Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Fira i Festes de l'Ascensió 2022, un nou format més sostenible

11 Abril 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Granollers


Torna la Fira i Festes de l’Ascensió a Granollers 2022!

Com cada any, la darrera setmana de maig Granollers es vesteix de gal·la per celebrar la Fira i Festes de l'Ascensió. Del 26 al 29 de maig, la comarca del Vallès Oriental obrirà les portes del Parc Firal i acollirà un nou model de festa, adaptant-se a un nou consum d'energia sostenible però mantenint les arrels tradicionals de les festes de l'Ascensió.

Aquesta fira tan tradicional té un origen agroramader, però que amb el pas del temps ha anat evolucionant fins a esdevenir en una mostra que acull moltes activitats culturals i populars de diferents sectors i que és reconeguda a tota la comarca. Aquest any n'és la prova.
En aquesta nova edició el Parc Firal acollirà, per primer cop, la fira de l'Economia Verda i Circular (EVC), que s'especialitza en temàtiques de mobilitat, d'energia, dels residus, el consum sostenible, la producció agroalimentària de proximitat i ecològica.

Per tant, des de l'ajuntament de Granollers, podem veure com s'ha apostat per la sostenibilitat, la transició energètica i l'economia verda circular per adaptar-se als nous temps i buscar un equilibri entre la història i el futur. Tanmateix, aquesta fira pretén recuperar conceptes de la tradició al mateix temps que vol incorporar les noves tecnologies per promoure nous coneixements, innovacions, la promoció econòmica, la sensibilització i l'aprenentatge.

A més a més, també es mantindran les mostres típiques del Vallès, on trobarem diferents esdeveniments de comerç, turisme, esports, automoció i, també, un espai gastronòmic.
Granollers ha fet una aposta clara cap a l'Agenda 2030 per assolir Objectius de Desenvolupament Sostenible amb diferents projectes d'economia verda i circular. Amb els nous temps, es planteja la fira de l'Ascensió com un marc on presentar totes aquestes iniciatives, i liderar un nou projecte firal temàtic amb un nou model de fira de l'Ascensió.

La Fira

El format d'aquesta fira recau en una proposta en la qual els públics – professionals o usuaris finals- poden confeccionar la seva pròpia agenda al seu gust en relació amb l'àmplia oferta d'exposicions, conferències, tallers i mostres comercials.

LAB

El LAB és el programa tècnic que està adreçat a un públic professional, amb conferències i debats. També serveix com a punt de trobada pel coneixement, la innovació, el desenvolupament de projectes i les relacions professionals.

Una Festa del Formatge

En aquestes festes, Granollers esdevé un espai comercial on combinar un ambient festiu i el descobriment de nous sabors i gustos a través del testatge de diferents propostes gastronòmiques. 

En aquest sentit, aquest esdeveniment està especialitzat en el formatge. La voluntat de la Festa del Formatge és la d'apropar el formatge de qualitat a tot el públic. Per fer-ho, en aquesta edició hi participaran 25 productors de formatge catalans que presentaran una àmplia i diversa gamma de productes acompanyats amb una selecció de vins.

Divendres 27 i dissabte 28, es podrà gaudir d'aquest esdeveniment especialitzat de les 11:00 h a les 20:00 a la Plaça de l'Esglèsia.

La Festa

Les activitats que s'organitzin al centre de Granollers, aniran acompanyades de música en viu, espectacles i activitats. Especialment, a la Plaça Barangé, una de les zones comercials més emblemàtiques i reconegudes de la ciutat. 

Fem un Llibre

Enguany es crearà el 41è Llibre Gegant i es recuperarà l'activitat a la plaça després de dos anys sense poder gaudir-lo per la pandèmia. Divendres 27 de maig, dia de l'Ascensió, és quan nens i nenes fan un llibre, un llibre gegant i col·lectiu amb l'ajut de la seva imaginació i dels il·lustradors i il·lustradores que hi posen les imatges. A partir de les 10.30 h, la Porxada tornarà a ser un espai de creació, gràcies a aquesta arrelada activitat del Casal del Mestre i la Llibreria La Gralla.

Mostra d'oficis

El 28 de maig, a la Porxada, de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 a 19:00h, es concentrarà aquesta trobada amb la finalitat de recuperar els oficis antics, alguns dels quals encara avui en dia són demandats en l'àmbit professional i laboral.

Seguint el format d'aquesta nova festa sostenible, aquesta iniciativa està alineada amb els conceptes de recuperació i de reutilització de materials, un fet que ens permet fer el pas cap a una transició verda.

Per tant, trobarem una demostració dels diferents oficis a càrrec dels Mestres artesans, que explicaran l'origen de cada activitat i la connexió amb les necessitats dels diferents sectors econòmics que trobem avui en dia.

- Bufador de vidre
- Talla Lítica
- Ninotaire
- Cisteller
- Picapedrer
- Forjador
- Llauner

     

La fira dels jocs de taula 

En aquest sentit, es treballa per divulgar el joc de taula com una manera divertida per aprendre així com per estimular la imaginació i fomentar les relacions. Aquesta activitat es diu 'Jugar x Jugar', un recull de jocs de taula que vol acostar els jocs al gran públic amb la participació d'aficionats i professionals amb presentacions i campionats.

Per a tots aquells amants dels jocs de taula, podreu participar en aquestes activitats al Roca Umbert el divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29 de 10:00 a 21:00 h.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès