Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa

29 Setembre 2020 Redacció: Redacció La Portada

Imatges: cedides


L’inici del curs escolar al Vallès Oriental ha estat, com a la resta de Catalunya, un compendi entre emocions retrobades i també mesures de seguretat per evitar la propagació de la COV ID-19. Al tancament d’aquesta edició, un total de 29 grups bombolla de 21 centres educatius de la comarca estaven afectats per un o més casos, havent-se hagut de confinat per seguir el protocol sanitari marcat per la Generalitat de Catalunya. Com a exemple, hem volgut repassar les principals mesures aplicades als centres de Granollers per tal que aquest sigui un curs, en la mesura del possible, normal per als alumnes i que puguin continuar amb els aprenentatges que no varen poder seguir a partir del mes de març passat.

A Granollers, el curs escolar arrencava amb 12.479 infants i joves (540 alumnes a les escoles bressol, 6.269 a infantil i primària, 3.170 a secundària i 2.500 a postobligatòria) tornaran a les aules mig any després. Com a la resta de la comarca, els centres educatius de la ciutat han fet un gran esforç per complir amb les instruccions de seguretat i higiene que marquen els departaments de Salut i d’Educació de la Generalitat de Catalunya: reducció de ràtios, distància entre alumnes, mesures higièniques, entrades esglaonades i per diferents accessos...

Per exemple, des de l’Ajuntament de Granollers s’ha treballat amb els centres educatius donant resposta a les noves necessitats sorgides arran de la nova situació. En aquest sentit s’ha reforçat l’equip de neteja als centres per garantir la seguretat i desinfecció dels espais.
 
Adaptació d’espais

Un dels principals reptes als que han hnagut de fer front els centres educatius vallesans ha estat l’adaptació dels espai per tla que fossin el màxim de segurs possibles i permetessin realitzar les classes amb la major normalitat possible.

Amb l’objectiu de complir la normativa d’aforament i distància de seguretat entre alumnes s’han previst obres d’adaptació d’espais a les escoles Mestres Montaña, Salvador Espriu i Ferrer i Guàrdia.

L’Ajuntament ha posat a disposició dels centres educatius espais públics per poder garantir l’ampliació de grups i la distància de seguretat. Alguns parcs i places de la ciutat es convertiran en la prolongació del pati d’algunes escoles.

També s’han adaptat els accessos dels centres Turó de Can Gili i Ponent per garantir la distància i permetre l’entrada per diferents portes.

Altres centres han demanat espai municipal per poder emmagatzemar mobiliari i material per poder redistribuir espais i habilitar-los per a nous usos.

L’Ajuntament ha transformat alguns espais esportius dels pavellons municipals per tal que els grups escolars puguin fer activitat física sense risc.
 
Més professorat als centres municipals

Per fer front al nou curs escolar marcat per la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament granollerí ha contractat quatre docents a l’escola Salvador Llobet i quatre més a l’Escola Municipal del Treball (EMT), per complir amb la ràtio marcada pel Departament. Al seu torn, les escoles bressol municipals tindran parella educativa a totes les aules per mantenir els grups estables durant tota la franja horària.

Restricció de circulació de vehicles al voltant dels centres educatius

Durant tot el curs escolar es duran a terme talls i canvis de circulació per augmentar la seguretat viària i sanitària en l’entorn escolar, així com per recuperar la funció social del carrer i redistribuir l’espai públic de manera més adequada en els accessos als centres educatius.

Tots els talls de circulació previstos en faran a partir del 14 de setembre, en les principals franges horàries d’entrada i sortida dels centres educatius i es permetrà només la circulació de persones amb mobilitat reduïda i veïns que necessitin accedir o sortir d’una plaça d’estacionament en els trams afectats.

•    Al centre educatiu Educem es tallarà la circulació de vehicles al carrer del Sol, entre Torras i Bages i Unió.
•    A l’escola Cervetó es tallarà la circulació al carrer Isabel de Villena, entre Roger de Flor i Princesa.
•    A l’escola Pereanton s’ha establert un nou accés a l’escola.
•    A l’escola Granullarius es tallarà la circulació de vehicles del carrer Maresme, entre Josep Umbert i Osona, i el carrer Osona, entre Veneçuela i Josep Umbert.
•    A l’escola Pia es tallarà la circulació al carrer Conestable de Portugal, entre Sant Josep de Calassanç i l’avinguda Sant Esteve, i al carrer Sant Josep de Calassanç, entre Conestable de Portugal i la sortida del pàrquing Blaus Corona. Es modifica de manera permanent el sentit de circulació del tram del carrer Sant Josep de Calassanç, comprès entre Conestable de Portugal i Lliri, de manera que se circularà en sentit nord a partir del 10 de setembre.
•    A l’escola Salvador Espriu es tallarà la circulació de vehicles al carrer Joan Camps i Giró, entre Pius XII i el passeig Fluvial. A partir del 8 de setembre, s’ha eliminat ja de manera permanent el carril de circulació del carrer Pius XII en sentit nord -sí que es podrà circular en sentit sud-, en el tram comprès entre els carrers Joan Camps i Giró i també Anníbal.
•    En el cas de l’institut Celestí Bellera es tallarà la circulació de vehicles al Camí de Cal Nen, entre Pallars i Caterina Albert.
•    Al centre Montserrat Montero es tallarà el camí de Santa Quitèria a l’alçada del centre de l’accés C-352 i el camí de Can Bassa a la cruïlla amb el camí de Santa Quitèria.
•    A l’escola Jardí es tallarà el carrer Josep Maria Ruera entre Ponent i Jaume Balmes.
•    A l’escola Anna Mogas es tallarà el carrer Corró a l’alçada del carrer Sant Plàcid.
 
Agents cívics reforçaran les entrades i sortides escolars per controlar i fer conscienciació per tal que alumnes i famílies compleixin la distància i les mesures de seguretat als voltants dels centres educatius.

Es mantindrà el programa de voluntariat i les actuacions de la guia de recursos municipals per als centres, complint sempre amb les mesures de seguretat i higiene marcades.

Com assenyalen els responsables de l’’Ajuntament  de Granollers, “seguirem oferint el màxim suport i treballant conjuntament amb els responsables dels centres educatius per tal de garantir la seguretat i el bon desenvolupament del curs escolar 2020-21”.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Els nostres reportatges

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa Més info

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa

L’inici del curs escolar al Vallès Oriental ha estat, com a la ...

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès