Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Rutes senderistes per Caldes de Montbui

5 Març 2021 Redacció: Ajuntament Caldes de Montbui

Imatges: cedides


Pensant en fer alguna ruta per la natura i no saps a on fer-la?  Des del museu i oficina de turisme de Caldes de Montbui ens proposen diferents rutes senderistes per connectar amb aquells espais desconeguts de Caldes de Montbui. 
Amb el confinament comarcal se’ns presenta la oportunitat a tot aquell qui vulgui a anar fins al municipi del Vallès Oriental. Per conèixer més sobre Caldes de Montbui també podeu seguir a Thermalia a l’Instagram (@museuthermalia). 

1 La primera de les rutes que ens proposen és la de la Font del Cabot, coneguda també com Font de la Taula o Font del Roure. Abans de conèixer quina és la ruta, endinsem-nos en la seva història. “Durant els anys 50 els propietaris del Mas Corró van construir unes escales per accedir fàcilment a la font juntament amb una taula per poder-hi fer els berenars a la fresca dels calorosos dies d’estiu. Per això durant un temps es va conèixer com a Font de la Taula, encara que el nom original era la Font del Cabot”. Teniu ganes de fer aquesta ruta? Doncs la podreu trobar si arribeu a la font pel GR 97.2, PR C-9, Ruta de les Fonts o sender de la Torre Roja. 

2 Tot seguit, us proposem una altra ruta, coneguda com la Ruta dels Ermitans. En total farem una distància de 18 km en un desnivell de 600 metres. Per poder fer aquesta ruta de 5 hores és necessari sortir des de la plaça de Taunusstein, entre el camp de futbol i el parc de Can Rius, a l’altre costat de la riera. Amb aquesta ruta podrem veure els ambdós vessants de la vall de la riera de Caldes veient la cova dels Ermitants i apreciant les vistes per la part de Ferles. És més, durant la ruta podrem veure la Torre Nova, la cova dels Ermitants, la font del Rei, el pou de Glaç del prat de Dalt, el pla de Ferles i el camí del Foment.

3 Caldes de Montbui també és coneguda la Ruta del Remei. 4km de distància i a un desnivell de 800 metres, la ruta del Remei permet veure els entorns de Caldes. El punt de sortida el trobareu a la plaça de la Font del Lleó i, a través del carrer Bellit i fins al carrer Major podrem arribar al passeig del Remei. Els punts que podrem veure fent la ruta són el Museu Thermalia (amb exposicions permanents de Manolo Hugué i Picasso, l’Efervescència Balneària i els Déus i l’Aigua Termal), la font del Lleó, les Termes Romanes, l’ermita del Remei, la font del Dimoni i el mas Carerac.

4 Una altra ruta que ens proposa el Museu Thermalia és la Ruta del Turó Gros. Sortint des de la plaça de la Font del Lleó podrem fer una ruta de 7,500 km a un desnivell de 150 m veient els entorns més propers de Caldes. Passarem pel carrer Bellit i carrer Bigues fins trobar la carretera C-59 a Moià. La Ruta del Turó Gros té una durada de 2 hores i si volem, la podem enllaçar amb la Ruta del Remei. Els punts d’interès durant aquesta ruta són el Museu Thermalia, la font del Lleó, les Termes romanes, l’ermita del Remei, la font del Dimoni i el mas Carerac. 

5 També podem fer el Sender de la Torre Marimon. Sortint des del GR-97 al seu pas per la urbanització dels Lledoners, podrem començar a la variant GR 97.2 que ens porta a Caldes de Montbui. Durant aquests 10 km de ruta podrem veure la font de la Borda, el mas Manolo, la font de les Escales i la Torre Marimon. Gaudirem de dues hores i mitja de ruta, la qual enllaça de nou amb el GR-97 a la Torre Marimon. És important saber que sortiríem del PK 12,357 i a la carretera de Granollers a Caldes agafaríem l’avinguda dels Lledoners, en direcció nord i pujaríem en direcció al camp de golf.  

6 El Sender del Pic de Vent (PR-C 9.2) també és una de les rutes que ens proposa el Museu Thermalia. Sortint des del mirador de la serra Llisa podem anar directament al Pic de Vent. Amb una distància de 2 km i una durada de 35 minuts, el Sender del Pic de Vent ens permet arribar al punt més alt de la serra del Farrell. El més interesant és veure el Pic de Vent (815 m).  

7 El Sender de la Riera de Caldes ressegueix el curs de la riera de Caldes. Passant pel camí del Foment, el Castellvell i el gorg de les Elies, aquest sender té una distància d’uns 7 km arribant a les dues hores de trajecte. La sortida es fa des de l’església de la Mare de Déu del Remei, a l’entrada nord de Caldes de Montbui.  

8 Finalment, podríem fer el Sender de Caldes a Santa Maria del Grau, per Sant Sebastià de Montmajor. 14,600 km de ruta arribant a les 3 h i 30 min, el Sender ens ressegueix la muntanya del Farrell. S’ha de sortir des de la plaça Taunusstein, entre el camp de futbol i el parc de Can Rius, a l’altre costat de la riera. El recorregut ens porta des de Caldes fins arribar una mica més amunt de l’ermita de Santa Maria del Grau. Els punts d’interès al llarg del recorregut són la font de les Escales, la Torre Roja, la serra Llisa, Sant Sebastià de Montmajor i Santa Maria del Grau.  

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès