Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers celebra el Mundial Femení d'Hanbol Espanya 2021 Alineació, dates dels partits, i tot el que vols saber.

2 Desembre 2021 Redacció: puntvalles.com

Població: Granollers


Després de molta espera, ja tenim a tocar el Mundial Femení d’Handbol 2021.

El pròxim 1 de desembre arranca a Torrevieja el primer partit d’un dels esdeveniments més esperats de l’any, la 25a edició del Campionat del Món d’handbol femení.

Tot i que ja s’han celebrat 25 edicions des del 1957, on es va disputar la primera, a Iugoslàvia, aquest any serà el primer cop que Espanya acollirà una competició d’aquesta magnitud.

És per això que tot s’ha cuidat al màxim detall per tal que l’organització estigui a l’altura d’una competició d’aquesta envergadura.

A més, enguany, a diferència de les últimes edicions, on només participaven 24 combinat nacionals, es comptarà amb un total de 32 seleccions de quatre confederacions continentals diferents, que competiran per aconseguir el títol mundial, el qual el defensa la selecció holandesa, després d’aconseguir superar a la selecció espanyola en el campionat del 2019 al Japó.

D’aquesta manera, aquesta edició serà especial, ja no sols pel fet de ser la primera a Espanya, sinó que també es podrà
tornar a gaudir d’una gran competició amb un ambient inigualable a les grades de tots els pavellons.

Una competició repartida en 4 seus

Tot i que en un principi, quan es va oficialitzar que Espanya seria el país escollit per celebrar el Campionat del Món d’Handbol Femení 2021, es va presentar un projecte organitzat en sis seus diferents, finalment la candidatura ha estat repartida en quatre seus (Castelló, Torrevieja, Granollers i Llíria).

D’aquesta manera, gràcies a l’organització de la Federació Internacional d’Handbol (IHF) i la Reial Federació Espanyola d’Handbol, impulsora de la candidatura sota el lema #SheLovesHandbal, Espanya viurà per primera vegada en tota la seva història una fita com aquesta.

Aquesta concessió es va viure el 2017, a l’Hotel Pullman de París, la nit abans de la final del Campionat del Món masculí
d’handbol a França.

En aquell moment, el Consell de la IHF va donar el permís per tirar endavant aquesta candidatura, que en un principi, com hem dit, estava definida en sis seus: Castelló, Lleida, Granollers, Barcelona i Badalona.

En aquell hotel hi van assistir grans llegendes de l’handbol espanyol, com és el cas de Marta Mangué, Iker Romero, David Barrufet i Irene Torrecilla.

A més, també van estar acompanyats per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i tots encapçalats pel president de la Reial Federació Espanyola d’Handbol, Francisco Blázquez, el qual va recollir el diploma que acreditava la concessió per
organitzar aquest Mundial.

Finalment, després de molt treball durant tots aquests anys, amb una pandèmia pel mig, que de ben segur que va espantar l’organització, el pròxim 1 de desembre arranca el Campionat del Món d’handbol femení Espanya 2021, que s’allargarà fins al dia 19, moment en el qual es jugarà la gran final.

D’aquesta manera, viurem 19 dies, només dos dels quals no hi haurà partits (16 i 18 de desembre), plens d’handbol.

El campionat arrancarà el dia 1 de desembre amb el partit inaugural entre Espanya i Argentina, que se celebrarà al Palacio de Deportes de Torrevieja a les 20:30 h, i es tancarà el diumenge 19 de desembre amb dos partits al Palau d’Esports de Granollers, el tercer i quart lloc (14:30 h) i la gran final (17:30 h).

A banda de Torrevieja i Granollers, com hem dit, també hi haurà dos seus més, que acolliran un gran volum de partits: el Pavelló Ciutat de Castelló, amb capacitat per a 5263 persones, i el Pavelló Poliesportiu Pla de l’Arc de Llíria, on caben unes 4200 persones.

La capacitat de Palau d’Esports de Granollers és d’unes 3900 persones, mentre que del Palacio de Deportes de Torrevieja és de 3300.

 

Una història que va començar el 1957

Tot i que el primer Campionat d’handbol masculí es va celebrar el 1938 a Alemanya, on l’or va ser per la selecció local, el primer campionat d’handbol femení no va arribar fins a l’any 1957 i es va celebrar a l’antiga Iugoslàvia, on el títol se’l va emportar la selecció de Txecoslovàquia, la qual es va imposar a Hongria a la gran final per un resultat de 7 a 1.

En aquesta primera edició del campionat del món d’handbol femení només hi van participar seleccions europees (Àustria, Dinamarca, Hongria, Iugoslàvia, Polònia, la República Federal d’Alemanya, Romania, Suècia i Txecoslovàquia).

El sistema de competició va estar dividit en tres fases, compreses entre els dies 2 i 20 de juliol de 1957.

En una primera fase, les nou seleccions es van dividir en tres grups de tres cada un, on les dues primeres avançaven a la següent fase per la lluita del 1r al 6è lloc, mentre que els tercers classificats de cada grup lluitarien per les posicions del 7 al 9.

El grup A va estar format per Dinamarca, Àustria i Romania; El B per Txecoslovàquia, Hongria i Suècia; i el C, per Iugoslàvia, RFA i Polònia.

A la segona fase, les sis seleccions classificades es van tornar a dividir en dos grups de tres cada un, on les dues primeres lluitarien a la gran final, les dues segones pel 3r i 4tlloc, i les terceres classificades per les
posicions del 5 i 6.

El pròxim campionat del món d’handbol femení no va ser fins al 1962, on van tornar a participar només 9 seleccions, aquest cop a Romania.

El torneig es va celebrar entre els dies 7 i 15 de juliol de 1962 i l’or va ser pel país organitzador, la selecció de Romania,
que es va imposar a Dinamarca a la gran final (8-5).

Aquest cop les seleccions participants van ser Romania, com a organitzador, Txecoslovàquia, per haver guanyat la primera edició, Dinamarca, Hongria, Polònia, Unió Soviètica i Iugoslàvia, classificats directes, la República Federal d’Alemanya, que es va imposar a l’Alemanya de l’Est en un classificatori, i el Japó.

Tan sols tres anys després es va disputar la tercera edició, el 1965, a l’Alemanya Occidental.

Aquesta vegada només hi van participar 8 seleccions, ja que la Unió Soviètica va rebutjar la seva participació perquè no reconeixia l’Alemanya Occidental.

La victòria va ser la selecció d’Hongria, que es va imposar a Iugoslàvia 5 a 3 a la final.

El 1968 s’havia de disputar la quarta edició, aquest cop a la Unió Soviètica, però el torneig va ser suspès per la intervenció soviètica a Txecoslovàquia.

D’aquesta manera, el campionat no es va tornar a disputar fins al 1971, aquest cop a Països Baixos, on també van participar 9 seleccions i la victòria va ser per Alemanya Oriental, en imposar-se 11 a 8 a Iugoslàvia.

Durant les quatre següents edicions, el nombre de participants va créixer fins a 12.

El 1973, el torneig es va celebrar a Iugoslàvia i la victòria va ser l’amfitriona, que es va imposar 16 a 11 a Romania.

A les tres següents edicions (1975, 1978 i 1982), el format de competició va ser de lligueta i l’or va ser per Alemanya Oriental (Unió Soviètica, 1975), Alemanya Oriental (Txecoslovàquia, 1978) i Unió Soviètica (Hongria, 1982).

Al 1986 el nombre de participants va créixer fins a 16 i es va celebrar a Països Baixos, on l’or va tornar a ser per la Unió
Soviètica, que aquest cop sí que va disputar una final, la qual la va guanyar per 30 a 22 a Txecoslovàquia.

El 1990 van tornar a participar 16 seleccions, que van viatjar a Corea del Sud on la Unió Soviètica va tornar a imposar el seu domini.

El 1993, el campionat del món es va celebrar a Noruega, amb un total de 16 participants, on l’or va ser per Alemanya, que va guanyar 21 a 22 a Dinamarca en la final.

Dos anys més tard, en 1995, es va celebrar 12a edició del campionat entre els països d’Àustria i Hongria, i van ser 20 seleccions les que van participar.

Aquest cop, la victòria va ser la primera selecció asiàtica, Corea del Sud, que es va imposar 25 a 20 a
Hongria en la final.

L’any 1997 neix un nou model de competició

Des del 1993, ja es va començar a disputar el campionat cada dos anys durant els mesos de novembre i desembre, però no va ser fins a l’any 1997 que el sistema de competició es va modificar.

Des d’aquell any, el nombre de participants va créixer fins a 24, número que s’ha mantingut fins aquest mateix any 2021, el qual s’ha incrementat fins a 32 seleccions.

A més, el 1997 també es va incorporar un torneig B i el 1986 un torneig C, els quals servien de classificatori per poder assistir al campionat final.

El 1997, ja amb 24 seleccions participants, es va disputar dues fases clarament diferenciades: la primera fase on hi havia quatre grups de sis seleccions cada un, i una segona fase final, on les seleccions classificades havien de passar eliminatòries des de vuitens de final fins a la gran final.

Aquell any, el torneig es va celebrar a Alemanya i el trofeu el va aixecar la selecció danesa.

L’any 1999 el campionat es va organitzar entre Noruega i Dinamarca, i el títol va ser per la selecció noruega.

En 2001, el torneig va viatjar a Itàlia, on la selecció espanyola va sumar la seva segona participació en unMundial, després de quedar en la posició 15 al 1993.

En aquest cas, les campiones van ser les russes, que van guanyar 30 a 25 a Noruega en la final.

El 2003, a Croàcia, va variar una mica el sistema, amb la disputa d’una fase prèvia en format de grups, abans de la disputa
de les semifinals i la final.

A Croàcia, la selecció Francesa va sumar el seu primer campionat.

Durant les tres pròximes edicions (2005, 2007 i 2009) la gran campiona va ser la selecció russa, que va aconseguir tres campionats consecutius, imposant el seu gran nivell d’handbol.

Després d’aquests tres anys va arribar el Mundial de Brasil el 2011, on la selecció Noruega va ser capaç de sumar el seu segon campionat.

En aquella edició del 2011, la selecció espanyola va acabar en tercer lloc, després de caure davant Noruega a les semifinals i d’imposar-se a Dinamarca al partit pel 3r i 4t lloc.

A Sèrbia 2013, la selecció brasilera va sumar el seu primer campionat en imposar-se a la selecció amfitriona a la
gran final i després d’haver realitzat un torneig impecable amb cap derrota.

El 2015, a Dinamarca, el combinat noruec va sumar el seu tercer campionat del món en vèncer a Països Baixos a la
final (23-31).

L’any 2017, el torneig va ser organitzat per Alemanya i el trofeu de campió se’l va emportar la selecció francesa, sumant així el seu segon campionat.

Per últim, el 2019 es va viure l’última edició d’aquest campionat del món d’handbol femení, prèvia a la que viurem aquest mes de desembre.

El torneig es va organitzar a el Japó, dividit en 3 seus, entre els dies 30 de novembre i 15 de desembre, on 24 seleccions van lluitar per aconseguir el campionat.

Finalment, les campiones van ser les holandeses, que van ser capaces de vèncer a Espanya en una final apassionant i amb un resultat molt ajustat de 29 a 30.

D’aquesta manera, Espanya també aconseguia així el seu millor lloc en un campionat del Món.

Ara a Espanya, serà la selecció de Països Baixos l’encarregada de defensar el títol, però aquest cop tindrà fins a 31 seleccions més que intentaran treure-li la condició de campiones.

Per altra banda, també estan definits els països organitzadors pels pròxims Mundials: Dinamarca, Noruega i Suècia organitzaran el del 2023; Alemanya i Països, el de 2025; i Hongria, el de 2027.

 

Així queda el caseller històric del Mundial Femení

Abans que el dia 19 de desembre coneixem un nou campió, després de 24 edicions celebrades des del 1957 fins al 2019, el caseller històric queda definit amb 14 països diferents, que han aconseguit alguna de les medalles al llarg de totes les edicions, ordenades en funció dels ors aconseguits.

En primer lloc trobem a Rússia, que ha aconseguit fins a 10 medalles diferents, de les quals 7 són d’or, 2 de plata i 1 de bronze.

Cal destacar que entre aquestes 10 també trobem les que va aconseguir la Unió Soviètica, que van ser 3 d’or, 2 de plata
i 1 de bronze.

En segon lloc tenim a Alemanya que ha aconseguit un tal de 8 medalles, 4 de les quals són d’or, cap de plata i 4 de bronze.

En el cas d’Alemanya, també s’han tingut en compte les que va aconseguir tant la República Democràtica d’Alemanya (4) com la República Federal d’Alemanya (1).

Per darrere ens trobem amb Noruega, que té 10 medalles, les mateixes que Rússia, però només 3 de les quals són d’or, 4 de plata i 3 de bronze.

Seguidament tenim a la selecció francesa, que ha aconseguit 5 medalles, 2 de les quals d’or i 3 de plata.

En cinquena posició tenim a Hongria, que ha aconseguit 9 medalles (1 d’or, 4 de plata i 4 de bronze).

Per darrere ens trobem amb Sèrbia, que suma 8 medalles (1 d’or, 4 de plata i 3 de bronze), tot i que aquí també s’inclouen les medalles de la República Federativa Socialista de Iugoslàvia i les de la República Federal de Iugoslàvia.

En setena posició tenim a Dinamarca, que suma un total de 5 medalles (1 d’or, 2 de plata i 2 de bronze). Seguidament i en aquest ordre ens trobem amb Romania, 4 medalles (1 d’or, 2 de plata i 1 de bronze); Txecoslovàquia i Països Baixos, les dues amb 3 medalles (1 d’or, 1 de plata i 1 de bronze); Corea del Sud, 2 medalles (1 d’or i 1 de bronze); Brasil, 1 medalla d’or; Espanya amb 2 medalles (1 de plata i 1 de bronze); i per últim, Àustria, que té 1 medalla de bronze.

Veurem quins són els països que ampliaran, o estrenaran, el seu palmarès al Mundial d’aquest mes de desembre a Espanya.

‘Las Guerreras’ van a totes

Després de molta espera, el passat 15 de novembre, el seleccionador nacional, José Ignacio Prades, que s’estrena a la banqueta del combinat espanyol en una gran competició, va donar la llista definitiva de les 18 jugadores que disputaran el Campionat del Món d’handbol Femení Espanya 2021.

La selecció espanyola, al ser el país amfitrió, no ha hagut de classificar-se a través d’una classificació prèvia, com sí que han fet la resta de seleccions.

D’aquesta manera, ‘Las Guerreras’ arriben a la gran cita mundialista amb moltes ganes i amb la certesa que poden fer un gran paper, més després del gran campionat que van realitzar a l’últim Mundial, on van quedar subcampiones.

Ara, un cop conegudes les 18 escollides per representar a Espanya a aquest Mundial, les jugadores es concentraran a Torrevieja, seu general de la selecció espanyola durant aquesta ronda preliminar.

A més, l’equip, que ha quedat enquadrat al grup H, conjuntament amb Àustria, Xina i Argentina, tindrà una última prova abans de la disputa de la d’aquesta fase de grups.

Aquesta última prova serà el Torneig Internacional d’Espanya, que està organitzat per la mateixa Reial Federació Espanyola d’Handbol entre el 26 i el 28 de novembre.

El Torneig se celebrarà al Pavelló Rei Felip VI de Boadilla del Monte a Madrid, conjuntament amb les seleccions d’Alemanya, Polònia i Eslovàquia, que també estaran a la gran cita.

D’aquesta manera, José Ignacio Prades, que va agafar el relleu de Carlos Viver a la banqueta de la selecció espanyola d’handbol just després dels Jocs Olímpics d’aquest estiu, ja va donar a conèixer la seva primera gran llista, la qual manté el bloc equilibrat que ja van disputar els dos primers partits del classificatori per l’Europeu del 2022.

La llista queda definida de la següent manera:

Porteres: Silvia Navarro
(Rocasa Gran Canaria) i
Mercedes Castellanos (Costa
del Sol Málaga)
Centrals: Silivia Arderius
(Costa del Sol Málaga), Alicia
Fernández (Rapid Bucuresti).
• Laterals esquerres: Carmen
Campos (JDA Dijon), Laura
Hernández (Super Amara Bera
Bera), Lara González (Paris
92), Alezandrina Barbosa (CSG
2018 Gloria Bistrita)
• Laterals dretes: Almudena
Rodríguez (CSG 2018 Gloria Bistrita), Irene Espínola
(Neckarsulmer SU), Paula Arcos
(Mecalia Atlético Guardés)
Extrems esquerres: Jennifer
Gutiérrez (BVB Dortmund), Sole
López (Costa del Sol Málaga).
• Extrems drets: Carmen Martín
(CSM Bucuresti), Maitane
Etxebarria (Super Amara Bera
Bera).
• Pivots: Eli Cesáreo (Super
Amara Bera Bera), Kaba
Gassama (Fleury Loiret) i Ainhoa
Hernández (Rapid Bucuresti).

Recordem que José Ignacio Prades, que fins aleshores era ajudant de Carles Viver a la selecció nacional femenina i entrenador del Mecalia Atlético Guardés, va ser anunciat com a nou seleccionador el passat mes de setembre, uns dies després que s’oficialitzés la desvinculació de Carlos Viver passat els Jocs Olímpics de Tokio d’aquest estiu.

D’aquesta manera, la Reial Federació Espanyola d’Handbol va confiar en ell per liderar el projecte del Campionat del Món del 2021.

No obstant això, en el període entre els JJOO i el Mundial, el nou projecte de Prades ja ha començat a rodar amb els primers partits del classificatori per l’Europeu del 2022.

Els dos partits van ser disputats a principis d’octubre i es van aconseguir dues victòries molt importants.

La primera va ser davant Eslovàquia, on l’equip es va imposar 33 a 28, mentre que en el segon el rival va ser Portugal i el resultat va ser mésajustat (22-23).

Ara tenen al davant un repte molt gran com és un Mundial, però abans van disputar aquest Torneig preparatori davant de tres seleccions de molt nivell.

Les jugadores es van concentrar a Madrid el dilluns 22 de novembre per afrontar aquest torneig, treballar de valent i a partir d’aquí analitzar el nivell de l’equip per encarar la gran prova de foc, el Mundial. 

La campanya de voluntaris, un èxit rotund

El passat 26 d’agost es va obrir, a través de la pàgina web oficial del Mundial Femení (www.spainhandball2021.com), la campanya de voluntaris per entrar a formar part de l’organització d’aquest gran campionat.

Aquesta campanya es va mantenir oberta fins al passat diumenge 14 de novembre i es pot dir que ha estat un autèntic èxit.

La gent s’ha volgut bolcar amb aquest Campionat del Món d’handbol femení Espanya 2021 i s’han acabat inscrivint més de 1.000 voluntaris.

Durant tots aquests dies s’han anat celebrant actes al carrer de les diferents ciutats per fer un impuls a aquesta campanya, ja el voluntariat en aquesta mena de competicions és un aspecte que s’ha de cuidar molt i amb el qual pots marcar la diferència.

A més, després de tot el que ens està tocant viure per culpa de la pandèmia, els voluntaris són encara més claus per
mirar de cuidar tots els aspectes i des del Comitè Organitzador del Mundial d’handbol Femení ja s’ha treballat per tractar amb màxima cura tots els detalls, ja sigui de protocols Covid com pel que fa a la presència de públic als pavellons.

Per això, la gent que ha volgut formar part d’aquest esdeveniment s’ha hagut d’apuntar a través del formulari de la pàgina web oficial, comentar el perfil al qual es vol optar i la ubicació.

A partir d’aquí, el Comitè va recopilar totes les sol·licituds i s’ha posat en contacte amb tots ells per saber disponibilitat. 

Després de fer aquest cribratge i de valorar totes les sol·licituds, s’ha arribat a la xifra de 1.150 voluntaris que faran possible que el Mundial pugui tenir un funcionament del tot correcte.

D’aquesta manera, les quatre seus on es desenvoluparà la competició entre els dies 1 i 19 de desembre tindran voluntaris que faran de suport al Comitè Organitzador.

Els 1.150 voluntaris han quedat dividits de la següent manera: 515 a Granollers, 269 a Torrevieja, 205 a Castelló i 161 a Llíria.

A més, segons l’estudi que s’ha fet sobre aquesta campanya de voluntaris, la mitja d’edat d’aquests és de 30,8 anys i la franja d’edat més nombrosa és la de persones nascudes entre 1990 i 1999, amb un total de 236 voluntaris.

Per altra banda, el fet de ser una competició femenina també s’ha vist reflectit a les sol·licituds de voluntaris, ja que més de la meitat corresponen al gènere femení, és a dir, hi haurà 602 dones fent de voluntaris.

Tota aquesta gent serà clau com a element dinamitzador d’un esdeveniment que pot ser vital pel creixement de l’handbol
femení a casa nostre, el qual pot suposar una experiència única per tots ells.

Per altra banda, el passat dijous 18 de novembre es va anunciar la cançó oficial del Mundial, la qual estarà present en totes les seus i en tots els partits.

La cançó ha estat composta per l’artista veneçolà, Carlos Baute, sota el nom de ‘LaLaGol’.

En el videoclip han aparegut les jugadores de la Selecció Espanyola Femenina d’Handbol juntament amb el cantant, en un rodatge que es va realitzar el dia 7 d’octubre a Antequera.

L’artista, que té una bona relació amb la Reial Federació Espanyola d’Handbol, ha volgut cuidar cada detall de la lletra i l’ha adaptat a l’ocasió per tal que les jugadores se sentin identificades i respectant en tot moment l’handbol femení i la Selecció Espanyola.

Aquesta sintonia, com hem dit, servirà per donar ritme i ambient als quatre pavellons en els quals es disputaran els diferents partits de la competició.

Així ha quedat el quadre de la competició
 

Després de parlar de tot el que ha envoltat i envolta a aquesta gran competició, ara toca centrar-se en el realment important, les 32 seleccions que disputaran el Mundial d’Handbol Femení Espanya 2021, per primer cop en tota la història.

Com ja vam dir en anteriors reportatges, la fase inicial ha quedat dividida en 8 grups (A-H), de quatre equips cada un.

Totes les seleccions, excepte Espanya com a país amfitrió, han hagut de disputar un classificatori previ per acabar estant
en aquesta cita mundialista.

D’aquesta manera, Països Baixos arriba com a gran favorita, ja que va ser la campiona de l’últim Mundial, disputat al Japó.

Per altra banda, Noruega, França, Croàcia i Dinamarca estaran a la gran cita per ser les quatre semifinalistes de l’últim Europeu, celebrat a Dinamarca durant el mes de desembre de 2020.

A través del campionat d’Àfrica, celebrat el juny de 2021 a Camerun, s’han classificat les seleccions d’Angola, Camerun, Tunísia i República del Congo.

Puerto Rico va ser la campiona del torneig de Nord- amèrica i Carib, celebrat als Estats Units durant aquest mes d’agost.

Pel que fa al campionat asiàtic, s’han classificat les seleccions del Japó, Corea del Sud, Xina, Iran, Kazakhstan i Uzbekistan.

Les seleccions de Brasil, Argentina i Paraguai van aconseguir el seu bitllet via campionat sud-americà.

La resta de seleccions europees van haver de participar en un torneig classificatori que es va fer entre els mesos de desembre de 2020 i l’abril de 2021.

Aquestes seleccions classificades van ser lessegüents: Alemanya, Àustria, Eslovènia, Hongria, Montenegro, República Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia i Suècia.

Per últim, la IHF va confirmar que les dues places Wild Card quedaven adjudicades a les seleccions de Polònia i Eslovàquia.

D’aquesta manera, un cop conegudes les 32 seleccions, el passat 13 d’agost de 2021, a la Plaza Mayor de Castellón, es va celebrar el sorteig de la fase de grups.

En aquesta primera fase, els tres primers de cada grup avançaran a una fase principal, mentre que la resta jugaran entre si per disputar-se les posicions del 25 al 32.

Els grups han quedat de la següent manera: 

• Grup A: França, Montenegro,
Angola i Eslovènia
• Grup B: Rússia, Sèrbia,
Camerun i Polònia.
• Grup C: Noruega, Romania,
Kazakhstan i Iran.
• Grup D: Països Baixos, Suècia,
Puerto Rico i Uzbekistan.
• Grup E: Alemanya, Hongria,
República Txeca i Eslovàquia.
• Grup F: Dinamarca, Corea del
Sud, Tunísia i República del
Congo.
• Grup G: Croàcia, Japó, Brasil i
Paraguai.
• Grup H: Espanya, Àustria,
Argentina i la Xina.

Per començar, la primera fase estaràdividida en les quatre seus, on cada ciutat acollirà els partits de dos dels grups.

Pel que fa a Granollers, seran els grups A i F els que disputin els partits al Palau d’Esports de Granollers.

Els grups D i H faran el mateix al Palacio de Deportes de Torrevieja.

El Ciutat de Castelló serà l’escenari pels partits de la primera fase dels grups C i G.

Per últim, a Llíria, el Pabellón Polideportivo Pla de L’Arc acollirà els partits del B i de l’E.

Un cop superada la primera fase, tocarà disputar la Ronda Principal, la qual estarà organitzada en tres seus, ja que Llíria serà l’encarregada d’acollir la President’s Cup, amb tots els quarts
classificats dels grups principals.

Per últim, la ronda final ja serà en una única seu, Granollers, que serà l’encarregada d’acollir els quarts de final, les semifinals i la gran final.

Horaris partits del Mundial de Hanbol Femení 2021
 

Palau d’Esports de Granollers, Granollers

- Dijous 2 de desembre:

Corea del Sud vs Rep. Congo (18:00 h, Grup
F), Dinamarca vs Tunísia (20:30 h, GrupF).

- Divendres 3 de desembre:
França vs Angola (18:00 h, Grup A),
Montenegro vs Eslovènia (20:30 h, Grup A).


- Dissabte 4 de desembre:
Corea del Sud vs Tunísia (18:00 h, Grup
F), Rep. Congo vs Dinamarca (20:30 h,
Grup F).


- Diumenge 5 de desembre:
Eslovènia vs França (18:00 h, Grup A),
Montenegro vs Angola (20:30 h, Grup A).


- Dilluns 6 de desembre:
Tunísia vs Rep. Congo (18:00 h, Grup
F), Dinamarca vs Corea del Sud (20:30h, Grup F).


- Dimarts 7 de desembre:
Angola vs Eslovènia (18:00 h, Grup A),
França vs Montenegro (20:30 h, Grup A).


- Dimecres 8 de desembre:

1rE vs 3r F / 1r F vs 2n E / 3r E vs 2n F
(horaris sense confirmar).


- Dijous 9 de desembre:

1r A vs 3r B / 1r B vs 2n A / 3r A vs 2n B (horaris
sense confirmar).


- Divendres 10 de desembre:
2n E vs 3r F / 2n F vs 1r E / 3r E vs 1r F
(horaris sense confirmar).


- Dissabte 11 de desembre:

2nA vs 3r B / 2n B vs 1r A / 3r A vs 1r B
(horaris sense confirmar).


- Diumenge 12 de desembre:
1r F vs 1r E / 2n F vs 2n E / 3r F vs 3 E
(horaris sense confirmar).


- Dilluns 13 de desembre:

1rB vs 1r A / 2n B vs 2n A / 3r B vs 3r A
(horaris sense confirmar).


- Dimarts 14 i dimecres 15 de desembre:

Quarts de Final (horaris sense confirmar).


- Divendres 17 de desembre:
Semifinals (horaris sense confirmar).


- Diumenge 19 de desembre:

3ri 4t lloc(14:30 h) i Final (17:30 h).


Palacio de Deportes de Torrevieja, Torrevieja

- Dimecres 1 de desembre:
Espanya vs Argentina (20:30 h, Grup H).

- Dijous 2 de desembre:

Àustria vs Xina (18:00 h, Grup H).


- Divendres 3 de desembre:
Països Baixos vs Puerto Rico (18:00 h,
Grup B), Suècia vs Uzbekistan (20:30 h,
Grup B).

- Dissabte 4 de desembre:
Àustria vs Argentina (18:00 h, Grup H),
Xina vs Espanya (20:30 h, Grup H).


- Diumenge 5 de desembre:
Suècia vs Puerto Rico (15:00 h, Grup
B), Uzbekistan vs Països Baixos (18:00h, Grup B).


- Dilluns 6 de desembre:
Argentina vs Xina (18:00 h, Grup H),
España vs Àustria (20:30 h, Grup H).


- Dimarts 7 de desembre:
Puerto Rico vs Uzbekistan (18:00 h,
Grup B), Països Baixos vs Suècia (20:30
h, Grup B).


- Dimecres 8 de desembre:

1rG vs 3r H / 1r H vs 2n G / 3r G vs 2n H
(horaris sense confirmar).


- Divendres 10 de desembre:
2n G vs 3r H / 2n H vs 1r G / 3r G vs 1rH (horaris sense confirmar).


- Diumenge 13 de desembre: 1r
H vs 1r G / 2n H vs 2n G / 3r H vs 3r G
(horaris sense confirmar).

 

Ciutat de Castelló, Castelló

- Dijous 2 de desembre:
Croàcia vs Brasil (18:00 h, Grup G),
Japó vs Paraguai (20:30 h, Grup G).


- Divendres 3 de desembre:
Romania vs Iran (18:00 h, Grup C),
Noruega vs Kazakhstan (20:30 h, Grup C).
- Dissabte 4 de desembre:
Paraguai vs Croàcia (18:00 h, Grup G),
Japó vs Brasil (20:30 h, Grup G).


- Diumenge 5 de desembre:
Romania vs Kazakhstan (18:00 h, Grup C), Iran vs Noruega (20:30 h, Grup C).


- Dilluns 6 de desembre: Brasil
vs Paraguai (18:00 h, Grup G), Croàcia
vs Japó (20:30 h, Grup G).


- Dimarts 7 de desembre:
Kazakhstan vs Iran (18:00 h, Grup C),
Noruega vs Romania (20:30 h, Grup C).


- Dijous 9 de desembre:

1r C vs 3r D / 1r D vs 2n C / 3r C vs 2n D
- Dissabte 11 de desembre: 2n
C vs 3r D / 2n D vs 1r C / 3r C vs 1r D


- Dilluns 13 de desembre:

1r Dvs 1r C / 2n D vs 2n C / 3r D vs 3r C

 

Pabellón Polideportivo Pla de l’Arc, Llíria

- Dijous 2 de desembre:
Alemanya vs Rep. Txeca (18:00 h, Grup E), Hongria vs Eslovàquia (20:30 h,
Grup E).


- Divendres 3 de desembre:
Rússia vs Camerun (18:00 h, Grup B),
Sèrbia vs Polònia (20:30 h, Grup B).


- Dissabte 4 de desembre:
Eslovàquia vs Alemanya (18:00 h, Grup
E), Hongria vs Rep. Txeca (20:30 h, Grup E).


- Diumenge 5 de desembre:
Polònia vs Rússia (18:00 h, Grup B),
Sèrbia vs Camerun (20:30 h, Grup B).


- Dilluns 6 de desembre:

Rep.Txeca vs Eslovàquia (18:00 h, Grup E),
Alemanya vs Hongria (20:30 h, Grup E).


- Dimarts 7 de desembre:
Camerun vs Polònia (18:00 h, Grup B),
Rússia vs Sèrbia (20:30 h, Grup B).


- Dimecres 8 de desembre:

4t E vs 4t F (15:00 h), 4t G vs 4 H (17:30 h)


- Dijous 9 de desembre:

4t A vs 4tB (15:00 h), 4t C vs 4 D (17:30 h).


- Divendres 10 de desembre:

4tE vs 4t G (15:00 h), 4t F vs 4 H (17:30 h).


- Dissabte 11 de desembre:

4t Avs 4t C (15:00 h), 4t B vs 4 D (17:30 h).


- Diumenge 12 de desembre:

4tH vs 4t E (15:00 h), 4t F vs 4 G (17:30 h).


- Dilluns 13 de desembre:

4t Dvs 4t A (15:00 h), 4t B vs 4 C (17:30 h).


- Dimecres 15 de desembre:
31/32 (10:00 h), 29/30 (12:30 h), 27/28
(15:00 h), 25/26 (17:30 h).

 

Coneixent les 32 seleccions

Grup A: França, Montenegro,Angola i Eslovènia França

La selecció francesa, dirigida per Olivier Krumbholz, arriba a la gran cita mundialista com una de les grans favorites, ja que ve de guanyar l’or en els Jocs Olímpics d’aquest estiu a Tòquio.

Les franceses, que tenen dos campionats del món, els que van aconseguir el 2003 i 2017, tenen ganes de reivindicar-se i seguir demostrant el nivell que van deixar als JJOO.

A més, les franceses no van tenir un bon paper a l’últim Mundial, on no van passar la fase preliminar, i de ben segur que
arriben amb moltes ganes a Espanya.

Montenegro

La selecció montenegrina arriba a Espanya després de deixar unes bones actuacions tant als Jocs Olímpics, en els
quals va arribar a quarts de final, com a l’última Copa del Món, on va aconseguir un meritori cinquè lloc.

A més, aquesta serà la sisena cita mundialista en la qual participarà la selecció de Montenegro de forma consecutiva, i de ben segur que vol seguir en aquesta dinàmica ascendent.

Angola

El combinat d’Angola arriba com una de les potències més fortes del continent africà, ja que va aconseguir el títol de Campionat d’Àfrica, previ a la Copa del Món, derrotant a Camerun a la final.

No obstant això, als JJOO no va poder passar de la fase de grups. Cal destacar que Angola ha participat en les últimes 15 edicions del Mundial i el seu millor resultat va ser el 2007, on va aconseguir un setè lloc.

Eslovènia

La selecció eslovena, dirigida per l’exjugador Dragan Adzic, disputarà aquest mes de desembre la seva setena Copa del Món, després que aconseguís el seu bitllet en el play-off, en derrotar a Islàndia.

El seu millor resultat el va obtenir el 2003, on va quedar en el vuitè lloc.

Grup B: Rússia, Sèrbia, Camerun i Polònia Federació d’Handbol de Rússia (RHF)

Després d’aconseguir el subcampionat en els JJOO de Tòquio 2020, el combinat rus vol seguir en aquesta mateixa dinàmica.

En el Mundial del 2019, la selecció russa va aconseguir la medalla de bronze i enguany serà la seva catorzena participació en una Copa del Món, la qual ha aconseguit guanyar en quatre ocasions, 2001, 2005, 2007 i 2009.

Sèrbia

La selecció de Sèrbia no va tenir un bon paper en l’últim europeu, però al Mundial del 2019, al Japó, van aconseguir la sisena plaça, després de caure davant Montenegro.

En el play-off previ per aquest torneig van eliminar a Eslovàquia i el Campionat del Món d’Espanya, ja sota les ordres d’Uros Bregar, serà la seva cinquena participació, aconseguint el seu millor resultat el 2013, on van quedar subcampiones.

Camerun

Serà la tercera participació de la selecció camerunesa en la Copa del Món.

En el Campionat d’Àfrica, celebrat al mes de juny d’aquest any, van quedar subcampiones i arriben a Espanya amb l’objectiu de superar el resultat que van obtenir el 2017, on van quedar en la vigèsima posició.

Polònia

La selecció polonesa arriba a la cita mundialista gràcies a haver rebut una de les invitacions que va atorgar el Consell  de la IHF.

El seu millor resultat en una Copa del Món el va aconseguir el 2013 i al 2015, on va quedar cinquena en els dos anys.

A Espanya sumarà la seva dissetena participació en un Mundial.

Grup C: Noruega, Romania, Kazakhstan i Irán Noruega

La selecció noruega és, possiblement, una de les més favorites per aconseguir el títol, ja que ve d’aconseguir la medalla
de bronze en els JJOO de Tòquio.

A més, en el Mundial del Japó va estar a punt de pujar al pòdium, ja que va caure davant Rússia en el tercer i quart lloc.

Per altra banda, venen d’aconseguir l’or en el Campionat d’Europa 2020 i tenen en el seu caseller tres ors mundialistes, els aconseguits el 1999, 2011 i 2015.

Romania

La selecció romana és l’única que ha participat en totes les edicions d’aquesta Copa del Món, però el seu millor resultat
el va aconseguir el 1962, on va guanyar el campionat.

No obstant això, no va tenir un resultat desitjat en el 2019, on va quedar dotzena i arriba a Espanya després d’eliminar a Macedònia del Nord en el play-off classificatori.

Kazakhstan

La selecció de Kazakhstan va aconseguir la medalla de bronze al Campionat Asiàtic i sumarà la seva sisena participació en una Copa del Món.

El seu millor resultat el va obtenir l’any del seu debut, el 2007, on va quedar divuitena.

Tot i tenir un grup complicat, espera continuar amb les bones sensacions.

Iran

La selecció d’Iran serà la primera vegada en la seva història que participarà en una Copa del Món, després d’aconseguir un quart lloc en el Campionat Asiàtic durant el mes de setembre.

Grup D: Països Baixos, Suècia, Puerto Rico i Uzbekistan Països Baixos

La selecció de Països Baixos és també una de les principals candidates a aconseguir el títol, ja que defensen el campionat aconseguit a la cita del 2019 a el Japó.

No obstant això, als JJOO d’aquest estiu van caure als quarts de final davant França, però a Espanya volen refer-se i seguir amb la línia ascendent dels últims Mundials.

Suècia

Les sueques també són una de les màximes aspirants al títol, després del bon paper que van obtenir als JJOO de Tòquio, on van caure en les semifinals.

Tot i que no han aconseguit cap medalla en les seves deu participacions en una Copa del Món, el seu millor resultat va ser un quart lloc el 2017.

Puerto Rico

La selecció de Puerto Rico sumarà a Espanya la seva segona participació en una Copa del Món, gràcies a haver guanyat el Campionat de Nord-amèrica i del Carib.

En la primera participació, 2015, van acabar vigèsimes i esperen poder millorar el resultat a Espanya.

Uzbekistan

Va quedar cinquena en el Campionat d’Àsia i ha aconseguit així el seu bitllet, 24 anys després, per aquesta Copa del Món, en la qual va debutar el 1997 a Alemanya, on va quedar vigèsima- primera.

Grup E: Alemanya, Hongria, Rep. Txeca i Eslovàquia Alemanya

La selecció alemanya va haver de superar a Portugal per poder estar en aquesta Copa del Món. Tenen un or en les seves vitrines, el del 1993, i dues medalles de bronze, 1997 i 2007.

Ara, sota les ordres de Henk Groener esperen poder tornar a lluitar per les medalles.

Hongria
 

El combinat hongarès suma ja unes quantes participacions en Campionats del Món, en les quals va ser capaç d’aconseguir l’or en una ocasió, la del 1965.

Aquest estiu va participar en els JJOO, on va caure davant Noruega en els quarts de final i va haver d’eliminar a Itàlia per aconseguir el seu bitllet per la Copa del Món 2021.

Rep. Txeca

L’equip txec no va estar en el Mundial del Japó, però ara arriba a Espanya per sumar la seva setena participació en
una Copa del Món.

Va deixar pel camí a Suïssa en el play-off classificatori i vol oblidar l’actuació en l’Europeu del 2020.

Eslovàquia

És una de les altres seleccions que va rebre la Wild Card per poder participar en aquesta Copa del Món i sumarà així la seva segona participació en un Mundial.

26 anys després vol millorar el resultat obtingut en el Mundial del 1995.

Grup F: Dinamarca, Corea del Sud,
Tunísia i Rep. Congo

Dinamarca

Les daneses van aconseguir la quarta plaça a l’Europeu del 2020 i els hi va permetre obtenir el bitllet per aquesta Copa del Món, en la qual ja sumen 21 participacions, havent-la guanyat en una ocasió, la del 1997. Les de Jesper Jensen volen millorar el resultat obtingut en el Mundial del Japó.

Corea del Sud

Les coreanes van aconseguir l’únicor per una selecció asiàtica, quan van quedar primeres en el 1995. Van quedar campiones del Campionat asiàtic, després d’imposar-se al Japó en la gran final. Van participar també en els JJOO
de Tòquio.

Tunísia

La selecció de Tunísia, tricampiona d’Àfrica, participarà a Espanya després de no ser-hi a el Japó, gràcies al fet d’haver quedat tercera en el Campionat d’Àfrica. El seu millor resultat va ser un dotzè lloc en el 1975.

Rep. Congo

Després d’aconseguir el bitllet per la Copa del Món via el Campionat d’Àfrica 2021, la selecció congolesa torna a un Mundial després que ho fes per última vegada el 2009. El seu millor resultat va ser un dotzè lloc en el 1982.

Grup G: Croàcia, Japó, Brasil i Paraguai

Croàcia

És una de les seleccions que arriba amb una dinàmica més ascendent, ja que va aconseguir la medalla de bronze
en l’Europeu del 2020.

Després de 10 anys sense participar en un Mundial, l’equip dirigit per Nenad Sostaric tornarà a disputar-ne un. El seu millor resultat va ser un sisè lloc en el del 1997.

Japó

Després d’haver organitzat l’última edició d’una Copa del Món l’any 2019, la selecció japonesa arriba a aquesta gran
cita amb ganes de superar el seu millor resultat, un setè lloc al Mundial del 1965.

En l’últim Campionat del Món, a casa seva, van acabar en desena posició, mentre que en els JJOO d’aquest
estiu, no van ser capaces de passar de la fase de grups, tot i que van quedar subcampiones en el Campionat d’Àsia.

Brasil 

Les brasileres van mostrar la seva superioritat en el Torneig classificatori de Centre-sud d’Amèrica, on van aconseguir el títol.

Ara arriben a Espanya amb ganes de refer-se, ja que el seu paper tant en l’últim Mundial com en els JJOO d’aquest estiu va ser molt pobre.

No obstant això, les brasileres sí que van ser capaces d’aconseguir un or, el del Mundial del 2013.

Paraguai

De la mateixa manera que Brasil, han aconseguit el seu bitllet a través del Torneig de Centre-sud d’Amèrica,
on van acabar terceres.  Recordem queen el 2019 no hi van ser i enguany serà la quarta participació en una gran cita
mundialista, on el seu millor resultat va ser vigèsim-primer lloc en 2013 i 2017.

Grup H: Espanya, Àustria, Argentina i Xina

Espanya

Les amfitriones d’aquest Mundial,‘Las Guerreras’, que organitzen un Mundial Femení per primera vegada
en tota la història. Ja amb Prades a la banqueta, la selecció espanyola té ganes de treure’s el mal regust de boca que els va deixar l’últim Mundial, on van caure a la final davant Holanda per un ajustat 29 a 30.  A més, el paper en els JJOO de Tòquio tampoc va ser del tot bo i no van aconseguir passar de la primera fase. Ara, a casa, sumaran la seva onzena participació en una Copa del Món, la vuitena de forma consecutiva, i amb el suport del públic de casa, esperen poder donar una bona imatge i somiar amb l’or.

Àustria

La selecció austríaca sumarà la seva tretzena participació en un Mundial, tot i que no hi participava des de Xina
2019, on van acabar desena. A més, cal recordar que Àustria suma una medalla al seu caseller, la de bronze aconseguida
al Mundial del 1999. Per arribar a aquest torneig va haver d’eliminar a Polònia en el play-off classificatori.

Argentina

Les argentines van quedar segones en el Torneig del Centre-Sud d’Amèrica, on van caure a la final davant Brasil i van
aconseguir el bitllet per Espanya 2021. El seu millor resultat el van obtenir l’última edició, al Japó, on van quedar en setzena posició i enguany serà la desena participació consecutiva, tot i que en sumen onze.

Xina

La selecció xinesa ha estat l’última a rebre una Wild Card, una invitació per part del Consell de la IHF, ja que a causa de les restriccions de la crisi sanitària, no va poder participar en el Campionat d’Àsia ni en el classificatori pels JJOO.

El seu millor resultat va ser l’obtingut l’any 1990, on van acabar en vuitena posició i enguany serà la dissetena participació en una Copa del Món.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès