Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers acull la 12a edició dels Special Olympics

16 Febrer 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament de Granollers

Població: Granollers


Aquest esdeveniment esportiu, referent per a les persones amb discapacitat intel·lectual, se celebrarà del 30 de març al 2 d'abril a Granollers 29 anys després

Del 30 de març al 2 d'abril, Granollers es vestirà de gala per esdevenir la seu de la 12a edició dels Jocs Special Olympics que organitza ACELL, la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectualSpecial Olympics Catalunya i l'Ajuntament de Granollers.

En aquest sentit, la capital vallesana ja té experiència en la celebració d'aquest tipus d'actes després d'acollir aquesta mateixa fita l'any 1994 amb la celebració de la 4a edició dels Jocs.

Els esportistes participants en aquesta edició, competiran en diversos equipaments esportius municipals i espais de la ciutat i en una quinzena de disciplines esportives.

Participació de 1.500 esportistes a 15 modalitats esportives

Durant la disputa d'aquest torneig, fins a 1.500 esportistes competiran en diversos equipaments esportius municipals i espais de la ciutat i en una quinzena de disciplines esportives: bàsquet, floor ball (hoquei), petanca, ciclisme, programa YAP (per a infants), tenis, natació, tenis taula, handbol, futbol a 5, futbol 7, atletisme, bàdminton, gimnàstica, pàdel, esgrima i rugbi. En aquest sentit, i per primer cop en la celebració d'aquests jocs esportius, també hi haurà uns seminaris de rugbi, esgrima i natació artística.

Com novetat d'enguany, s'emetrà en streaming, és a dir, en directe, diferents competicions per tal de facilitar el seguiment a familiars dels participants; així com es promocionarà la modalitat d'esports unificats, que fomentarà la igualtat i la inclusió. De fet, la cloenda es farà per primera vegada en format de cursa inclusiva i una festa.

Un programa per a tothom

Paral·lelament al calendari competitiu, els Jocs també contemplen una programació amb activitats que facilitaran la participació ciutadana, i amb la que es promourà la integració i la conscienciació social. A més a més, s'implantarà un programa de voluntariat que donarà oportunitats a tothom, i un altre de formació per a centres de secundària amb l'objectiu d'ajudar a entendre la normalitat de la discapacitat intel·lectual.

El logo, un element molt especial

L'agència Ogilvy ha estat l'encarregada de dissenyar el logotip d'aquesta dels Jocs Special Olympics Granollers 2023. I per fer-ho van fer una dinàmica de workshop amb la participació de persones amb discapacitat intel·lectual.

Arribada de la Torxa a Granollers

La posada en marxa d'aquest esdeveniment esportiu començarà dimecres 29 de març amb l'arribada de la Torxa a la plaça de la Porxada a la tarda, al voltant de les 18:00 h.

Des d'aproximadament 1 setmana abans, la Torxa dels Jocs recorrerà Catalunya, passant per les poblacions que han estat seu dels Jocs en anteriors edicions i d'altres poblacions que es volen sumar a aquest esdeveniment (Vilanova i la Geltrú, Reus, Figueres, Badalona, Lloret de Mar, Calella, la Seu d'Urgell i Andorra).

Acte d'inauguració i cloenda

L'acte d'inauguració tindrà lloc el dijous 30 de març al Palau d'Esports i serà l'esdeveniment que posi el punt de partida a la competició esportiva, que donarà el tret de sortida el divendres 31 a partir de les 10:30 i fins a les 19:30 h.

La fita s'allargarà fins dissabte, a la mateixa franja horària, i ambdós dies es farà una parada al migdia per dinar.

A més a més, també s'ha organitzat una fira dels Jocs en ppi, d'11:00 a 20:00 h, a la Plaça Porxada amb un escenari, actuacions musicals i activitats lúdiques, Plaça Maluquer i Salvador amb activitats esportives i Plaça Perpinyà amb activitats culturals i recreatives.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès