Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

No ets tu, és el teu cervell

21 Maig 2020 Redacció: Toñi Sáez

Imatges: cedides


Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat.

Toñi Sáez, llicenciada en psicologia, neuropsicòloga i Coach. Porto molts anys estudiant el funcionament del cervell, la ment i el desenvolupament del potencial humà. Em considero una entrenadora de la ment (Brain Trainer), és a dir, ajudo i ensenyo a entrenar a les persones a nivell mental i emocional perquè puguin aprendre a reprogramar els seus hàbits i automatismes, obrint així noves possibilitats i opcions en les seves vides.  

Tothom entén que vol dir psicòleg o psiquiatre, però quan dic que sóc NeuroCoach, la gent es queda com estranyada, és una paraula poc coneguda, i per tan poc compresa. Vull que aquesta paraula arribi a les persones, que coneguin el valor que li dono, els resultats que faig que tingui, la qual cosa aquesta paraula pot ajudar a les persones a transformar la seva vida.

Crec que és important entendre com una persona pensa, li dóna sentit i crea el seu món únic d’experiència, la seva realitat. I com? El nostre cervell crea com veiem el món, està darrere de tot el que fem: les nostres creences, valors, decisions, somnis i metes. És necessari saber com funciona el cervell per entendre realment a la persona que tens davant i que et demana ajuda i que pugui canviar. L’autoconeixement ha d’incloure “conèixer el seu cervell”.

Així doncs, que és NeuroCoaching? Doncs és un nou camp d’intervenció en els processos de canvi i desenvolupament personal, que pren el millor de la Neurociència i del Coaching. Aporta una perspectiva totalment nova que ens ajuda a entendre com som i com actuem i sobretot com podem augmentar la capacitat cerebral que tenim per crear una nova realitat. I a qui pot ajudar el NeuroCoaching? A tothom que vulgui canviar alguna cosa de la seva vida, tant si li provoca malestar com que vulgui potenciar més algun aspecte per portar-li a un nivell d'excel·lència.

A través del Neurocoaching la persona pot tenir consciència dels seus hàbits i la seva forma d’actuar per poder modificar-los. És important saber que a través de la paraula, dels pensaments i les accions es produeixen afectes i conseqüències. Ser conscients d’això és el primer pas per poder-los canviar. Amb el Neurocoaching es procura que cada un de nosaltres entenguem que conseqüències té el nostre pensament i llenguatge (tant el que ens diem a nosaltres mateixos com el que diem als altres) en la nostra salut i la nostra conducta. Ajudar i ensenyar a crear nous comportaments i mapes mentals amb la finalitat de canviar antics hàbits i comportaments que ens limiten, bloquegen, a favor de nous, que ens fan créixer, avançar.

Gairebé, la majoria de les persones no saben res de com funciona la seva ment, de l’enorme poder que té el nostre cervell en el que fem, en el que som, en com són els resultats en totes les àrees de la nostra vida. No sabem contestar al perquè ens costa tant canviar, el perquè sempre estic malalt, el perquè sempre em passa el mateix, el perquè sempre estic desanimat, el perquè em dic que no puc, que no em mereixo...i un llarg etcètera, i que només es pot entendre si sabem com funciona.

Absolutament tots, passem per moments de por, dolor, rancor, enveja, culpa, vergonya, excuses, ansietat, dubtes, estrès, tristesa…Però poques vegades ens plantegem l’origen de totes aquestes emocions, estats. De fet, en la majoria de casos, neguem la responsabilitat de les mateixes i ens fem les víctimes, donant la culpa als altres, o a les circumstàncies. Però…si et dic que la majoria de les emocions són només producte dels nostres pensaments…T’atreviries a canviar de pensaments?

El nostre destí comença en els pensaments. Perquè aquests ens condueixen a opcions que escollim, que dóna com a resultat els nostres comportaments. Els nostres comportaments donen lloc a experiències, que creant emocions. Si canvies els teus pensaments, automàticament canvia el que esculls. També canvia el teu comportament, les teves experiències, i d’aquesta manera canvia el teu estat emocional. I tot això dóna lloc a importants canvis biològics i fisiològics en el cos i cervell. En certa manera serem uns altres.

 

“Si canvies els teus pensaments, automàticament canvia el que esculls, el teu comportament i el teu estat emocional”
 

Com he comentat el meu objectiu és ajudar i ensenyar a les persones a produir canvis per si mateixes a nivell cerebral, origen de la realitat que viuen, dels resultats que obtenen en la vida.

La nostra personalitat i realitat s’ha construït segons com pensem, actuem i sentim. Amb molta disciplina i entrant cada diari al nostre cervell, podem crear la realitat que volem.

Donat que els pensaments que tens son quasi sempre iguals (preocupacions financeres, planificacions d’objectius professionals, compromisos familiars, etc.) i donada la nostra predilecció per no provar coses noves (la incertesa no ens agrada), el resultat és que el teu cos i cervell s’acostumen a un equilibri químic intern, que es correspon amb aquesta miscel·lània de pensaments i sentiments, repetitius i predicibles.

Així doncs, qualsevol pertorbació d’aquest equilibri químic, et farà sentir incòmode, per això ens costa cada vegada més canviar amb el pas del temps. És més, el teu cos es torna addicte a aquest equilibri químic, i farà tot el possible per mantenir-lo estable. Aquesta és la raó per la qual, davant qualsevol iniciativa que tinguis de canviar hàbits, la teva ment i cos buscaran algun pretexte per mantenir en l’estat de sempre.

Així és com, quan et proposes alguna cosa, una veueta sabotejadora, et diu que no pots, que ho facis més endavant, que si ho fas tal cosa...

“L’única forma de canviar la teva realitat és entendre com la crees”

El primer pas per començar a canviar de mentalitat i créixer a nivell personal és començar a observar-te, l’autoconeixement. D’aquesta manera descobriràs qui ets i quins vincles existeixen entre els teus comportaments, la teva salut, els teus estats d’ànims i els teus resultats. Una vegada tens clar quins són els teus comportaments (pensaments i sentiments) que et frenen, bloquegen, limiten, has d’aclarir i declarar quins són els nous comportaments que vols tenir a partir d’ara, aquells que t’acosten al teu estat desitjat.

Créixer a nivell personal, implica canviar la teva forma de pensar, fer i ser.

Canviar implica un esforç conscient, perquè el teu cos i la teva ment han memoritzat durant molts anys comportament i reaccions que segurament no estan en consonància amb les teves metes.

Hem d’aprendre a aprofitar el potencial de la nostra ment i actuar d’una manera més eficaç, per arribar a portar vides altament significatives, productives i satisfactòries.

Aquesta nova era demanda una mentalitat nova, noves eines i nous hàbits per poder enfrontar aquest món en constant canvi. Gràcies al Neurocoaching podem aplicar nous models de pensament, noves pautes efectives de comportament, maneig emocional i disposició a l’acció.

El procés de NeuroCoaching que faig en la meva consulta, consisteix en sessions individuals, tan presencials com online, amb l’objectiu de què la persona conegui el potencial del seu cervell per iniciar un canvi i la capacitat que té per modificar-lo. A què puguem controlar la nostra ment. Ensenyo a coneixe'ns millor - pas fonamental per aconseguir un major benestar- i a trobar les eines perquè puguem canviar pensaments, emocions i accions que obstaculitzen el camí cap a una vida que vols per així, aconseguir els teus objectius, tant personals com professionals. T’explico com funciona la teva ment, els teus pensaments i emocions, amb la intenció que un mateix es conegui. Perquè aquest coneixement et permet fer canvis a nivell cerebral, i això implica canviar.

Utilitzo eines de diferents disciplines: coaching, Pnl, intel·ligència emocional i sobretot el que aporta la Neurociència sobre el funcionament del cervell.

Per acabar, crec que encara ens costa molt invertir en el nostre creixement i benestar psicològic. Esperem a estar molt malament per demanar ajuda, acceptem el que som, ens conformem amb una vida mediocre i ens limitem a sobreviure molt per sota les nostres possibilitats, amb molta preocupació pel futur i culpes pel passat viscut. I també ens costa molt invertir a mantenir i potenciar molt més el nostre cervell, en entrenar-lo, en mantenir-lo sa i en forma, actiu. Com he dit, no cal esperar a tenir un problema, podem ajudar-lo a treure-li més profit, que sigui més eficient.

La paraula Neurocoach, ja té un significat i un motiu per ser utilitzada per tothom, només és una manera d’ensenyar-te com fer funcionar el teu cervell per viure millor, per viure la vida que vols, és ensenyar-te a què tu controlis la teva ment, que vagi a favor teu.

Només és qüestió d’un pensament per pendre la decisió que farà que la teva realitat sigui un altre.

 

Què pots aconseguir en les meves sessions?

  • Canviar els teus hàbits, percepcions i programació inconscient.
  • Canviar els teus pensaments i sentiments per anar més enllà de les teves limitacions, bloquejos.
  • Ordenar els pensaments, emocions i accions per ser més eficient.
  • Preparar el teu cervell perquè puguis crear una nova realitat, un present nou.
  • Entendre com funciona el teu cervell.
  • Aconseguir seguretat personal, energia, concentració i enfocament.
  • Coneixe’t interiorment per poder canviar el teu exterior.

 

Blog: http://neurocoaching-reprogramatumente.blogspot.com/p/mi-blog.html
Web: www.entrena-tu-mente.com

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

l'ametlla del vallès

Els nostres reportatges

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès.  Portes Obertes Escoles del Vallès ...

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa Més info

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa

Un dels altres equips catalans, aquest cas del Vallès Occidental, que està ...

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Més info

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès

Volia aconseguir fer els més de 8.000 metres del K2 a ...

Les entitats esportives de La Garriga reclamen respostes urgents Més info

Les entitats esportives de La Garriga reclamen respostes urgents

De la mateixa manera que a la resta de municipis catalans, la ...

L’equip de José Solivelles amb ganes de recuperar la bona dinàmica Més info

L’equip de José Solivelles amb ganes de recuperar la bona dinàmica

Tot i la delicada situació que ens està tocant viure a causa ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès