Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

FICARD, la Fira de Sant Isidre torna a Cardedeu

12 Abril 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Cardedeu


Aquest mes de maig, torna la Fira més representativa i commemorativa a Cardedeu. El 13, 14, 15 i 16 de maig La FICARD, la festa més emblemàtica que se celebra a aquest municipi vallesà, ha acollit a més de 20 mil visitants any rere any des de 1984. Aquí hi trobareu expositors dels sectors de la ramaderia, la indústria, el comerç, el turisme, la restauració, l'automoció i també entitats.

La Fira de Sant Isidre és una festa que s'ha consolidat, amb el temps, com a una fira multisectorial comercial i que acull diferents mostres, activitats i espectacles així com un Espai d'Agroecologia molt característic de Cardedeu.
És per aquest motiu que podem afirmar que la Festa té els seus orígens ramaders i agrícoles, amb més de 30 anys d'història. Per què sí, aquesta festa tradicional se celebra des del 1984, on abundaven els instruments per a la saga i la batuda.

Però aquelles fires eren a més vertaders mercats, on es comprava i es venia de tot, carros, tartanes, també hi havia parades de tir, de begudes, d'avellanes... Però la part més important de la fira era el firal del bestiar, que s'instal·lava a la Riera, a ambdós costats, aprofitant uns extensos prats i aiguamolls que quedaven a ponent dels camps i del molí de Can Lladó.

Durant aquelles fires del segle XIX, hi assistia molta gent, el bestiar venia de tot Catalunya, sobretot cavalls, ases i pollins, però també a vegades vedells, porcs i ramats sencers.

Ara, la Fira compta, a part del bestiar i de les parades comercials, amb una cartellera consolidada i tradicional d'activitats i espectacles d'animació. En destaquen el Concurs mundial de menjadors de borrecs, la Gimcana de cotxes, la Burricada (cursa amb rucs) i la Mostra Gastronòmica. També hi ha espectacles eqüestres o la desfilada de moda, i l'assortit programa d'actes de la cultura local i nacional, com les sardanes o els geganters, o les activitats esportives per als més menuts.

L'any 2009, la Comissió organitzadora va canviar el nom de la Fira de Sant Isidre per FICARD, amb l'objectiu que la fira sigui rememorada com a un símbol de Cardedeu amb les sigles de l'esdeveniment i el municipi: F (ira), I (sidre), CARD (edeu).

El 2016 es va estrenar l'Espai d'Agroecologia i Proximitat amb l'objectiu d'apropar el món rural a la població i sensibilitzar sobre la importància del consum d'aliments saludables i sostenibles. En aquest espai es va poder gaudir de tastos gastronòmics, tallers per adults i infants, exposició de productors locals, xerrades d'experts i un munt de propostes molt llamineres i saludables.

Espectacle Eqüestre

Com cada any, a la Fira hi haurà un espectacle eqüestre que no deixarà indiferent a cap assistent. Amb aquest espectacle, es podrà veure com els animals són capaços de relacionar-se i protagonitzar meravellosos números per a tothom.

Des de l'organització conviden a assistir a tots aquells que vulguin, perquè asseguren que aquesta nova edició porta novetats.

Mostra Gastronòmica

Després d'un dia sencer gaudint de la resta d'activitats i esdeveniments organitzats a la FICARD, com cada any, cada vespre de Fira hi haurà la Mostra gastronòmica, una trobada o es podran trobar els millors aperitius dels restauradors i comerciants del municipi. Un menú a escollir entre diferents plats d'alguns dels restaurants de Cardedeu, amb una bona varietat de vins i postres.

Concurs de Borregos

El tradicional Concurs de Borregos aplega cada any molts cardedeuencs que venen a demostrar qui és capaç de menjar-ne més.

Els borregos de Cardedeu són una especialitat dolça arrelada des de l'any 1770 a la vila.

Concurs de bestiar

La fira de Sant Isidre no seria el que és sense aquest concurs. Per això, com cada any des de 1984 se celebra, el dissabte al matí, un concurs de bestiar equí i boví en on es premia a aquells millors exemplars que any rere any venen a la nostra Fira de Sant Isidre i que gràcies a ells tothom pot passar uns dies molt agradables de Festa.

Desfilada de models

Aquesta és una de les activitats més consolidades a la Fira. Es tracta d'un show que es fa dissabte al vespre on les botigues de roba –i complements- així com les perruqueries, mostren els seus millors looks.

Burricada

A la zona de demostracions, el diumenge a la tarda hi trobarem La Burricada, una carrera de relleus per equips amb rucs. Cada equip estarà format per 5 persones i un ruc, amb l'objectiu de completar un circuit amb el menor temps possible.

A MÉS A MÉS

Exposició de bestiar

Cada dia de festa, aquesta exposició s'organitzarà al Passeig Mestre Alexandi i comptarà amb animals de raça, equí, boví, oví i porcí.

Espai agroecològic de turisme rural i familiar

Aquest esdeveniment es va crear amb l'objectiu d'apropar el món rural a la població ciutadana i sensibilitzar els recursos sobre la importància del consum d'aliments saludables i sostenibles. A més a més, també s'han organitzat xerrades i actes per aprendre sobre la pagesia, l'agroecologia i el món rural.

Espai Scoobydog

El Parc dels Pinetos recull aquest indret destinat a tots aquells que vulguin participar en la Festa amb els seus gossos, un lloc on es poden realitzar un munt d'activitats per passar la tarda.

Trenet

Des de l'edició del 2009, un nou atractiu s'ha sumat a la Fira de Sant Isidre: el trenet turístic, que passeja grans i petits per tots els barris de Cardedeu fins al recinte firal. El trenet és el mètode de transport que serveix per recórrer el municipi durant els dies de fira.

 

A continuació, trobareu el programa de la Fira de Sant Isidre Cardedeu 2022 on podreu veure les activitats programades pels dies de festa. 

 

 

 

També disposem del programa de la Mostra Gastronòmica per conèxer els restaurants i plats a menjar. Podeu veure-la a continuació o bé descarregar-lo aquí 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès