Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Invisalign: L’ortodòncia del futur

17 Maig 2021 Redacció: Dra. Miriam Moreno - NºCol: 4633

Imatges: Artis clínica dental


L'ortodòncia ha experimentat importants avanços en els últims anys. Una mostra de resultat d'aquests avanços en el sistema Invisalign®, una tècnica d'ortodòncia invisible que es presenta com l'alternativa actual als tradicionals brackets (aparatologia fixa).
Actualment hi ha aproximadament 7.000 milions de tractaments d'Invisalign® acabats en consultoris privats en tot el món des de 1997. És un producte aprovat per la FDA i compte amb els certificats TÜV i ISO, el que garanteix el seu rigor, seguretat i eficiència.

Què és Invisalign®?

Invisalign® és una tècnica d'ortodòncia d'última generació que combina la ciència ortodòntica amb la tecnologia informàtica tridimensional, que permet projectar el Moviment a la dent. Consisteix a portar uns aparells transparents i removibles, creats a mida, que es porten durant tot el dia excepte per menjar, i cada setmana o deu dies es van canviant. Cada alienador és lleugerament diferent de l'anterior, mou 0,25 mm, de forma que aquesta petita diferencia és la que fa que les dents es vagin movent progressivament cap a la posició final desitjada, de la mateixa manera que ho faria un bracket.

 

 

Com funciona?

En primer lloc realitzarem una primera vista d'ortodòncia (radiografies, escàner intraoral mitjançant Itero Element i fotografies intraorals i extraorals), com tenim l'escàner ens evitem els incòmodes motlles i a més guanyem en exactitud per estudiar el cas amb profunditat i decidir quin pla de tractament és el més indicat. Aquests registres són enviats online, juntament amb  unes instruccions precises que realitza la Dra. Miriam Moreno a la central d'AlignTechnology, a Califòrnia, U.S.A. Allà es procedeix a l'estudi de la boca del pacient

Aquest estudi es coneix com a ClinCheck®. El ClinCheck® és una aplicació informàtica que permet estudiar i dissenyar a l'ortodontista el tractament individualitzat de cada pacient en 3D.

D'aquesta manera, d'una forma virtual, les dents són col•locades progressivament fins a la situació ideal que haurien d'ocupar a la boca. Aquest "vídeo" serà ensenyant al pacient , i podrà veure com quedaran les seves dents en un futur, abans de començar el tractament, inclús pot interaccionar i decidir sobre el seu cas segons motivacions i objectius. Cada lleuger moviment es registra,i, a partir d'ell, un sofisticat sistema informàtic (CDA/CAM), per mitjà d'un làser modela la cèdula o alineador, fabricant un alienador diferent cada vegada que requereix un desplaçament. D'aquesta manera, s'obté un nombre determinat d'alineadors, cada un dels quals representa un estat del tractament. El nombre d'alineadors que es necessita depèn de la complexitat del tractament individual, varia en cada pacient, i és dependent de la magnitud del moviment que es desitja realitzar. Com més complicat sigui el tractament, major serà el nombre d'alineadors que es requeriran, i major serà el temps del tractament, igual que amb els brackets.

 


Què pot tractar-se amb Invisalign®?

Podem tractar la major part de les maloclusions, tant de pacients adults, com d'adolescents i nens. El sistema invisalignKids és un sistema innovador que fa un any es va començar a aplicar en tot el món, amb grans resultats. Gràcies a aquesta contínua evolució i millora del seu tractament, avui en dia s'ha assolit situar en molts casos a l'altura de l'ortodòncia fixa, i inclús en alguns casos superar-la.
En tot el món s'han realitzat 7.


Avantatges de l’Ortodoncia Invisalign®

• Transparents: Són pràcticament invisibles i no es nota que s'està seguint un tractament, pel que permet somriure durant el tractament sense complexos.

• Extraïbles: Es poden extraure per menjar, raspallar-se i inclús en esdeveniments especials

• A mesura: Es fabriquen a mesura seguint el diagnòstic de l'ortodòncia.

• Còmodes: No hi ha filferros ni brackets que puguin provocar aftes i són menys voluminosos. A més a més, només s'ha de fer una impressió a l'inici del tractament. 

• Menor risc de descalcificació (càries) ja que pots raspallar-te les dents i utilitzar fil dental amb total normalitat, a diferència dels brackets tradicionals.

• Genives més sanes. els estudis clínics han demostrat que, quan les dents estan adequadament alineats, millorem la higiene bucodental pel fàcil accés que tenim, i així disminuïm el risc de malaltia periodontal (pèrdua òssia).

• Menys dolorosos que els brackets tradicionals.


• Moviments diferencials: Amb Invisalign podem elegir quina dent moure i quina dent no moure. Així mateix, podem decidir la quantitat, el tipus, i el moment exacte de moviment.

Els pacients poden veure el resultat final del seu tractament  (ClinCheck®).

En casos de InvisalignTeen, adolescents, l'alineador porta un indicador per saber si el portes les hores necessàries.

Mínima necessitat d'utilizació de metalls a la boca.

Ideal en pacients amb grans restauracions, implants, corones, etc. que impedeixen en moltes ocasions l'ús de brackets.

Mínima aparició d'urgències.

No és necessari el canvi de dieta.

 Més facilitat per practicar esport, no hi ha risc de laceracions i ferides.

Ideal per a pacients amb al·lèrgies.

 

No és imprescindible que les visites siguin mensuals, com amb l'ortodòncia tradicional, les vistes poden ser més flexibles.

Permet conèixer el temps aproximat del tractament. Per exemple, si el tractament consisteix en 20 alineadors, en el cas de cambiar-los cada setmana, la durada total serà aproximadament de 20 setmanes, 4,5 mesos.

 

ARTIS Clínica Dental disposa de l'Escaner intraoral Itero Element, evitant els incòmodes motlles i oferint més exactitud en els tractaments. Aquest escàner fa que tota l'Odontologia que realitzem sigui digital, no solament serveix per a l'Ortodòncia Invisible, sinó també per caretes, pròtesi, fèrules....

La Dra. Miriam Moreno disposa del nivel d'Invisalign, Platinium Elite.

Posa't en bones mans 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès