Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Jordi 2021 ▶ Quins llibres comprar per St Jordi

3 Març 2021 Redacció: redacció puntvalles.com


Recomanacions Sant Jordi 2021

Novel·les recomanades per Sant Jordi 2021

Llibres Periodístics recomanats per Sant Jordi 2021

Biografies recomanades per Sant Jordi 2021

Llibres Juvenils recomanats per Sant Jordi 2021

Llibres Infantils recomanats per Sant Jordi 2021

Llibres de Poesia recomanats per Sant Jordi 2021

_____________________________________________________________

Com se celebrarà el Sant Jordi d'aquest any 2021?

El Procicat avala la celebració de la diada amb un pla específic de mesures per a evitar aglomeracions.

Tots els municipis podran tenir espais perimetrats –millor si són a l'aire lliure– amb parades de llibres i roses que hauran d'estar separades, com a mínim, per dos metres de distància. També hauran de disposar de cues separades, d'entrada i sortida, per a garantir l'espai de seguretat entre persones, així com un aforament màxim del 50%. En cas d'espais a l'aire lliure, només podrà haver-hi un màxim de mil persones i 500 en espais tancats. Com és habitual, la màscara serà obligatòria i caldrà posar a l'abast de tot el món dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Per a evitar que hi hagi concentracions dins dels establiments, el pla també permet que s'instal·lin posats al carrer davant les llibreries i floristeries des del 21 d'abril. A més, les llibreries i floristeries també podran atendre clients dins dels establiments amb un aforament limitat al 50%.
Enguany no trobarem posats pertot arreu, com passa sempre per Sant Jordi, sinó que només podran posar llocs de venda de llibres i roses les llibreries, les editorials i les floristeries. Hi haurà una excepció en poblacions de menys de 5.000 habitants, on les entitats sí que podran posar les seves parades sempre que es compleixin les mesures de seguretat establertes en el Pla de Sant Jordi.

_____________________________________________________________

Ja arriba el Sant Jordi 2021!

Com ja sabeu, a Catalunya existeix una tradició fruit d’una llegenda anomenada Sant Jordi i el drac, on el cavaller Sant Jordi rescata a una princesa atrapada en una cova sota la custòdia d‘un drac terrorífic al qual Sant Jordi lleva la vida, per tal de salvar la princesa. De la sang que vessa del drac en sorgeixen enormes rosers, un del qual el cavaller Sant Jordi n’agafa la més bonica i l’ofereix a la princesa.

D’aquesta llegenda sorgeix una de les tradicions més boniques, romàntiques i antigues de la història de Catalunya. Així doncs, en terra catalana se celebra, cada dia 23 d’Abril, la diada de Sant Jordi, juntament amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor.

La tradició ha establert el dia 23 d’abril com el dia en què les parelles es demostren el seu amor a Catalunya. Es podria interpretar com un “Sant Valentí català”, però sense tenir res a veure amb el context històric d’ambdues tradicions.

Per què el dia del llibre?

El 15 de novembre de 1995, la Conferència General de la UNESCO va decretar el 23 d'abril com a Dia Internacional del Llibre i del Dret d'Autor. Aquest dia, els lectors aprofiten per intercanviar impressions de lectura a peu de carrer amb els seus escriptors predilectes. Els darrers anys, aquest ritual de la diada del llibre ha anat guanyant molta força, tant pels autors com per l'interès de la festa, que en confirma la incidència i l'èxit més enllà de les fronteres catalanes.

Així doncs, durant tot el dia 23 d’abril de cada any, a Catalunya existeixen una sèrie de celebracions que s’ajunten en una sola: la diada de Sant Jordi.

La gràcia de la celebració d’aquesta diada és que els homes regalin una rosa a la seva dona estimada i, des de l’any 1995 es va llançar la tradició que les dones regalin un llibre als homes, confeccionant així un dia perfecte amb diverses celebracions que s’amaguen darrere una llegenda de dracs, cavallers i princeses.

Des de puntvalles.com volem animar-vos a seguir les tradicions, però també a modificar-les en funció dels vostres valors... en aquest sentit, animem a regalar roses com a símbol d'amor i amistat a homes i dones i a regalar cultura i diversió en format llibre, a qui vulgueu! 

Vols saber quins són els llibres més recomanats per regalar aquest Sant Jordi 2021?

Novel·les recomanades per Sant Jordi 2021

Llibres Periodístics recomanats per Sant Jordi 2021

Biografies recomanades per Sant Jordi 2021

Llibres Juvenils recomanats per Sant Jordi 2021

Llibres Infantils recomanats per Sant Jordi 2021

Llibres de Poesia recomanats per Sant Jordi 2021

 

 Novel·les recomanades per a Sant Jordi 2021

 

Ca la Wenling _ Gemma Ruiz Palà _ Edicions Proa

Que algú de l’altra punta de la terra faci el cop de cap de venir a viure al teu país. Que et triï a tu per veí. Que faci créixer els seus fills en la teva llengua perquè estimin el que tu estimes. I que aquest algú que treballa en una perruqueria dotze hores al dia, sis dies a la setmana, amorrada als teus peus, a les teves mans i als teus cabells, tingui la generositat d’explicar-te el seu món.

Hi ha un bon pessic de la Xina de la Wenling, aquí dins. Un bon pessic de la província de Zhejiang, d’on va venir un dia de fa deu anys. Però hi ha més perfums d’arreu, en aquesta casa de manicures, esquilades i permanents. Hi ha jubilades de Gràcia, joves tossudes, una embarassada enamorada, llàgrimes de la guerra del Vietnam, productes de cosmètica francesos, injustícies forjades a Amèrica i racisme ben empeltat.

Per això n’hi diuen ca la Wenling: perquè la modèstia de fora amaga una autèntica reserva d’humanitat, un catalitzador que arrenca confidències, desenterra tragèdies i fa esclatar riallades. Un centre d’intercanvi d’afectes que fa tant servei al barri com l’ambulatori, l’escola o el mercat.

I tibant tot el llibre de dalt a baix, el regal d’una amistat. Perquè aquesta novel·la també celebra el trencar el gel, el mirar als ulls, el començar una conversa. Perquè és possible transformar el lost in translation en unes ganes boges de fer-se entendre.

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura. 

 

L'espia del Ritz _ Pilar Rahola _ Columna Edicions

Barcelona 1942.  Nazis, espies i una orquestra que toca al Ritz els somnis d'una ciutat derrotada.

La ciutat bull amb milers de persones vinculades al règim nazi, hi ha membres de les SS, espies internacionals, les banderes amb la creu gamada pel centre de la ciutat, els feixistes italians… I enmig d'aquella Barcelona amb afusellaments al Camp de la Bota, amb matances indiscriminades, amb una misèria extrema, brillava amb llum pròpia un hotel anomenat Ritz on un dia arriba un jueu perseguit a França que fuig per salvar la vida amb els seus músics travessant a peu els Pirineus.

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

 

 

 La vida mentidera dels adults _ Elena Ferrante _ Editorial La Campana

L'autora de la saga «L'amiga genial» torna per recordar-nos per què fascina a 30.000.000 de lectors en 42 països i per què és l'enigma més gran de la literatura actual.

"Dos anys abans de marxar de casa, el meu pare va dir a la meva mare que jo era molt lletja." Així comença aquesta novel·la extraordinària sobre el descobriment de la mentida, de l'amor i del sexe, narrada per la inoblidable Giovanna, una jove que s'entesta a conèixer la seva tieta Vittoria, incomprensiblement desapareguda de les converses i dels àlbums de fotografies familiars. Amb això desencadenarà, sense saber-ho, l'enfonsament de la seva família intel·lectual i burgesa, perfecta només en aparença.

Mestra absoluta de la intriga, Ferrante nodreix la trama de sorpreses i lliga prodigiosament la misteriosa història familiar i amorosa a un braçalet que passa de mà en mà. No hi ha ningú com l'autora per descriure la complexitat de les passions humanes i totes les intermitències del pensament i del cor.

 

 La cabra _ Anne Fleming _ Editorial Sembra

 

La cabra és una novel·la deliciosa d’Anne Fleming sobre uns personatges fascinants que tracten d’omplir de sentit les seves vides. Una novel·la alegre i commovedora, seleccionada en el prestigiós catàleg White Ravens, traduïda a una desena de llengües i que aviat s’estrenarà al cinema. Un llibre entre el misteri i l’aventura, entre els animals i les persones, que converteix la ciutat de Nova York, i els seus museus, en una protagonista més d’aquesta història.

 

 

 

 

 

Klara i el sol _ Kazuo Ishiguro _ Editorial Anagrama

L’esperada nova novel·la de Kazuo Ishiguro després del Premi Nobel. Una història de ciència ficció que s’interroga sobre allò que ens fa humans.

La Klara és una AA, una Amiga Artificial, especialitzada a tenir cura d’adolescents. Ara s’està en una botiga, esperant que algú la compri i se l’en­dugui a casa, a una llar. Mentrestant, contempla l’exterior des de l’aparador. Observa els vianants, com actuen, quins gestos fan, i és testimoni d’epi­sodis que no acaba d’entendre, com quan dos ta­xistes es barallen. La Klara és una AA peculiar, és més observadora i més donada a fer-se preguntes que la majoria dels seus congèneres. I, com els seus companys, necessita el Sol per alimentar-se, per carregar-se d’energia. ¿Què hi trobarà, al món exterior, quan surti de la botiga i se’n vagi a viu­re amb una família? ¿Desxifrarà bé els comporta­ments, els sobtats canvis d’humor, les emocions, els sentiments dels humans?

Aquesta és la primera novel·la de Kazuo Ishi­guro després de rebre el Premi Nobel. La Klara i el Sol és una preciosa paràbola sobre un món segre­gat i malmès, inquietantment proper al nostre. Hi emergeixen una contrastada potència fabuladora, una prosa exquisida i matisada i una capacitat única per explorar l’essència de l’ésser humà i fer-se preguntes torbadores.

 

 

L'home que va viure dues vegades_ Gerard Quintana _ Editorial Columna  *(Premi Ramon Llull 2021)

Eivissa, 1999. La Maria i els seus fills, l’Àngel i l’Alba, de cinc i set anys, arriben una tarda plàcida de setembre a la platja després de saber que el vol del pare, el Salvador, ha patit una cancel·lació i que torna amb el darrer avió de la nit. El que passarà en aquella petita cala ho canviarà tot per sempre.

Aquesta és la increïble història del Salvador Martí, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare; el noi que, avergonyit del món, trobarà ben aviat refugi a les pàgines dels llibres; el poeta que buscarà el seu reflex en les paraules de les dones i els homes que, abans que ell, van saber escriure amb bellesa i veritat el seu comiat.

Aquest viatge que viurà el Salvador, a través dels personatges que anirà trobant a cada costat del mirall, és un cant a la vida, que desdibuixa les fronteres entre la realitat i la imaginació, entre les obsessions i els somnis, entre el bé i el mal, entre Déu i el Diable. El protagonista veurà com s’esborren els límits entre la vida i la mort, com dues cares de la mateixa moneda.

Una novel·la vital que ens parla de les segones oportunitats, de l’amor incondicional i dels somnis que ens sacsegen.


«Si a alguna cosa se sentia lligat el Salvador, era a la poesia. Per a ell dir poesia era com dir bellesa, però bellesa en totes i cadascuna de les coses que sentia i que percebia, en cada detall que vivia, fins i tot en allò que li produïa rebuig. Va recordar Kerouac quan deia que estem morts perquè tot ja ha passat abans. Per tant, si tot ja ha passat abans és que tot és mort, també, pensava. La poesia era la millor eina per transformar aquella merda de món, per reviure el cadàver comú. Era evident que no calia arribar enlloc, només calia no allunyar-se gaire d'un mateix.
Va fer els darrers metres sobre l’asfalt candent fins al peatge amb la pesant càrrega a l’esquena. Sabia que viatjar lliure era viatjar lleuger d’equipatge. Però també sabia que la llibertat era un pes que sovint calia traginar».

 

Una dolça venjança _ Jonas Jonasson _  Editorial La Campana

Una historia rocambolesca que destapa la cara mes corrupta i salvatge del món de l'art, escrita per l'autor de L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra

Una divertidíssima trama d'embolics que barreja de manera sorprenent la realitat de les tribus massais, l'obra de la pintora Irma Stern, la figura d'Adolf Hitler, el paper de l'art i, sobretot, la set de venjança d'un jove que no te res a perdre.

En Victor Alderheim, un noi ambiciós i sense escrúpols, es casa amb la filla d'un multimilionari galerista. Quan l'home mor, el jove enganya la seva dona i aconsegueix apropiar-se del negoci i veure satisfetes, per fi, les seves ànsies de diners i poder. Pero l'aparició en escena d'un fill bastard posa en perill els seus plans, i no està disposat a permetre-ho.

 

Consumits pel foc _ Jaume Cabre _ Editorial Proa

L'última novel·la del gran referent internacional de les nostres lletres.
L'Ismael no ha tingut una infantesa gens fàcil, però ha aconseguit estudiar i es guanya la vida com a professor de llengua i literatura. Un dia, per atzar, es retroba amb una antiga veïna i a poc a poc comencen a intimar, fins que una altra trobada aparentment casual, ara amb el conserge de l’institut on treballa, porta l'Ismael a una situació límit, de conseqüències traumàtiques. Recuperar la memòria i aconseguir treure l'entrellat dels fets en què es troba atrapat serà una tasca difícil, que la traça de Jaume Cabré combina magistralment amb la peripècia d'un petit senglar que té tirada a distreure's i a pensar més del compte.

A Consumits pel focels ingredients indispensables de la narrativa de Cabré s'hi troben administrats amb mà mestra: una història subjugadora, uns personatges amb clarobscurs inquietants i sorpreses d'alt voltatge literari que fan de la lectura un plaer irresistible.

  

Enigma de l'habitació 622 _ Joël Dicker  _ Editorial La Campana

Torna el «petit príncep de la novel·la negra, el nen consentit de la indústria literària» (GQ), aratambé com a protagonista: el nou thriller de Joël Dicker és la seva novel·la més personal.

Més de 8.000.000 de lectors són
#AddictesaDicker

Guanyador del Premi Goncourt des Lycéens, del Gran Premi de Novel·lade l'Acadèmia Francesa, del Premi Lire, del Premi QuéLeer i del Premi San Clemente.

Una nit dedesembre, un cadàver reposa al terra de l'habitació622 del Palace de Verbier, un hotel de luxe situat als Alps suïssos. La investigació policial no es tancarà mai i el pas del temps farà que moltes personesoblidin el que va passar. Alguns anys després, a principis de l'estiu, l'escriptor Joël Dicker arriba a l'hotel per passar-hi les vacances i recuperar-se d'una ruptura sentimental. Poc s'imagina que acabarà investigant l'antic crim que amaga l'habitació del costat de la seva. I no ho farà tot sol: la Scarlett, labella hoste aspirant a novel·lista de l'habitació contigua, l'acompanyarà en aquesta recerca mentre, alseu torn, intentarà descobrir la clau per escriure un bon llibre.

¿Què va passar a l'habitació 622del Palace de Verbier? És la gran pregunta d'aquestthriller diabòlic, construït amb la precisió d'un rellotge suís. Joël Dicker ens porta per fi al seu país natal per narrar-nos una investigació policial enquè es barregen un triangle amorós, jocs de poder, traïcions i rancúnies en una Suïssa no tan tranquil·la com semblava, on la veritat és molt diferent de totel que hagueu pogut imaginar.

 

Tu a Sants i jo a Mollerussa _ Jordi Dierra i Fabrar  _ Editorial Rosa dels vents

Una novela d'amor, banderes i urnes

Jordi Sierra i Fabra rememora la setmana prèvia a l'1-O a través d'una història d'amor entre dos protagonistes amb ideals polítics enfrontats.

La Meritxell i en Pau es coneixen en una nit boja. Al matí la Meritxell s'adona horroritzada que ell és «unionista» i en Pablo descobreix, no menys espantat, que ella és «indepe».

Dos pols oposats que viuran al límit del 22 de setembre fins a l'1 d'octubre de 2017, debatint-se entre la passió i els ideals.

Jordi Sierra i Fabra rememora aquesta setmana crucial amb una divertida però contundent història portada al límit per dos personatges superats per les circumstàncies però units per la bogeria de l'amor . Serà possible la pau?

 

Les Drassanes del rei _ Miquel Fañanàs _ Editorial Columna

Una època convulsa amb un rei, Pere el Gran, que va prendre decisions valentes.

Seguint una vella idea del rei Jaume I, el seu fill Pere el Gran va decidir tirar endavant l’ambiciós projecte de dotar la Ciutat Comtal d’unes drassanes que fossin un referent arquitectònic, sense parió ni tan sols en les construccions religioses, i alhora un repte i un estímul per iniciar l’expansió del país cap a la Mediterrània. En el seu recorregut, però, s’haurà d’enfrontar amb poderoses forces que no veuen amb bons ulls aquell desafiament al poder de l’Església i a la política de regnes establerta fins aquell moment. Boicots, assassinats, lluites de poder, enfrontaments, persecució de jueus, però també moments per a l’amor i l’amistat, tot un món que descriu un temps i uns personatges en un segle xiii que iniciava el nou rumb de grandesa que portaria Catalunya a dominar Sicília i bona part dels països del seu entorn.

Miquel Fañanàs, autor d’èxit d’anteriors noveŀles històriques, ens ofereix aquí la part menys coneguda però tanmateix més apassionant d’un temps convuls en un país que s’estava fent a cops de decisions agosarades però també de confiança en un mar que obria esperances de futur.

 

Tor: tretze cases i tres morts _ Carles Porta _ Editorial Campana

Tretze veïns, amos duna muntanya. Al poble de Tor, tocant a Andorra. Poderosos que senfronten. Interessos, contraban, lorgull de la força. Estranys assassinats i sentències que fan créixer la crispació. Aquest és el llibre duna arriscada aventura periodística convertida en narració literària -recordant el nord-americà Truman Capote. Les escenes més tenses i també les més grotesques, retrats de personatges que impressionen per la seva ràbia encesa. Els lectors devoraran aquestes pàgines amb la passió i lavidesa que desperten les grans històries. A Tor, tretze cases, tres morts, el misteri que continua. Com la ira del vell Palanca: "Me van robar, me van intentar matar, i encara sóc jo lo cabrón! Només em queda una solució: morir matant!"

 Biografies recomanades per a Sant Jordi 2021

 

En la oscuridad: Diez meses secuestrado por Al Qaeda en Siria _ Antonio Pampliega _ Editorial Peniísula

Es la primera vez que un periodista secuestrado por Al Qaeda explica su experiencia. 

«Hace tres meses que vivo en absoluta soledad. No sé nada de nadie. Ni de mis amigos, ni de vosotros... Estoy completamente solo en este agujero. Solo veo a las personas que me tienen encerrado, y poco. Ellos lo controlan todo. Han cerrado la puerta y tirado la llave. Ellos me empujan cada día un poquito más cerca del abismo.»

A lo largo de este tiempo de soledad, he perdido toda esperanza. Mejor dicho: se han encargado de robármela. Me han robado eso y otras muchas cosas: la felicidad, la alegría, la ilusión, la sonrisa... Hace tanto tiempo que no sonrío. ¡Cabrones! Soy un ser pusilánime. ¿Qué han hecho conmigo? ¿Por qué me están haciendo esto a mí? Ya no aguanto más. No soporto más golpes, ni más humillaciones, ni más vejaciones, mi más sadismo, ni más amenazas de muerte, ni más insultos, ni más interrogatorios, ni más risas a mi costa. Sí, cada vez que pueden me aprietan hasta que rompo a llorar y luego les puedo escuchar riéndose de mí. Pero aún no han conseguido que llore mientras me golpean. Aún me queda un poquito de dignidad. Eso es lo único que conservo. Lo demás... me lo han quitado.» 

 

 

 

 Llibres periodístics recomanats per a Sant Jordi 2021

 

PARAULES D ARCADI _ Arcadi Oliveres _ Editorial Angle

«AQUESTA PANDÈMIA ÉS UN AVÍS DEL PLANETA PERQUÈ CANVIEM EL NOSTRE MODEL ECONÒMIC: HEM DE VIURE AMB MENYS.» Que es produeixi una pandèmia global o que en ple segle XXI haguem de cridar «llibertat presos polítics» no són fets casuals. Hem construït un món de relacions internacionals complexes, amb un sistema capitalista que perpetua les desigualtats controlat per governants i poders fàctics que actuen sense frens, en un planeta que està dient prou, mentre la Mediterrània s'omple de persones que s'ofeguen... Potser aquesta no era la fotografia que havíem imaginat del món que deixarem a les noves generacions. Fent memòria de les seves lluites i de la seva vida, l'economista altermundista i referent dels moviments socials Arcadi Oliveres repassa en aquest llibre els conceptes que han guiat el seu posicionament: democràcia, refugiats i migracions, capitalisme, canvi climàtic, antiarmamentisme, cultura de la pau... Podem, així, entendre fins on hem arribat, què hem après de tot allò viscut i explicar on són les claus per creure, encara, que aquest és un món habitable. L'Arcadi ens adverteix: estem obligats a l'esperança. Perquè l'esperança és l'únic motor per a l'acció. EDICIÓ I PRÒLEG DE MAR VALLDEORIOLA

 

  Llibres juvenils recomanats per a Sant Jordi 2021 

 

 

El gran llibre del Regne de la fantasia_Geronimo Stilton_ Editorial Destino

Recomanat per nens/es a partir de 7/8 anys

Tornem al Regne de la Fantasia amb un llibre meravellós i únic… Un inoblidable viatge en busca de Set Tresors Llegendaris

Geronimo torna al Regne de la Fantasia, aquesta vegada en les ales del Fènix, però ara Flordiada no és lla seva aliada, sinó una reina esquerpa i hostil, que li ordena que vagi a buscar els seus set objectes màgics. Es trobarà amb molts perills, vells i nous amics amb els quals descobrirà el veritable secret de la imaginació! Més de set-centes pàgines plenes de misteri, humor i imaginació, amb imatges impactants, molts jocs, laberints i il·lusions òptiques, a més de dues pàgines especials amb el llegendari perfum de la fantasia... i una olor terrible!

 

Contes de bona nit per a nenes rebels - Elenena Favilli - Francesca Cavallo_ Editorial: Estrella Polar

100 Històries de dones extraordinaries.

Hi havia una vegada una princesa... una princesa? No! Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món.

De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il·lustracions de seixanta artistes d'arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs... Cent exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores.

Perquè totes les nenes haurien de créixer sabent que poden ser tot allò que vulguin ser.

 

Males bèsties Episòdi 1_AARON BLABEY_ Editorial: Barcanova

Una molt bona recomanació per començar amb la lectura.  Recomanat per nens/es a partir de 6/7 anys

El Senyor Llop, el Senyor Tauró, el Senyor Serp i el Senyor Piranya són males bèsties; tothom ho sap. Són espantosos i perillosos, i ... això: són mala gent. Però resulta que volen ser herois i, per demostrar-ho, decideixen fer bones obres... Corda't el cinturó per llegir la història més impresentable, trencadora i guai que s'hagi escrit mai!

(Col·lecció)

 

Los secretos de YouTube_Ediciones Martínez Roca

Amb 6,5 milions de subscriptors en el seu canal principal, TheGrefg està capacitat per a opinar del tema i compartir amb tu les seves reflexions sobre la plataforma estrella d'internet.

És fàcil, avui dia, donar-se a conèixer mitjançant internet?
Com arriba un «noi normal» a convertir-se en personatge famós?
Com és la vida d'un youtuber?
Com es guanya diners aquí dins?
Quina part és treball i quina part és un hobby?

Avantatges i desavantatges de ser una estrella de YouTube, les raons de l'èxit, però també l'antídot contra la frustració si les coses no es donen bé. En aquestes pàgines trobaràs la resposta a moltes preguntes i els consells d'un expert perquè el tinguis superclaro amb YouTube.

 

Diari d'una Penjada 1. Manual de supervivència a l'institut (és una col·lecció)_Ed.Polar

Recomanat per nens/es a partir de 9 a 12 anys

Arriba el títol més famós de la penjada amb una nova maquetació, una nova coberta i il·lustracions més grans!
Hi ha res PITJOR que anar a l’institut? Doncs sí, ser la nova penjada d’una escola privada superesnob! Com que tothom té un iPhone d’última generació, li he demanat a la mare que me’n compri un. Necessito un mòbil urgentment! Però, noooo! En comptes d’un iPhone la meva mare m’ha regalat aquest ESTÚPID
DIARI! A la meva mare se li’n va la pinça!

 

 

  Llibres infantils recomanats per a Sant Jordi 2021 

 

Explica-m'ho tot - Katharina von der Gathen _Ed.takatuka

Després de la publicació d’Explica-m’ho, seria molt fàcil pensar que les preguntes sobre el cos, la pubertat, l’amor i la sexualitat que es fan tots els nens i nenes ja tenen la seva resposta. Però no és així: els alumnes de primària que participen en els tallers de la pedagoga sexual i autora d’aquest aclamat llibre encara tenen moltes preguntes. Quina diferència hi ha entre estar pillat i estar enamorat? El penis es pot trencar? Com ho fa la gent que va amb cadira de rodes? Moltes de les qüestions que plantegen deixen clar que internet és la seva principal font d’informació quan tenen algun dubte, i que la informació que hi troben sovint no és la més adient. Explica-m'ho tot és, doncs, un llibre tan necessari com ho va ser el seu antecessor. En aquest segon volum ―fet també a partir de les preguntes que els i les joves deixen de manera anònima a la bústia de la pedagoga― trobaran més respostes escrites amb claredat i honestedat. Les magnífiques il·lustracions d’Anke Kuhl són, novament, el complement perfecte a les ànsies de saber dels infants.

Tinc un volcà - Miriam Tirado & Joan Turu_Ed.Caleta

L'Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s'encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l'Alba pateix i s'espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d'orella què pot fer quan s'enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades.

 

 

 

És el meu arbre_ Olivier Tallec _ BiraBiro Editorial

És el meu arbre i són les meves pinyes.” Un esquirol se les empesca totes per intentar protegir el seu arbre. L’humor de Tallec ens fa reflexionar sobre el sentit, de vegades absurd, de les possessions. 

 

 

 

 

  

La vida fantàstica: lliçons de vida d'un nen amb somnis _ Dídac Bautista _ Estrella Polar

"Les etapes de la meva malaltia han sigut difícils i hi ha hagut un munt d’estones tristes. Però aquestes estones m’han ensenyat a valorar moltes coses de la vida: estar amb les persones que m’estimen i que fan tots els possibles per fer-me feliç, gaudir de tots els moments, tirar endavant i no rendir-se mai. Si a la vida tens esperança, gaudiràs d’una vida fantàstica".

 

 

Les princeses també es tiren pets _ ILAN BRENMAN, 
IONIT ZIBERMAN _
 
Edicions Bromera

La Laura té un dubte molt important després d'una llarga discussió a classe sobre la Ventafocs. El seu amic Marcel ha confessat que la famosa i delicada princesa es tirava molts pets. Afortunadament, son pare, a qui li agraden els llibres i les bones històries, posseeix un llibre secret de les princeses en el qual la Laura trobarà les respostes a tots els seus dubtes.

 

 

Un cistell de cireres_ Alba Castellví _ Edicions Estrella Polar

Històries perquè grans i petits gaudim junts dels contes tot educant en l’autonomia i la responsabilitat.

Els grans fem el que podem però els petits, de vegades, ho volen tot, no tenen ganes d’esforçar-se, ens fan repetir les coses un cop i un altre, fan el que no haurien de fer i s’aficionen massa a les pantalles... Són el millor que tenim, però educar-los és tot un repte.


Aquests set contes tracten temes com l’autonomia, l’autoestima, l’esforç, la frustració i l’oci electrònic, i ens serveixen per educar alhora que ens divertim.

 

No vull ser la Princesa ( Grzegorz Kasdepke )_ Ed. Cruïlla

La Maria no vol ser una princesa, ella vol ser el drac! Una història esbojarrada sobre la importància de ser un mateix.
A la Maria li encanta jugar a cavallers i princeses, però ella sempre vol ser el drac perquè és el personatge més divertit. Mobilitza a tota la família; tothom ha de participar en els seus jocs! Una història divertida i esbojarrada sobre la importància de ser un mateix. 
Qui es podria imaginar que una nena tan petita com la Maria pogués ser un drac terrible? La seva mare segur que no. Ni el seu pare. Ni l'àvia. Només l'avi en tenia alguna sospita... La Maria aconseguirà revolucionar tota la família amb els seus jocs de cavallers, dracs i princeses. Una història divertida i esbojarrada sobre la importància de ser un mateix. 

 

Sant Jordi de les Galàxies (Agus i els monstres) ( Jaume Copons Ramon (Autor), Liliana Fortuny Arnella )_ Ed. Combel

Recomanat per nens/es a partir de 7/8 anys

Déu n'hi do, com va anar l'últim Sant Jordi! La mare de l'Agus va obrir un llibre que no havia d'obrir i va alliberar-ne una mena de drac de les galàxies que amenaçava de destruir la Terra. I a sobre, el Dr. Brot i el seu ajudant Nap volien adoptar-lo com a mascota! Sort que ens va arribar de l'espai l'ajuda de la tinent Quatre i en Dan Iks. Regala aquest llibre per Sant Jordi i... que la força t'acompanyi!

 

La Llegenda de Sant Jordi diferent!

La llegenda de Sant Jordi amb olor a rosa!

La clàssica llegenda de Sant Jordi amb un enfocament una mica diferent.

En aquest cas, la princesa i el cavaller Sant Jordi derroten plegats el drac. I, a més, aquest any el llibre fa olor de rosa!

 

 

Santa Jordina ( Inés Macpherson i Pilarín Bayés )_ Ed. La Galera

Una versió de la llegenda de Sant Jordi diferent. 

Fa molts i molts anys, en una època en què els mags i les bruixes encara existien, hi vivia una noia que va decidir canviar el món. I és que la Jordina no era una noia com les altres...

 

 

La revolta de Santa Jordina ( David Fernández i Lyona )

Una versió de la llegenda de Sant Jordi feminista

Reconstruir la ficció, sumar nous referents i mostrar la història a través dels ulls de les dones…

Una Jordina republicana, feminista i empoderada mobilitzarà tot un poble contra el rei tirà i el Drac Mercat.

Pensat per arribar tant als adults, als més joves com als menuts de les famílies.

 

  Llibres de poesia recomanats per a Sant Jordi 2021 

 

Tot Abulcàssim _ Jordi Cornudella _ Vitel·la Edicions

Abulcàssim és un personatge estrany. En algun moment de la segona meitat del segle XII se’n va anar fins a la Xina empaitant la lluna, i de tornada es va instal·lar a la Còrdova d’Averrois. No era fill de la ciutat, però va fer-hi amics i sembla que s’hi va trobar esplèndidament. Allà es va donar a la dèria d’improvisar cançons per passar-s’ho bé amb la colla, als carrers i a la taverna; les cobles potser les cantava amb veu tremolosa, però sentides avui encara conserven afinada la punteria. Per pura sort, n’ha quedat constància gràcies a dos manuscrits d’èpoques diferents, que presenten coincidències tranquil·litzadores i divergències inquietants però que els arabistes no han tingut mai gaire en compte. A Tot Abulcàssim Jordi Cornudella dóna a conèixer el conte en què el mateix Abulcàssim narra el seu viatge a la Xina i els quatre centenars de versos que se n’han conservat, i també prova d’il·luminar algun dels racons foscos de la història atzarosa dels dos manuscrits.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

barberà del vallès barcelona bigues i riells caldes de montbui castellar del vallès cerdanyola del vallès girona granollers la garriga la roca del vallès lleida llinars del vallès manresa mataró rubí sabadell sant celoni terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès