Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L’Escena grAn aixeca el vol amb una programació plena de propostes de grans noms de l’escena

4 Agost 2021 Redacció: redacció puntvalles.com

Imatges: cedides

Població: Granollers


La cultura és segura i ha quedat més que clar en els darrers mesos de pandèmia de la Covid-19. Amb la intenció d’anar recuperant sensacions i gaudir de la cultura, el programa d’Escena grAn de Granollers s’ha presentat amb un gran nombre d’espectacles. Amb el lema “Aixequem el vol!”, els/les programadors/es dels equipaments culturals de Granollers i Canovelles van presentar el passat mes de juliol al públic abonat la propera programació de tardor, que comptarà amb més de 60 noves propostes.

Els equipaments d’Escena grAn aixequen el vol, mai millor dit!, amb una programació de tardor que convida al públic a desconnectar, passar una bona estona, gaudir de grans noms i grans artistes, evadir-se i sentir de nou la sensació de llibertat i poder fer lliurement.
I és que, tot i que Escena grAn ha seguit programant durant aquests mesos de pandèmia, aquest setembre s’estrenarà -sempre que les condicions del moment ho permetin- una programació amb més 60 espectacles de música, teatre, dansa, circ, òpera i propostes familiars que ens acompanyaran de setembre de 2021 a gener de 2022.
Aquest matí, de fet, ha començat ja la venda exclusiva d’abonaments i demà s’inicia també la venda d’entrades individuals online i a taquilles en el següent horari: dijous de 10.30 a 13 h i de 17 a 19.30 h i divendres de 17 a 19.30 h.

Propostes de tota mena

Una tardor estimulant plena de propostes de tota mena, pensades per a tots els gustos i per a totes les edats! Així ho van explicar ahir al Teatre Auditori de Granollers els quatre programadors: Laura Llamazares, programadora del Teatre Auditori i Llevant Teatre; Miquel Fusté, programador de Can Palots; Carme Ramon, de la Sala Nau B1 i Montserrat Homs, de la Roda d’Espectacles Infantils. Van presentar i dinamitzar l’acte Tracy Sirés, directora del Teatre Auditori de Granollers, i Clara Martínez, Cap de Comunicació del Teatre Auditori.

De gran format a projectes més petits

Amb l’objectiu que tothom trobi l’espectacle ideal i no es perdi cap perla de la temporada, Escena grAn ha repartit aquesta vegada els espectacles en 4 itineraris:
L’itinerari dels grans noms amb apostes segures de teatre de text i gran format com ara 53 diumenges dirigida per Cesc Gay i amb Pere Arquillué com a protagonista, Filumena Marturano amb Clara Segura i L’oncle Vània de Txékhov, amb un repartiment de luxe encapçalat per Julio Manrique. També tindrem propostes com Canto jo i la muntanya balla i el nou espectacle de Pep Plaza. I pels amants de la dansa, ens acompanyaran IT Dansa, el clàssic El Trencanous que escenificarà la companyia de ballet Barcelona i el gran espectacle Hidden. També tindrem grans noms com Clara Peya, que presentarà el seu nou disc Perifèria, Maria José Llergo que portarà el disc Sanación i grans concerts a la Nau B1 amb es grups Hamlet i Toundra, entre d’altres.
L’itinerari del bon rotllo proposa un munt de concerts i monòlegs per compartir amb familiars i amics i comèdies de tot tipus. Judit Neddermann presentarà Aire; Roba Estesa tornaran a la Nau B1, tindrem també a les Balkan Paradise Orchestra, Hotel Cochambre i l’esperat Microteatre a Roca Umbert.
L’itinerari pels amants de la clàssica comptarà amb les noves propostes de les formacions residents del Teatre Auditori i la primera òpera de la temporada: El barber de Sevilla. Tot i que Xavier Chavarria explicarà al setembre totes les propostes de clàssica cal destacar que es recupera La Pastoral de Beethoven, que tindrem a El Messies de Guinovart, una nova sarsuela dels Milnotes: La corte del faraón i el Cor Jove Amics de la Unió s’incorpora com a formació resident del Teatre Auditori de Granollers.
L’itinerari per explorar és un dels més especials, amb espectacles de noves tendències, temàtica social, feminisme, improvisació i reflexió. Un itinerari per remoure consciències i apropar-nos a realitats diverses i sovint oblidades. 
Els dies mentits aborda, per exemple, un tema tabú: el plaer sexual femení; La segona Eva, que ens parla de dones silenciades; Paraules que trenquen ossos, un espectacle íntim que tindrà lloc al bosc i que ens acosta a històries ancestrals a través de la tecnologia i la natura, La mala dicció, una al•legoria sobre el poder de la paraula; l’espectacle de la nova companyia convidada de la temporada al TAG, els Indi Gest i el concert de Paul Fuster, entre d’altres.

Espectacles familiars amb marca Patinautes

I als més petits de la casa els esperen una vintena de propostes educatives, imaginatives, musicals i màgiques com el circ dels Spiralis, l’espectacle visual i emotiu Camí a l’escola, les dues propostes del Festival El Petit: Bajau i Nius, el concert dels Xiula Descontrol Mparental, així com les propostes de la Roda d’Espectacles Infantils que continuaran al Cinema Edison i en horari de migdia i els concerts familiars de l’Orquestra de Cambra que seguiran apropant la música clàssica als més menuts.

Descomptes per als joves

La directora del Teatre Auditori també va recordar que els joves de menys de 30 anys tenen el descompte del 50% gràcies al #SecretJove. També es va parlar de la reobertura del restaurant social El Gato Verde, que té la finalitat d’afavorir la integració social i laboral de persones amb discapacitat i l’equip de la Fundació Apadis va aprofitar l’avinentesa per presentar-se de nou al públic, explicar que han recuperat el cuiner que treballava amb ells ara fa 7 anys, així com la incorporació a la carta d’un nou entrepà molt “musical”: el clarinet de 50 centímetres!
Van concloure l’acte els alcaldes de Granollers, Josep Mayoral, i Canovelles, Emilio Cordero, agraint enormement la confiança del públic, que ha fet costat al sector cultural durant tots aquests mesos, així com també la feina i l’esforç de totes les persones que han fet possible una programació constant i de qualitat com la que tenim a les mans. “Fa quatre anys que estem a Escena grAn. Quatre anys plens d’èxits”, va dir l’alcalde de Canovelles. 
“Ha estat un any duríssim i necessitem tornar a compartir històries, sentir-nos vius i recuperar una vida que havíem perdut tancats a casa”, va afegir l’alcalde de Granollers, recordant, a més, que el proper 15 de febrer el Teatre Auditori celebrarà 20 anys des que es va inaugurar aquest equipament tan significatiu.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès