Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Festa Major de Sabadell 2021 -programa d'actes

1 Juny 2021 Redacció: redacció puntvalles.com

Població: Sabadell


Ja és el temps de les festes majors 2021!

La Festa Major de Sabadell 2021 serà del 3 al 6 de setembre

S’anul·len les activitats multitudinàries i nocturnes de la Festa Major 2021 per evitar aglomeracions
L’objectiu és preservar la salut de les persones, a una setmana de l’inici del curs escolar, tot i axí, es mantenen activitats segures i amb aforament limitat, per mantenir el suport al teixit associatiu i cultural de la ciutat.

El tret oficial de sortida serà, com sempre, divendres a les 9 del vespre amb el pregó i l’espectacle inaugural. En aquesta ocasió, els pregoners seran professionals de l’àmbit sanitari com a mostra del reconeixement de la ciutat al seu compromís durant la pandèmia. Al professionals els acompanyarà un pacient que va estar ingressat al Taulí en els primers mesos de confinament i un dels seus familiars.

En concret, els pregoners enguany seran: 

Dr. Manel Cervantes, cap de Malalties Infeccioses del Parc Taulí
Francesc Luque, director d'Economia i Serveis del Parc Taulí
Isabel Munill Andreu, infermera de l’Àrea Quirúrgica Parc Taulí 
Eduard Riba, pacient 
Aniol Riba, fill de l’Eduard


Tant el pregó i espectacle inaugural com la resta d’activitats de la Festa Major seran amb cita prèvia i amb un aforament màxim de 300 persones. En totes les propostes s’observaran mesures de prevenció com ara mascaretes o el gel hidroalcohòlic. 

Per al conjunt de propostes, la reserva d’entrades es podrà fer a partir de l’1 de setembre i de manera esglaonada al portal municipal www.sabadell.cat i a l’APP Sincronitzats, excepte per a la Cursa de Festa Major,  les inscripcions de la qual s’han de fer a sportmaniacs.com. Les cites fins a completar l’aforament de cadascuna de les propostes s’atorgaran per estricte ordre d’arribada de peticions.

Al programa no hi haurà activitats multitudinàries. S’han anul·lat els concerts de gran format així com la Fira d’atraccions o la bicicletada, que cada any aplegaven milers de persones.  Totes les propostes acabaran a les 11 de la nit. 

 

Distribució de mocadors i polseres infantils

Un dels elements que tindrà continuïtat a la Festa Major serà la distribució de mocadors amb l’escut de Sabadell com a element simbòlic de la celebració i també de polseres identificatives per a infants. En el cas dels mocadors, es distribuiran a través de cita prèvia que s’haurà de reservar igual que la resta d’activitats, per evitar aglomeracions. 

Pel que fa a les polseres, es repartiran a l’entrada dels espais on es concentraran el gran gruix de propostes infantils i familiars, això és la Font de Can Rull i també la plaça de Frederic Mompou. A les polseres, es podrà portar anotar el nom de l’infant i telèfon de referència. D’aquesta manera, si algun nen o nena es perd, serà més fàcil localitzar els seus familiars.

Nombrosos espais distribuïts per la ciutat 

La Festa Major de Sabadell es distribuirà en múltiples espais i als diferents barris. D’aquesta manera, la celebració arribarà arreu i al mateix temps s’evitaran aglomeracions de persones en un sol punt. 

Entre les novetats, la Fira Sabadell serà la seu de les propostes de cultura popular i tradicional, amb actuacions de les diferents entitats i exposicions, entre altres activitats. 

A la plaça de Frederic Mompou es crearà un espai per a les arts escèniques, amb propostes de teatre, recitals de poesia, música i també algunes activitats infantils a càrrec de companyies locals. 

Precisament les propostes de caire infantil i familiar tindran un dels principals escenaris a la Font de Can Rull, on es portaran a terme activitats i tallers i es comptarà amb la presència de Dàmaris Gelabert i El Pot Petit, entre altres. En aquest espai tindrà lloc també el concert d’havaneres. 

D’altra banda, les escoles Calvet d’Estrella, La Romànica, Font Rosella,  Nostra Llar i Joanot Alisanda es sumen al Casal Pere Quart, l’Estruch i els Museus d’Art i d’Història com a espais d’activitat. En aquest cas, la Calvet d’Estrella, Romànica i Font Rosella acolliran actuacions i orquestres, amb Klam i Tarantination, Roger Padrós i Nel·lo, entre altres, com també algunes propostes infantils i familiars. Mentrestant, a l’Escola Nostra Llar hi haurà les actuacions de les entitats regionals i de nova ciutadania, les de jazz i soul amb Jordi Sans & The Souls i Lluís Coloma Trio. A l’Escola Joanot Alisanda es portaran a terme els concerts de la Coordinadora de Músics de Sabadell. 

En el cas del Casal Pere Quart, serà un espai d’exposicions de Festa Major i hi haurà propostes com el pati de contes, joc de rol i els concerts de DJ als vespre-nit de divendres i dissabte. L’Estruch acollirà programació variada amb concerts, teatre, circ i tallers, comptant amb noms com Maruja Limón i Hidrogenesse, entre altres. Als Museus trobarem les exposicions de Festa Major, les exposicions permanents i també activitats familiars. 

Una altra de les novetats de la programació passa per la ubicació d’un escenari de Cultura Urbana dissabte a la plaça de l’Argub. Així mateix, divendres hi haurà dansa urbana contemporània als Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. 

La plaça de Sant Roc, a més del pregó i l’espectacle inaugural, acollirà propostes com els concerts de Joventuts Musicals, la Banda de Música, Lu Rois i el Concert de Corals. 

A la plaça del Treball s’ubicaran les activitats de la Comissió de Festes Populars de Sabadell.

I pel que fa al Castell de focs, també canvia el seu format habitual i es farà des de tres punts de la ciutat. Al Parc de Catalunya se n’afegiran dos punts més: els patis de les escoles Calvet d’Estrella i La Romànica. 

La Festa Esportiva

El programa d’activitats esportives de Festa Major comptarà amb una vintena de propostes organitzades per les entitats esportives de la ciutat. Totes amb control d’aforament i les mesures de seguretat pertinents. 

Enguany, atesa la situació sanitària i l’escenari de contenció, no hi haurà cursa popular en bicicletes i patins ni tampoc es portarà a terme la Mitja Marató. Sí hi haurà Cursa Popular a un circuit tancat de 5 km a Can Gambús. En total, distribuïdes en els diferents horaris de sortida, a la Cursa podran prendre part un màxim de 800 persones. Poden participar els majors de 10 anys i les inscripcions ja estan obertes. 

Acte de dol interreligiós  

Al programa d’enguany també s’ha volgut incorporar un acte de dol interreligiós per a les persones que han perdut un ésser estimat o han patit directament les conseqüències de la Covid19. Aquest espai de record tindrà lloc diumenge a les 6 de la tarda a l’auditori de l’Espai Cultura de la Fundació 1859 de Caixa Sabadell i és una iniciativa de la Taula de Creences i Conviccions. Hi participaran una dotzena de comunitats religioses i de creences de la ciutat. 

Servei de Transport Públic durant la Festa

Pel que fa al transport públic, durant la Festa Major hi haurà servei d'autobús urbà nocturn que realitzarà les darreres sortides a les 02:00 de la matinada. Així mateix, hi ha prevista una llançadora des de l'Eix Macià/Pl. Catalunya fins a la Font de Can Rull, coordinant el servei segons els horaris de les activitats d'aquest darrer espai. 

Talls de circulació als principals eixos

Pel que fa a les restriccions per a la circulació de vehicles als principals eixos, l'eix central, de Via Massagué fins a la confluencia de La Rambla amb la Gran Via, es tallarà des de divendres a les 18 hores fins dilluns a les 24h.

D’altra banda, l’Avda. Matadepera i Concòrdia en diumenge i festiu i l’avda. de Barberà en dissabte, diumenge i festiu, es tallarà tal com és habitual la resta de l’any. 

Pel que fa a l’Eix Macià, es tallarà dilluns a partir de les 19h fins les 24h aproximadament amb motiu del castell de focs. 

PROGRAMA FESTA MAJOR DE SABADELL 2021

 

Més Festes Majors al Vallès

Festa Major Població Dates Programa
Festa Major Caldes de Montbui 2021 Caldes de Montbui ENTRA ➡️

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès