Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Què fer al Vallès

28 Juliol 2021 Redacció: Dani Martínez, Erika Romero

Població: Granollers


➡️ Què fer al Vallès Oriental:

 

Circuit de Barcelona

On es troba: Montmeló

El Circuit de Barcelona es troba situat a les poblacions de Montmeló i Granollers, a la província de Barcelona. Inaugurat l'any 1991, té un aforament de 131.000 espectadors, i acull diverses competicions entre les que destaquen el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 i el Gran Premi de Catalunya de Motociclisme del Campionat Mundial de Motociclisme. 

També és un dels circuits més utilitzats per als assajos dels diferents equips europeus durant el recés d'hivern. A més, s’ofereix la possibilitat de llogar la pista per dur a terme entrenaments privats o col·lectius, rodatges, experiències de conducció, presentacions ...

 

 

Parc natural del Montseny

On es troba: Montseny

El Parc Natural de Montseny és un espai natural protegit situat en la província de Barcelona, ​​Catalunya. Forma part dels 12 espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona i protegeix una zona de la Serralada prelitoral catalana, de la qual el massís de Montseny és el més alt. 

Comprèn territoris de les comarques d'Osona, Vallès Oriental i la Selva. Destaquen els pronunciats relleus que presenta i la rica varietat ecològica. Per aquesta raó, el 1978 la UNESCO el va declarar reserva de la biosfera.

Si busqueu un pla diferent per anar amb nens i que descobreixin la natura, el Parc Natural de Montseny és l'opció perfecte. 

En aquest lloc hi ha multitud de rutes de senderisme ideals per a nens que recorren un paisatge singular en un entorn natural que no els deixarà indiferents.

 

 

La Porxada de Granollers

On es troba: Granollers

La Porxada de Granollers és una obra del municipi de Granollers declarada bé cultural d'interès nacional. És un element emblemàtic de la ciutat. Està situada al centre de la ciutat, al nucli històric, rodejada de bars on pots gaudir d’unes bones tapes.

És recomanable donar una volta per la Porxada i pels seus carrers on trobaràs l'Ajuntament, l'Església de Sant Esteve i botigues de tota mena.

 

Museu Abelló

On es troba: Mollet del Vallès

El Museu Abelló està situat en un edifici modernista, construït el 1908 i reformat als anys noranta. El Museu s'estructura en tres plantes i un soterrani. 

La primera i segona planta acullen la col·lecció permanent i la planta baixa disposa d'una sala d'exposicions temporals i de l'espai conegut com L'Aparador, en el qual s’hi exhibeixen mostres temporals en un aparador visible des del carrer. 

L'Aparador és un espai de difusió i producció de les arts visuals, que busca una nova relació entre artista, obra i espectador. 

Aquest espai està obert les 24 hores del dia. El soterrani es destina a cursos, conferències i petites exposicions, i disposa d'una sala condicionada on es projecta un audiovisual didàctic sobre la figura del pintor Joan Abelló.

 

 

Turó de l’home

On es troba: Montseny

El Turó de l'Home és la muntanya més alta del massís de Montseny, amb una alçada de 1712 m, el que el situa per sobre dels altres dos cims més representatius del massís, les Agudes i El Matagalls. 

El bec i les muntanyes properes fan de divisòria d'aigües entre la riera de Santa Fe i el naixement del riu Tordera.

L'observatori és un dels més antics de Catalunya amb dades que indiquen que es va començar a construir en 1881. 

Per arribar al cim del Montseny podem seguir la ruta que surt de l'aparcament de la Font de Passavets, al costat de la Carretera de Sant Celoni a Viladrau (BV-5114), al Km 22,2, que separa Sant Marçal i Santa Fe.

Aquest sender de petit recorregut, amb diverses opcions per fer-hi el recorregut, segueix un dels itineraris excursionistes més tradicionals de la vall de Santa Fe.

 

 

➡️ Què fer al Vallès Occidental:

 

Les foradades

On es troba: Terrassa

Aquí es troba un cingle que té diverses coves en el seu interior formades per l'aigua que va anar erosionant la terra d'argila i calcària. 

És molt bonic veure el contrast dels colors de la terra. Tons grisos, uns altres més vermellosos, uns altres més ocre fusionant-se en un. Es pot entrar a les coves, algunes d'altura d'uns 25 metres.

Per poder veure aquestes roques erosionades, hauràs de fer una ruta a peu o en bici, ja que no hi ha altra manera d’arribar-hi, així també veient altres paisatges interessants.

 

 

Celler Modernista Sant Cugat

On es troba: Sant Cugat del Vallès

El Celler Modernista acull una exposició permanent estructurada a partir de tres eixos temàtics:

1. Un àmbit introductori explica el context històric en el qual, al Sant Cugat de 1921, es va fundar la cooperativa Sindicat Vitivinícola i Caixa Rural de Sant Mesurar i es va construir el celler cooperatiu. Són temes centrals la crisi al voltant de la vinya il'elaboració del vi a la fi del segle XIX, el cooperativisme, l'enologia científica i la innovació industrial i arquitectònica com a vies per a sortir de la crisi. L'evolució de la cooperativa de Sant Cugat completa aquest àmbit.

2. L'àmbit "L'elaboració del vi" mostra el procés de vinificació que se seguia en el celler, des del moment de la verema en les vinyes fins a l'obtenció del vi preparat per a ser comercialitzat. El recorregut inclou la maquinària ila infraestructura conservada: premses, vagonetes, bàscules, almàsseres i tremuges, etc., així com el sistema de transmissió d'energiaa través d'enfangats i corrioles.

3. L'àmbit "Un edifici calculat" ofereix l'evolució i l'adaptaciódel magnífic projecte de Cèsar Martinell per alceller cooperatiu de Sant Cugat a la realitat de cadamoment, centrant la seva atenció en els aspectes més rellevantsde l'arquitectura industrial. 

 


 

 

Monestir de Sant Llorenç de Munt

On es troba: La Mola ( Matadepera )

Sant Llorenç de Munt és un monestir romànic situat en el cim de la Mola, dins del parc natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac, entre les comarques catalanes del Bages i el Vallès Occidental, en el terme municipal de Matadepera (Barcelona). L'edifici actual, reconstruït entre finals del segle XIX i mitjans del XX, respecta l'estructura original aixecada a mitjan segle XI. Això ho converteix en un bon exemple de la construzcció religiosa catalana del romànic, sent un dels pocs monestirs purs d'aquest moment existents en l'actualitat.
 

 

Casa de les aigües

On es troba: Montcada i Reixac

L'any 1989 la Casa de les Aigües, propietat de l'Ajuntament de Barcelona, va deixar de funcionar per problemes de concentració de contaminants a les aigües de l'aqüífer de Besòs. Durant uns anys, la Casa de les Aigües pateix un gran deteriorament, resta abandonada sense vigilància, patint un incendi, robatori de multitud de peces, etc. 

Per tal d'evitar la pèrdua total d'aquest bé patrimonial, l'Ajuntament de Montcada i Reixac es fa càrrec de la Casa de les Aigües, posa vigilància permanent i comença a restaurar les diferents dependències en 3 fases.

A finals de 2005, ja s'han enllestit les dues primeres fases, mitjançant cofinançament del fons FEDER, restaurant-se la Casa del Maquinista, la Sala del Pous, la sala de la Màquina de Vapor i les Calderes.

Resta per executar la tercera fase, amb la restauració de la Sala d'Aforament, la Torre-dipòsit, els jardins exteriors i un sistema d'aprofitament de les aigües del freàtic per al rec de parcs i jardins, de forma que els Pous de Montcada tornaran a funcionar.

 

 

Casa alegre de Sagrera

On es troba: Terrassa

La Casa Alegre de Sagrera és un edifici-museu del carrer de la Font Vella, núm. 29, de Terrassa, província de Barcelona.

Al començament va ser la casa pairal de Joaquim de Sagrera, fabricant tèxtil de finals del segle XVIII i principis del XIX, que va tenir un paper destacat en la Guerra de la Independència Espanyola. Malgrat que data del principi d'aquest últim segle, la seva fesomia actual és el resultat de la reforma modernista duta a terme per Melcior Vinyals, arquitecte municipal, a l'inici del segle XX, en temps dels successors del propietari originari, Francesc Alegre i Roig i Mercè de Sagrera, ja que havia quedat molt malmesa arran de la invasió de les tropes napoleòniques.

La família Alegre de Sagrera es van emparentar amb altres nissagues industrials, com els Fontanals que, a partir del 1930, van ocupar el pis superior de l'immoble. Fins als anys seixanta del segle XX es van mantenir com una de les famílies més importants de la ciutat. En aquell moment es van veure afectats per la crisi del tèxtil que va provocar el tancament de la seva empresa, la "Tarrasa Industrial" (carretera de Montcada). El 1973 va ser adquirida per l'Ajuntament de Terrassa amb l'ajuda de la Caixa d'Estalvis de Terrassa.

Des d'aquell moment, tant la casa com els seus jardins, resten oberts al públic, tant la casa com els jardins, als quals s'accedeix pel carrer del Cardaire. 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers matadepera mollet del vallès montcada i reixac montmeló montseny sant cugat del vallès terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès