en el més íntim, en el nostre propi llit, en el nostre propi cos, en els nostres propis ritmes sexuals i en la definició pròpia de la feminitat.

Es tracta d'una revolta davant el que ens van dir que havíem de ser i d'una transformació que ens connecta amb la nostra essència més salvatge, allò que no podem (ni hem) de domesticar.

Un camí cap a la dona sexual que som. Per a recuperar-nos, alliberar-nos i gaudir.


Sonia Encinas, amb la seva gran habilitat per a comunicar, es despulla davant la lectora i, a través de la seva pròpia història alhora tan personal i universal , la guia per a reconnectar amb si mateixa, amb el seu cos, amb les seves emocions i creences, per a redescobrir sense pudor la seva pròpia sexualitat.
Un llibre que parla sobre el sexe, l'amor, les relacions, el respecte, les cures i el feminisme. "Dona salvatge, que el plaer sigui la teva brúixola"

  Llibres d'autoajuda recomanats per Sant Jordi 2022. Coneixement personal 

 

tupersonavitaminaEncuentra tu persona vitamina _Marian Rojas Estapé _ Ed.Espasa

Amb aquest títol tan optimista, qui es resisteix a la seva lectura?


No ho recomanaríem si el currículum de la seva autora no garantís uns estàndards de qualitat.

Marián Rojas és Psiquiatra, es va llicenciar en Medicina en la Universitat de Navarra. A més de conferenciant de prestigi i col·laboradora de diverses associacions de voluntariat.


En aquest llibre explica com aplicar les nostres pròpies capacitats per a aconseguir una vida més plena i feliç. Com potenciant el desenvolupament de la intel·ligència emocional, l'assertivitat i l'optimisme, podem millorar el benestar emocional.
Una lectura amena, interessant i molt recomanable.

 

habitos atomicosHábitos atómicos: Cambios pequeños, resultados extraordinarios_James Clear i Gabriela Moya (Traductora) _ Ed.Diana

L'autor al llarg de les pàgines buscarà en el lector la transformació de la motivació de vida mitjançant petites rutines en el dia a dia. La idea de fer grans canvis no trenca amb l'origen del suposat problema, amb petites accions es podran transformar les relacions, la carrera professional i diversos aspectes de la vida.

Sovint pensem que per a canviar de vida hem de pensar a fer canvis grans. Res més lluny de la realitat. Segons el reconegut expert en hàbits James Clear, el canvi real prové del resultat de centenars de petites decisions: fer dues flexions al dia, aixecar-se cinc minuts abans o fer una trucada telefònica.

Clear anomena a aquestes decisions “hàbits atòmics”: tan petits com una partícula, però tan poderosos com un tsunami. En aquest llibre innovador ens revela exactament com aquests canvis minúsculs poden créixer fins a arribar a canviar la nostra carrera professional, les nostres relacions i tots els aspectes de la nostra vida.

La crítica diu:

«Paso a paso, cambiará tu rutina.» Financial Times

«De mis libros favoritos de todos los tiempos.» ARIANNA HUFFINGTON, fundadora de The Huffington Post

«Un discurso que se apoya en bases científicas, manual de instrucciones para implantar cambios a nuestro favor.» IMA SANCHÍS, La Vanguardia

 «Te harás fan.» CECILIA MÚZQUIZ, directora de Cosmopolitan

 

Estima't molt_Tania García_ Ed. Rosa dels Vents estimat molt

Criança 

Tania García torna amb un llibre que dona eines i consells als pares i mares per ajudar als seus fills a fomentar l'autoestima

Tania García l'autora "d'Educar sense perdre els nervis" i "Germans" ens explica en aquest llibre els coneixements i les eines necessaris per entendre els diferents aspectes que conformen l'autoestima, per aprendre a fomentar-la en els nostres fills, en les seves diferents etapes de desenvolupament, i per integrar l'autocura com una part fonamental en la seva educació. El resultat és un llibre que ens ajuda a reconèixer els enemics de l'amor propi per gestionar millor, a través d'exercicis pràctics, un dels conceptes psicològics de més transcendència en el creixement i el benestar personal dels nostres fills.
 

 

limits-miriam tiradoLímits_Míriam TiradoEd. Rosa dels vents

Criança 

Míriam Tirado, experta en criança conscient, dona en aquest manual informació, eines i consells perquè aconsegueixis criar i educar els teus fills i filles de qualsevol edat amb uns límits conscients que enforteixin el vostre vincle.

Quins són els límits que cal posar als fills i filles i, sobretot, com s'han de posar és una de les preocupacions de moltes famílies. El paradigma de criança tradicional, que tirava d'autoritarisme, d'arbitrarietat i del ''perquè ho dic jo'' no serveix quan les mares i pares volem establir una relació amb els fills i filles basada en el respecte mutu i la connexió. Tanmateix, ens falten referents i, a més, ens trobem amb una altra dificultat: sovint no tenim clars els nostres propis límits i, sense base pròpia, fem aigües.

Els límits són absolutament indispensables en la criança i l'educació dels nens i nenes, però com es poden establir d'una manera conscient, clara i assertiva? Aquest llibre et permetrà descobrir el perquè dels límits, i t'ajudarà, a més, a anar dins teu per descobrir la base que et donarà estructura i claredat: els teus propis límits.

 

comohacerque tepasencosas buenasCómo hacer que te pasen cosas buenas_Marian Rojas Estapé _ Ed.Espasa

Un gran llibre per a reflexionar aquest dia del llibre és aquest títol d'autoajuda. A diferència d'altres publicacions d'aquest mateix gènere, aquest normalitza la inclinació que se sent respecte a altres persones. No obstant això, cerca una millor comprensió de les relacions amb els pares, amics, familiars, parella o altres companys de la vida. I com som éssers socials, la felicitat depèn en gran manera de les relacions que s'estableixin al costat d'altres persones. A més, no sols es farà aquesta reflexió de manera filosòfica sinó que el factor científic amb l'hormona oxitocina entrarà en joc.

 

estimat moltEl límit te'l poses tu_Alex Roca Campillo_ Ed. Rosa dels Vents 

Una bomba d'autoestima: El testimoni impactant i motivador d'Alex Roca és un exemple d'amor per la vida que ens inspira a superar-nos i a lluitar pels nostres somnis.

«Soc l'Alex Roca Campillo. Als sis mesos vaig patir una malaltia que em va causar una paràlisi cerebral. Tinc unadiscapacitat física del 76% i em comunico a través de llengua de signes. Els metges deien que no ho superaria i al·lucinen perquè estic viu.

L'esport és molt important per a mi, m'ha ajudat a posar-me reptes i superar-me. He participat aquatre triatlons i un aquatló, a més de la Orbea Monegros, la Pilgrim Race i dues Titan Desert.

Durant la meva vida m'he trobat amb moltes barreres i les he saltat com he pogut i amb molt d'esforç. Faig xerrades motivacionals per convertir els prejudicis en esperança; he estudiat, treballo, condueixo el meu propi cotxe i visc amb la meva nòvia. Tinc una vida «normal». Perquè, si em dius que no puc, lluitaré, em superaré i ho aconseguiré.El meu lema és que ningú pot posar-te límits, el límit te'l poses tu.»

Des d'una infantesa amb unes limitacions físiques que semblaven impossibles de superar fins a una edat adulta en què té la vida que vol, l'Alex Roca ens convida a posar-nos reptes i assolir-los. El seu testimoni, impactant i motivador, és un exemple d'amor per la vida que ens inspira a superar-nos i a lluitar pels nostres somnis.

Un llibre que despertarà el millor de tu.

 Recomanacions de Novel·la gràfica per Sant Jordi 2022  

 

persepolisPersépolis_Marjane Satrapi_ Ed.Llibres Anagrama

* El gran clàssic de la nove·la gràfica

Persépolis ens explica la revolució islàmica iraniana vista des dels ulls d'una nena que assisteix atònita al canvi profund que experimenten el seu país i la seva família, mentre ella ha d'aprendre a portar el vel.

Intensament personal i profundament polític, el relat autobiogràfic de Marjane Satrapi examina què significa créixer en un ambient de guerra i repressió política.

La crítica diu:

«Una obra universal.» Les Inrockuptibles

«Absolutamente maravillosa.» The Guardian

«Con su demoledora sencillez, Persépolis transmite muchísima más información más que cientos de libros de Historia.» Le Monde Diplomatique

«Su espíritu atrevido e innovador es el motor de la renovación del cómic.» El País

«Un deslumbrante ejercicio autobiográfico que abre nuevos caminos para el cómic.» The New York Times

 

morder la manzanaMorder la manzana_Leticia Dolera_ Ed. Planeta Cómic

* feminista

Raquel Riba Rossy, autora de Lola Vendetta, duu a terme l'adaptació completa del llibre de Leticia Dolera després del seu pas per l'antologia Veus que compten, en un de les novel·les gràfiques més impactants en tota la seva trajectòria.

Aquest és un d'aquests llibres essencials que neixen de la necessitat i de la urgència. Perquè Leticia Dolera necessita explicar per què és feminista i per què totes hauríem de ser-ho. Un camí vital en el qual s'ha trobat amb persones inspiradores, lectures reveladores, anècdotes -de les bones, de les dolentes i de les pitjors- viscudes molt de prop o en primera persona.

Aquest llibre és també la història de dones valentes que van marcar el camí i l'exemple del qual ens ajuda a despertar les nostres consciències i també a ensenyar a les més joves.

Començant per Eva, la primera que va mossegar la poma, aquesta és una història sobre totes les dones. Perquè Leticia Dolera ens convida a abraçar una causa, que és la de totes les persones que somiem amb una societat justa.
Per molt que ens hagin repetit que Eva va pecar en mossegar la poma, nosaltres sabem que allò va ser precisament el que la va fer sàvia. Llavors què?, et ve de gust una?

Una obra d'apoderament feminista per a totes les edats.

 

Maus_Art Spiegelman_ Ed. Mondadorimorder la manzana

*Primer i únic premi Pulitzer atorgat a un còmic. 2007

Una novel·la gràfica que és una brutal i commovedora obra mestra.

Maus és la biografia de Vladek Spiegelman, un jueu polonès supervivent dels camps d'extermini nazis, comptada a través del seu fill Art, un dibuixant de còmics que vol deixar memòria de l'aterridora persecució que van sofrir milions de persones a l'Europa sotmesa per Hitler i de les conseqüències d'aquest sofriment en la vida quotidiana de les generacions posteriors.

Apartant-se de les formes de literatura creades fins a la publicació de Maus, Art Spiegelman s'aproxima al tema de l'Holocaust d'una manera absolutament renovadora, i per a això relata l'experiència de la seva pròpia família en forma de memoir gràfica, utilitzant tots els recursos estilístics i narratius tradicionals d'aquest gènere i, alhora, inventant altres nous. La radicalitat narrativa d'aquesta obra va marcar un abans i un després en l'univers de la novel·la gràfica.

La crítica diu:

«La primera obra maestra en la historia del cómic.» The New Yorker

«La historia más conmovedora y exitosa jamás hecha sobre el Holocausto.» Wall Street Journal

la companeraLa Compañera_Agustina Guerrero_ Ed. Lumen

Una novel·la gràfica que és una brutal i commovedora obra mestra.

Després de "El viaje", aclamat per la crítica i els lectors, acompanya a la Volàtil en una exploració inoblidable a l'origen de les seves llums i les seves ombres per a aprendre a ser feliç.

«Aquesta ets tu, i encara no em coneixes, però ja soc aquí, amb tu». Així comença aquest emocionant llibre en el qual «la companya» guiarà a la Volàtil a través de deserts, oceans i coves per a apuntar-se a diferents episodis de la seva vida que van deixar una petjada important a l'hora de convertir-se en qui és. Un recorregut per la memòria i els records sembrat d'amor, humor i tendresa, però també de dolor, culpa i por, l'última parada de la qual bé podria ser la felicitat.

La crítica diu:

«Una apuesta valiente, arriesgada, que merece la pena.» El Ojo Crítico (RN1)

«Pocas autoras saben darle la naturalidad que tiene en sus lápices, con la misma facilidad que una página cargada de poesía.» Cómic para todos.

«Una de las dibujantes contemporáneas que han llegado a la ilustración para dar voz a las mujeres.» YoDona

«[Por] su humor, la energía e intensidad de sus dibujos, sus ocurrentes viñetas y, sobre todo, el desnudarse en cada ilustración [...] se ha convertido en una de mis ilustradoras de referencia.» Ana Rivera Magaña, Diari de Tarragona

malas mujeresMalas mujeres_Maria Hesse_ Ed. Lumen

* feminista

Una història de les dones que han encarnat el mal, plena d'humor i intel·ligència, per l'autora de Frida Kahlo i El plaer, amb més de 200.000 lectors/es.

'Un dels llibres més esperats d'aquest 2022'

Des de l'aparició dels primers mites,  la narració dels homes ha estat la narració universal, aquesta visió masculina que va dibuixar a uns i a unes altres, ens va dir com havíem de ser: pures, dòcils, amoroses, ...  i va prevenir al món de les males dones, ja fossin: venjatives gorgonas, cruels madrastres, problemàtiques Pandoras o Evas incautes que van carregar amb la culpa del nostre destí.

En la seva personalíssima versió, María Hesse fa un volta de rosca a aquestes princeses passives, bruixes perverses, males mares, femmes fatals, boges passionals i secundàries perfectes, i, de Madame Bovary a Sarah Connor, de Joana «la Boja» a Yoko Ono, d'Helena de Troia a Monica Lewinsky, de Medusa a Zahara o a Nevenka, reivindica la necessitat de trobar altres referents, noves lectures de la Història i inspiració per a ser simplement dones en el món en què vivim.

 

  Llibres juvenils recomanats per a Sant Jordi 2022 

 

llibresrecomanats2022_desconegutsDesconeguts_David Lozano i Traducció de Martina García Serra_Ed.PERISCOPIO 

*Premi Edebé de Literatura Juvenil

Dues vides que es creuen de matinada a través de les xarxes. Dos joves que es lliuren a un joc misteriós: compartir somnis, il·lusions i pors, però no la seva identitat. Aviat donaran el pas següent: una cita a cegues. Però, trobar-se amb un desconegut sempre comporta riscos: perquè tothom amaga secrets… Un cadàver. El cos d'un noi, desfigurat per la violència de la caiguda. Una vida jove arruïnada per sempre, una mort que suscita més preguntes que respostes. Dues històries, la mateixa nit i una fosca sospita. 

 

llibresrecomanats2022_totsestimemlemmaTots estimem l'Emma_ Burgas Àngel_Ed.La Galera

L'Emma va rebre la trucada dilluns a la tarda. Tot vacomençar amb aquella trucada. La pantalla del mobilindicava que era un amic de la colla... pero la veu era una altra. Algú havia trobat el mobil extraviat. Algú havia reconegut l'Emma per les fotos que hi haviaa la galeria. Algú s'havia trasbalsat molt i va decidir contactar-hi. Algú entraria en la vida de l'Emmaper transformar-la i canviar-la per sempre.

 

 

llibresrecomanats2022_poniPoni_de R.J. Palacio_Ed.Planeta

La nova novel·la de l'autora de Wonder ens recorda que l'amistat de veritat és la millor companya de viatge.

En Silas és un nen de dotze anys. Un bon dia, molt entrada la nit, hi apareixen tres genets desconeguts decidits a endur-se'n el pare. En Silas es queda sol i se sent espantat, però quan un poni apareix a la porta de casa, entén què ha de fer. Silas s'embarca en un viatge perillós pel vast paisatge americà que el connectarà amb el passat i amb el futur i amb els misteris insondables del món que l'envolta. R. J. Palacio ens explica una història preciosa i punyent alhora sobre el poder de l'amor i les connexions que ens uneixen a través de la distància i del temps.

 

llibresrecomanats2022_xeniatienesunwasapXenia, tienes un wasap_Gemma Pasqual i Escrivá (Autor, Traductor)_Ed.Anaya

(Recomanat a partir de 12 anys)

Encens el mòbil, repasses una altra vegada la conversa per si se t'ha escapat alguna cosa entre línies, li dones mil voltes a la teva resposta abans d'enviar... i després et mossegues les ungles entre les hores en què ell llegeix el wasap i quan per fi es digna a respondre.


Xenia és una noia com les altres que s'esforça per acabar a temps els treballs de l'institut i trobar pla per al cap de setmana. Però tot canvia amb la presència de Carlos, el noi que de petit li robava les magdalenes de l'àvia... i ara li roba el seu cor. És l'amor en els temps de WhatsApp.

llibresrecomanats2022_1313_Andrea Menendez Faya_Ed.Planeta

Des que era nena, Raquel ha somiat sempre amb arribar a ser futbolista professional. Gràcies al seu esforç, sacrifici i a uns companys d'equip que sempre l'han secundat, ara, als dinou anys, sembla que ho ha aconseguit. Però han tingut la mateixa sort la resta de les seves companyes?
La carta d'una mare sobre el bullying que sofreix la seva filla en el col·legi per voler jugar al futbol farà que Raquel repassi la seva biografia i s'adoni que el seu major desig mai s'hagués complert si no arriba a ser per totes les dones que van lluitar per jugar abans que ella, per pertànyer a una lliga professional, per ser respectades com a futbolistes.


Aquesta no és només una novel·la sobre la família, l'amistat, l'amor i el creixement personal, sinó sobre una nena que creix enamorada del futbol fins a convertir-se en referent per a una nova generació.
Aquesta és la història d'un canvi.
Ningú les va ensenyar a ser grans.
Van haver d'aprendre pel seu compte.

 


  Llibres infantils recomanats per a Sant Jordi 2022 

 

a les teves sabates-meritxell garciaA les teves sabates_Meritxell GarciaEd. La Galera

Criança 

Recomanat per nens/es a partir de 3/9 anys

Un conte sobre la màgia de connectar amb els altres.

Els mitjons de la Mimí s'han foradat i la seva mare l'acompanya a comprar-se'n uns de nous. En tria uns amb un dibuix d'un centpeus...però el que ella no sap és que es tracta d'uns mitjons màgics que li permetran posar-se a la pell dels seus éssers estimats gràcies al joc infantil de jugar a posar-se sabates d'altres persones. Què descobrirà la Mimí sobre els sentiments dels altres i, fins i tot, sobre els seus, gràcies a aquests mitjons màgics?

«L'empatia és el fil invisible que ens connecta com a persones. L'empatia és veure el món des dels ulls d'una altra persona, no sent tu, sinó sent l'altre. L'empatia és un mirall.» Meritxell Garcia

Meritxell Garcia, coach experta en empatia, explora diferents moments del dia a dia d'una nena que li permeten posar-se a la pell d'altres persones i percebre els seus sentiments. Inclou una pàgina final de senzills exercicis i reflexions per treballar l'empatia en família.

uncistelldecireresUn cistell de cireres_Alba CastellvíEd. Estrella Polar

Criança 

Recomanat per nens/es a partir de 3/9 anys

Històries perquè grans i petits gaudim junts dels contes tot educant en l’autonomia i la responsabilitat.

Els grans fem el que podem però els petits, de vegades, ho volen tot, no tenen ganes d’esforçar-se, ens fan repetir les coses un cop i un altre, fan el que no haurien de fer i s’aficionen massa a les pantalles... Són el millor que tenim, però educar-los és tot un repte.


Aquests set contes tracten temes com l’autonomia, l’autoestima, l’esforç, la frustració i l’oci electrònic, i ens serveixen per educar alhora que ens divertim.

Explica-m'ho_Katharina von der Gathen _Ed. Takatuka

Criança nens/es a partir de 9/10 anys   (Hi ha un segon llibre: "Explica-m'ho tot")

Per tal que la joventut actuï de manera responsable amb el seu cos i en els temes relacionats amb la sexualitat i l'amor és important que tingui a mà la informació des d'aviat.

Però, què és el que han de saber els nens i les nenes de primària? Tant com vulguin, diuen els experts. I què volen saber? Això és el que podreu veure per les preguntes que fan, i que l'Explica-m'ho recull. Una àvia pot tenir fills? Una dona es queda embarassada cada vegada que fa sexe? Quants espermatozoides produeixen els homes? Hi ha animals gais? Es pot fer sexe sota l'aigua? Per què es pot perdre un bebè? La imaginació i les ganes de saber no tenen límits. Aquestes són algunes de les preguntes que trobareu en aquest llibre tan voluminós com informatiu i divertit.

L'experimentada pedagoga sexual Katharina von der Gathen va treure d'una bústia les preguntes anònimes de l'alumnat de tercer i quart de primària que havia assistit a les seves xerrades sobre el cos, l'amor i la sexualitat. En aquest llibre l'educadora aplega les qüestions més destacades i les respon amb tota la franquesa i la cura necessàries i, sobretot, amb molt de respecte per allò que la mainada vol saber. Anke Kuhl, amb les seves il·lustracions d'estil còmic, interpreta aquestes preguntes amb molt d'humor, intel·ligència i sensibilitat.

xiula-verdura i peixL'autèntica història de Verdura i peix_XiulaEd. B de book

Recomanat per nens/es a partir de 3/9 anys

Un conte sobre la màgia de connectar amb els altres.

Xiula presenta el seu primer álbum il·lustrat basat en la història de la seva cançó més coneguda: Verdura i peix. El grup infantil Xiula presenta un àlbum per a tota la familia amb el que nens i pares es divertiran i alhora aprendran, de forma distesa, els fonaments de l'alimentació saludable. 

construccions animalsConstrucciones animales_Emilia Dziubak_Ed.Flamboyant

Per Apendre. Ments curioses  

Recomanat per nens/es a partir de 4/10 anys

Nius oberts, tancats, de gran format, amagats, de saliva i de paper. Cases que semblen escultures i cases incorporades. Coneixerem increïbles metròpolis subterrànies, construccions sobre la terra, tant nius modestos per a una sola família com grans construccions de tot un barri, i fins i tot cases damunt de l'aigua. Els animals són uns constructors molt espavilats i intel·ligents. Construccions animals és un excel·lent llibre informatiu dirigit a infants a partir de 8 anys. Ideal per a ments inquietes que vulguin descobrir una dimensió dels animals que sol passar més desapercebuda.

Males bèsties Episòdi 1_AARON BLABEY_ Ed. Barcanova

Novel·la - Còmic (col·lecció)

Recomanat per nens/es a partir de 6 anys. Primeres lectures

El Senyor Llop, el Senyor Tauró, el Senyor Serp i el Senyor Piranya són males bèsties; tothom ho sap. Són espantosos i perillosos, i ... això: són mala gent. Però resulta que volen ser herois i, per demostrar-ho, decideixen fer bones obres... Corda't el cinturó per llegir la història més impresentable, trencadora i guai que s'hagi escrit mai!

(Col·lecció)

 

anna kadabra Anna Kadabra. El festival de bruixeria_Pedro Mañas_ Ed. Estrella Polar

Novel·la (Col·lecció)

Recomanat per nens/es a partir de 6/9 anys

Un conte sobre la màgia de connectar amb els altres.

L'Anna i la resta d'aprenents estan emocionats. Els toca ser els amfitrions del pròxim festival de bruixeria! Passaran junts un cap de setmana a la mansió encantada, coneixeran un munt de mags... i competiran emb els altres clubs per intentar guanyar el premi més important: la gran vareta d'or!

 

 

agus i els monstres Agus i els Monstres 18 La criatura_Jaume Copons. Il·lustracions: Liliana Fortuny_ Ed. Estrella Polar

Novel·la (Col·lecció)

Recomanat per nens/es a partir de 6/9 anys

Un conte sobre la màgia de connectar amb els altres.

Hola! Soc l'Agus i ja deveu saber que amb els meus amics, la Lídia i els monstres, visc tota mena d'aventures. Per cert, coneixeu la història del Dr. Frankenstein? Doncs, just quan el Sr. Flat ens l'estava explicant, el Dr. Brot la va sentir i va tenir una idea... Es va posar a crear la seva pròpia criatura amb la idea d'escampar el mal i el caos pertot arreu. El pobre ésser va rebre el nom de Criatura i, tot i que al principi ens feia una mica de por, no vam trigar a entendre que calia ajudar-la! Vols saber com ho vam fer?

 

EL VAMPIR VLADIMIR El Vampir Vladimir 1. Abans mort que vampir! _Jaume Copons. Il·lustracions: Liliana Fortuny_ Ed. Estrella Polar

Novel·la (Col·lecció de 3 llibres)

Recomanat per nens/es a partir de 7/9 anys

Dormo en un taüt, no em pot donar el sol i tinc 80 anys. Soc un nen normal.

El Vladimir només surt de casa a la nit, el seu llit és un taüt i acaba de fer els vuitanta anys. El Vladimir és un vampir. De cop i volta, el Vladimir vol fer coses noves, com fer-se vegetarià, anar de vacances a la platja o portar roba de colors, en lloc del negre habitual. El Vladimir vol ser un nen normal, però podrá aconseguir-ho?

 

loscompasilentitatexe Los Compas i l'Entitat.exe_El Trollino y Timba Vk MikecrackEd. Estrella Polar

Novel·la (Col·lecció)

Recomanat per nens/es a partir de 7/9 anys

Quan els Compas retornen de l'espai, comencen a passar coses molt estranyes a Ciutat Cub. Un enorme cràter ha aparegut al lloc on van aterrar i per tota la ciutat hi ha el rastre d'una misteriosa massa negra i viscosa. Potser tot plegat està relacionat?

El Mike, el Trolli i el Timba no ho tindran gens fàcil. S'hauran d'enfrontar al seu pitjor malson. I un sol error pot tenir conseqüències fatals?

El gran llibre del Regne de la fantasia_Geronimo Stilton_ Ed. Destino

Recomanat per nens/es a partir de 7/9 anys

Novel·la (Col·lecció)

Tornem al Regne de la Fantasia amb un llibre meravellós i únic… Un inoblidable viatge en busca de Set Tresors Llegendaris

Geronimo torna al Regne de la Fantasia, aquesta vegada en les ales del Fènix, però ara Flordiada no és lla seva aliada, sinó una reina esquerpa i hostil, que li ordena que vagi a buscar els seus set objectes màgics. Es trobarà amb molts perills, vells i nous amics amb els quals descobrirà el veritable secret de la imaginació! Més de set-centes pàgines plenes de misteri, humor i imaginació, amb imatges impactants, molts jocs, laberints i il·lusions òptiques, a més de dues pàgines especials amb el llegendari perfum de la fantasia... i una olor terrible!

 

La Llegenda de Sant Jordi diferent! _ Contes de Sant Jordi diferents i originals

No vull ser la Princesa ( Grzegorz Kasdepke )_ Ed. Cruïlla

La Maria no vol ser una princesa, ella vol ser el drac! Una història esbojarrada sobre la importància de ser un mateix.
A la Maria li encanta jugar a cavallers i princeses, però ella sempre vol ser el drac perquè és el personatge més divertit. Mobilitza a tota la família; tothom ha de participar en els seus jocs! Una història divertida i esbojarrada sobre la importància de ser un mateix. 
Qui es podria imaginar que una nena tan petita com la Maria pogués ser un drac terrible? La seva mare segur que no. Ni el seu pare. Ni l'àvia. Només l'avi en tenia alguna sospita... La Maria aconseguirà revolucionar tota la família amb els seus jocs de cavallers, dracs i princeses. Una història divertida i esbojarrada sobre la importància de ser un mateix. 

Santa Jordina ( Inés Macpherson i Pilarín Bayés )_ Ed. La Galera

Una versió de la llegenda de Sant Jordi diferent. 

Fa molts i molts anys, en una època en què els mags i les bruixes encara existien, hi vivia una noia que va decidir canviar el món. I és que la Jordina no era una noia com

les altres...

La revolta de Santa Jordina ( David Fernández i Lyona ) 

Una versió de la llegenda de Sant Jordi feminista

Reconstruir la ficció, sumar nous referents i mostrar la història a través dels ulls de les dones…

Una Jordina republicana, feminista i empoderada mobilitzarà tot un poble contra el rei tirà i el Drac Mercat.

Pensat per arribar tant als adults, als més joves com als menuts de les famílies.

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès