Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

NUTRIMED: El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i saludable

12 Gener 2021 Redacció: P.P

Imatges: Nutrimed Sabadell


NUTRIMED
El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i saludable

La passió pel benestar de les persones va portar a la Dra. Victòria Escabia a llicenciar-se en medicina. A més, és Màster en Nutrició i Alimentació per la Universitat de Barcelona (UB). Tota la seva trajectòria professional l'ha dedicat a la salut com a metge de família i com a nutricionista. Fa pràcticament un any va obrir les portes de Nutrimed al carrer del Sol de Sabadell per acostar a les persones la possibilitat de gaudir del seu pes ideal d'una manera còmoda i saludable.

Per aconseguir els objectius dels pacients, la Dra. Escabia prepara diversos tipus de programes adaptats a les necessitats i objectius de cada cas. De fet, afirma que treballen sota la premissa que "el més important és la persona i ajudar-la a resoldre el motiu de la consulta amb la màxima professionalitat i escoltant, també, quins són els plantejaments dels usuaris".

Quin dels vostres programes per a la pèrdua de pes és el més innovador i revolucionari?

A Nutrimed disposem del baló Elipse. Es tracta d'un programa que fa servir un baló gàstric de consistència tova que es col·loca a l'estómac ingerint-lo en forma de pastilla o càpsula de mida gran. El baló, per tant, es col·loca sense haver de fer cirurgia, sense necessitat d'endoscòpia i sense anestèsia. A més, fem un seguiment constant i personalitzat que permet que, afegint una alimentació saludable, els pacients assoleixin la pèrdua de pes desitjada.

 

Com es col·loca i s'extreu el baló gàstric?

La càpsula que s'empassa el pacient porta un tub molt fi. Així, una vegada que la càpsula arriba a l'estómac, comprovem que està ben posicionada i l'omplim amb una solució fisiològica en uns 10 minuts. Tornem a comprovar que està ben posicionat a l, estómac i finalment, retirem el tub suaument , sense ocasionar molèsties al pacient.
El baló gàstric estarà a l'estómac de l'usuari unes 16 setmanes. Quan hagi passat aquest període de temps, una vàlvula buidarà el baló i, posteriorment, passarà pel tracte gastrointestinal i s'eliminarà de forma natural. És a dir, que no és necessari fer servir cap procediment d'extracció.

perdre pes sabadell_balo gastric nutrimed

És dolorós o molest el baló Elipse?

Els primers 10 dies el cos s'adapta al baló gàstric. Durant aquest període de temps, fem un seguiment pràcticament diari dels pacients per garantir que l'adaptació sigui la més còmoda possible i donem consells personalitzats en funció de l'evolució.
Aquests primers dies els pacients segueixen una dieta líquida. L'adaptació de la dieta cap als aliments sòlids canvia en funció de cada persona.

 

Quina és la durada total del programa i quins són els canvis que pateixen les persones?

Quan han passat els primers 10 dies, el cos fa un canvi molt important. Podem fer una vida totalment normal i només és necessari que fem canvis en els nostres hàbits alimentaris.
El programa Elipse té una durada total de 6 mesos. Els quatre primers, els pacients porten el baló gàstric i es preparen per al que serà un canvi definitiu en les rutines alimentàries. Els últims dos mesos els dediquem a aconseguir les fites dels pacients adaptant la dieta a cada cas particular.
Les persones que segueixen aquest programa passen per un canvi emocional molt important: es veuen i es troben millor i, així, milloren la seva autoestima. Pel que fa a la seva salut, cal tenir en compte que deixen de ser persones amb risc de patir, entre d'altres, malalties cròniques o cardiovasculars derivades de l'obesitat . El baló Elipse millora la salut dels pacients.

 

Com decidiu quin és el millor programa per a la pèrdua de pes en cada cas?

El primer que fem a Nutrimed és conèixer el pacient, les seves necessitats, les seves experiències i les seves exigències. A partir d'aquí, plantegem els objectius de cada persona i estudiem el seu cas concret. En funció dels resultats, fem una proposta de tractament i la iniciem.
Les cites de seguiment, que poden ser presencials o online, són fonamentals independentment del programa que estiguin seguint. Segons l'evolució de les persones i les necessitats de cada cas, fem readaptacions de la dieta. Fins i tot, podem canviar el programa en funció de la motivació o de la capacitat per canviar les rutines d'alimentació.

El projecte de Nutrimed té en compte les necessitats de les persones. Teniu previst oferir nous serveis?

Tenim molt en compte les preocupacions dels nostres pacients. És per això que, a banda dels serveis per a la pèrdua de pes, també volem incorporar el servei de nutrició per a embarassades i el servei de nutrició esportiva.

Amb el context actual de pandèmia, es pot realitzar el tractament ?

Sí, podem fer el tractament igualment, i si cal, realitzem el seguiment i les visites online. 

P.P.

 

>> Informa't a Nutrimed Sabadell

www.nutrimedsabadell.com

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès