Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Mitja Marató a Montornès 2023

13 Març 2023 Redacció: Yaiza Miranda

Població: Montornès del Vallès


La 28a Mitja Marató Montornès - Montmeló - Vilanova - La Roca

El Club Atletisme Montornès ha confirmat que la Mitja Marató Montornès, Montmeló, Vilanova i la Roca celebrarà una nova edició de la Mitja i la Cursa dels 6 km el diumenge 26 de març de 2023. Amb un límit d'inscrits de 1500 atletes entre les dues curses. Enguany també es recupera la Mini Marató, quatre anys després de la seva darrera edició. Que tindrà lloc el dia d’abans.

La Mitja mantindrà el recorregut pel nucli urbà de les quatre poblacions, amb sortida i arribada a l'aparcament del CEM Les Vernedes. La Mitja i la Cursa dels 6 km començaran a les 10 h.  Per cada inscrit/a, Henkel donarà 1 euro a la Creu Roja de Granollers, i per cada fotografia a la carpa de la iniciativa Movimiento Piu n'afegirà un altre per a programes socials a la comarca. 

Els dorsals, disponibles al web mitjamontornes.com  tenen un preu de 18 € per a esportistes federats/des i de 20 € per a aquells/es que no ho estan. Les persones inscrites rebran un lot de productes Henkel i una samarreta tècnica.

La Mitja de Montornès 2023

La Mitja Marató torna amb la 28a edició, la qual es realitzarà el diumenge 26 de maç de 2023 a les 10:00 h.

El recorregut es caracteritza per la qualitat guanyada d'ençà que la cursa es va ampliar als municipis de la part baixa del riu Mogent, l'any 2004. Són 21 quilòmetres amb pocs desnivells que recorren la Vall del Mogent, passant per Montmeló, Montornès del Vallès i Vilanova del Vallès per arribar a la Roca del Vallès, des d'on es torna a la sortida a Montornès.

La segona part de la cursa, la tornada des de la Roca (km.13 aprox.) fins a l'arribada és una baixada gairebé contínua, cosa que permet unes excel·lents marques als participants. Es travessen quatre centres urbans i part del recorregut és enmig de camps i natura; ens trobem davant un recorregut molt atractiu, variat i pensat per gaudir-ne. Aquestes curses, a més de promocionar l'esport i els hàbits de vida saludable entre la població, ajuden a mantenir l'escola d'atletisme del Club Atletisme Montornès, que compta amb més de 200 atletes de totes les edats i participacions en tots els nivells competitius.

L'organització de la Mitja, és composta per gent no professional i voluntària que prové de diverses entitats i associacions molt vinculades a l'esport i al territori i que fan aquestes proves com a seves, aportant una qualitat humana i un gran compromís molt valorat pels atletes que hi participen. Tots els participants de la Mitja compten amb un extens catàleg de serveis gratuïts a la seva disposició: guarda-roba, llar d'infants, menjar de pasta, vestidors, dutxes, serveis sanitaris, massatges, jocs infantils…

                            La Mitja de Montornès 2023

Cursa de 6 KM

Des de l'organització, asseguren que tothom pot trobar la seva prova, el seu repte i la seva motivació dins les curses i activitats organitzades sota els paraigües de la Mitja, per què, des del 2019, la Mitja compta amb noves categories pels atletes més veterans, com a reconeixement a la seva vàlua, esforç i fidelitat amb l'atletisme.

I per tots aquells curiosos que vulguin participar, però no es vulguin endinsar en una cursa de 21.097 metres, la Mitja també compta amb la Cursa dels 6 km, una modalitat amb recorregut per Montornès i Montmeló, ideal per iniciar-se a les Curses en Ruta. La cursa es realitzarà el diumenge 26 de maç de 2023 a les 10:00 h.

Entrenaments

El Departament de Polítiques d'Igualtat i el Club Atletisme Montornès organitzen un any més els entrenaments de la Cursa de 6 km amb la intenció de fomentar la pràctica de l'esport i el compromís de dones i homes per la igualtat de gènere.

Un grup d'individus entrena els dimarts i dijous a les 17:30 h 18:30 h a les instal·lacions esportives locals. Entrenadors amb experiència específica dirigeixen les sessions. Per inscriure't als entrenaments, completa el formulari d'inscripció, que està disponible a les oficines del club, el CEM Les Vernedes, al Casal de Cultura i les oficines d'atenció al ciutadà.

El preu de l'activitat és de 19 € i inclou la inscripció a la Cursa dels 6 km, el lot de productes i una samarreta.

La Mini Marató 2023

El Club Atletisme Montornès recupera la cursa infantil que acompanya la Mitja, quatre anys després de la darrera edició. Els nens i les nenes també tindran l'oportunitat de posar a prova la seva velocitat el cap de setmana de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca. El 25 de març, a les 17 h, se celebrarà la 13a edició de la Mini Solidària, una prova adreçada a infants a nascuts/des entre 2010 i 2019 (inclosos). El circuit començarà i acabarà a la plaça de Pau Picasso.

L'organització ha establert un límit de 500 números. Cada inscripció costa 4 euros, i allò recaptat es destinarà a projectes socials de la Creu Roja local. Els participants rebran una motxilla ecològica i obsequis dels comerços participants. A més, hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria.

L'associació Animal Montornès col·laborarà amb l'esdeveniment i oferirà diversos tallers d'artesania a la mateixa plaça.

                                 La Mini Marató 2023

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montornès del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès